Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2019-09-02 i alla kategorier

  1. Tänkte starta en ny tråd om mitt nya akvarium. Jag har införskaffat ett Red Sea Reefer XXL 625 liter med belysning i form av tre Aqua Illumination Hydra 26HD. Visningstanken är 1,5 meter lång och rymmer 502 liter medan sumpen rymmer 123 liter. Sumpen har en avdelare som gör att jag kan ha ett refugium. Jag fyllde vatten i akvariet igår och det verkar fungera ok. Bilder kommer så småningom. Jag köpte lite extra levande sten från min lokala handlare. Stenen har legat i deras visningsakvarium. Jag har sedan haft den i mitt karantänsakvarium. När jag skulle lägga ner den i det nya akvariet så jag en ganska stor mask. Jag tog stenen och hällde sötvatten i hålet där masken låg och då kröp en Eunice-mask ut. Den var drygt 70 cm lång.
    5 poäng
  2. Hep Efter flytt till ny lägenhet 1/2-2019 och diverse försök att starta upp en burk Ljuset som faller in i en ny lägenhet är inte alltid lätt att förutse var den hamnar så det blev alldeles för mycket dagsljus/sol blommade på rätt bra ? hittade ett ställe som funkade hyfsat 6 timmar rampljus räckte över sommaren ökat med 2 timmar idag får se hur det utvecklar sig med tiden. 43 Liter Optowite 10 Liter Top Of Filter BioMaster 250 REEF-Skim Nano 50 Ombyggd Luftrdiven + Träutströmare Reaktor REEF-FILTER NANO 100 Ytvattenrenare Juwel EccoSkim Belysning Micmol Aqua CC
    1 poäng
  3. Jag säljer helst puellaris, muralis eller sexguttata av Valenciennea då de inte sprider sanden. Strigata undviker jag då kunderna alltid klagar på den. Bella har jag aldrig haft. Lite väl dyr kanske.
    1 poäng
  4. En ganska bra fingervisning är om beläggningen lättar/försvinner på natten så rör det sig om dino. Ett annat alternativ är att använda mikroskop. T.ex. digitalt kring 500 sek från eBay. Är algerna runda små ägg under förstoring rör det sig om dino. Trådigt är cyano eller annan alg. Ibland förväxlas cyano med spirulina. Bra länk där man lär sig se skillnad:
    1 poäng
  5. Kommer över när karet har gått in sig.
    1 poäng
  6. Stort tack till @Locutus som gjorde en riktigt bra insats ? Finns dock mycket kvar om fler är intresserade. Gjorde dessutom en misslyckad fraggning på Hoffmeistrin idag så om man gillar stora koraller har jag ett flak ca 20x15cm som ligger och skräpar. Om någon undrar kring pris så säger jag billigt och att jag är helt säker på att vi kommer överens ? Finns i Helsingborg och skickas ej.
    1 poäng
  7. 1 poäng
  8. De flesta lps'er har ungefär samma krav på vattenkvalitet men det är stor skillnad i andra faktorer så som risk för skador och kompabilitet med andra djur. Om du väljer lps'er som har fristående polyper så kan man alltid enkelt klippa av skadade delar och sjuka polyper samtidigt kan de dra in polyperna individuellt och därmed reagera på hot, skador och liknande individuellt. Exempel på sådana koraller kan vara: Dunxan axifuga, Euphyllia para-anchora, Euphyllia para-divisa, Caulestrea curvata, caulestrea furcata, acanthastrea sp med flera. I andra hand är lps'er med tunnare vävnad - alltså de som inte blåser upp sig så mycket utan mer sprider sig över underlaget - en klar fördel. Den typen av koraller skadas inte av spetsiga saker eller "stick" som andra lps'er som blåser upp sig och kan bli punkterade av vassa ting eller elaka fiskar som gärna äter på det köttiga. Exempel på sådana koraller kan vara: Fungia sp, Favites sp, Favia sp, Goniastrea sp, platygyra sp, oxypora sp med flera.. Så har du de lps'erna som gärna fyller sig upp och blir betydligt större när de trivs. De korallerna är ofta väldigt fina men de riskerar alltid skador p.g.a. att de är känsliga för hantering och för att få "hål" på sin vävnad. Exempel på sådana koraller kan vara: Acanthophyllia, Cynarina, Catalaphyllia, Trachyphyllia, Du har också liknande koraller som har tjockare vävnad och som därför tål lite mer. Ett sådant exempel kan vara lobophyllia. Det finns ju oändligt med spännande lps'er och man skall reflektera lite innan man startar för å bestämma sig för vilken typ man vill ha och om de är kompatibla i det utrymmet som du kan erbjuda. Vissa av dem jag skrev ovan kan mer eller mindre ligga på varandra medan andra kommer att bränna varandra om de står för nära varandra. För en del arter kan det vara 15 cm mellan korallerna och de slåss ändå. Jag blandar namnen runt omkring nu för orkar inte skriva ut allt men om ett namn följs av sp. så innebär det att det är en odefinerad art - så som jag har skrivit innebär det då att det finns flera sorter av dem.
    1 poäng
  9. Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
    1 poäng
  10. Ser att ja inte bara har stenkoraller. Det finns lite annat oxå som är rätt grannt
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...