Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2022-03-15 i alla kategorier

  1. Vecka 11. Då var det dags att "kasta in handduken". Chemiclean kommer med posten i morgon. Jag tappade fart med phyton för ca 4 veckor sedan (igen). jag tror det berodde på att jag inte gjort rent behållaren samt att jag doserade Gro-tech näring för att "spetsa på" och öka mängden phyto i behållaren (upplevt detta tidigare med detta näringspreparat). Detta resulterade att odlingen blev gult och jag tror att 50% dog. Därefter skulle vi åka iväg i en vecka på skidresa, men blev inställd pga sjukdom. Under tiden så kom så klart cyanon tillbaka med full kraft. För 2 veckor sedan fick jag igång min odling igen och den är fin och jag ser att cyanon börjar krypa tillbaka igen, men det går väldigt långsamt. Dock orkar jag inte lägga den energin varje dag på detta, utan behöver köra en lätt kur med chemiclean mot cyanon. Till huvudfrågan: Fungerar phytoplankton mot cyano? Ja! Vid större angrepp så kräver det troligen mängd med tålamod och energi, och kanske bättre kunskaper än jag innehar. Jag kommer sätta en odling med "vanlig" phyto nu som jag tänkte dosera med doserpump och jag tror detta kommer att stävja att cyanon kommer tillbaka.
    1 poäng
  2. I helvete att jag har fått. De lyckades dock skicka fel rocka en gång och var på vippen att en annan exportör gjorde samma sak innan Amir tjatade till sig en bild. Verkar vara orimligt svårt att hitta en. Hittade en affär i Rotterdam som har dem men de kunde inte hitta en aktör att skicka med som de litade på. Hade annars varit ett bra alternativ, de karantäner del i två månader och garanterar att de äter.
    1 poäng
  3. Det enda som du behöver vara lite försiktig med är att välja ett salt som motsvarar din filosofi rörande vattenvärden. Du bör även se till att inte lagra saltet i en miljö där det utsätts för stora temperatursvängningar framförallt om det faller under fryspunkten. Detta då saltet då riskerar att separera ut sig. Om jag minns rätt så är det stora problemet Magnesium som är väldigt förtjust i vatten. Ska man lagra salter länge så bör man leta efter ett salt som är vattenfritt (anhydrous salts på engelska). Dessa är dock generellt sett dyrare och kommer också att vid uppblandningen med vatten vara exotermiska. Man behöver beakta detta vid uppblandning så att man inte smälter plastbehållaren man blandar i......fråga inte hur jag vet det
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...