Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/08/2017 in all areas

 1. 7 points
  Första bilden på nya kejsaren
 2. 5 points
  Suget blev för stort! så den 3e nov startade jag upp ett mer underhållsfritt akvarium! som funkar perfekt den undre bilden under konstruktion(scape) bild tagen 3nov övre bilden tagen 7dec!
 3. 5 points
  Bluefacen har en liten historia. Behöll den efter att jag hjälpt till att montera ner ett akvarium som tillhörde en akvarievän som hastigt gick bort för ett år sedan. Nu simmar den med mina kejsare. Tog snabbt över alfarollen med sina ca 25cm. Inte ens imperatorn rår på honom. Tyvärr har den ett sår på ena sidan huvudet.
 4. 4 points
  Lägger in en bild på den enda kirurgen som finns i huvudkaret. Har alltid gillat leucosternon för de klara färgerna. Tyvärr en fisk med dåligt humör. Den som blir mest ilsk när nya fiskar kommer ner i karet. Också en litet kvitto på att jag lyckats med all karantän och att prick inte existerar i karet. Extra roligt är att den har en lite missfärgad analfena. Det gula där har jag inte sett på någon annan leucosternon. Det har hängt med sen den var ny och hälften så stor.
 5. 2 points
  Vid sidan om arbetet med min automatiska KH-maskin, vars arbete går mkt bra och jag är inne i en fas där jag byggt en ny version med förfiningar på olika sätt(läs gärna på reef2reef),.så gjorde jag ikväll min egna manuell KH kit också detta motsvara nog typ 200 salifertpaket;-).......
 6. 2 points
  Morgon ljus Skickat från min iPhone med Tapatalk
 7. 2 points
  Nöjd med karet 102 dagar sedan start Gjorde en räkröra till eufyllian som visade direkt din uppskattning. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 8. 2 points
 9. 1 point
  jag har läst på FB att någon har använt röd mangrove-blad i kampen mot cyano med lyckat resultat. har någon här med SPS-kar testat detta och kan dela med sig av erfarenheter?
 10. 1 point
  Huvudkaret är på 1400l och har varit igång ca 1år. Endel nya koraller men de flesta har följt med från mitt tidigare kar om än något nerfraggade. De flesta acroporor har jag samlat på mig tillsammans med vänner under de 10 år jag hållit på. Nytt med detta kar är att jag varit stenhård på allt ska karantänas. Dels för att slippa ohyra på korallerna men främst för att ha ett helt prickfritt system. Innan några koraller/sniglar/stenar mm sätts i huvudsystemet har de gått minst 72 dagar i ett kar som är avstängt från resten av systemet. Alla koraller doppas veckovis under 5v sedan övervakas de tiden ut. Detta för att vita prick ägg ej ska kunna överleva. Karantänssektionen har även separat ventilation och är byggd så att inget kan droppa mellan karen. Hade nämligen ett missöde direkt vid uppstart när en fisk hoppade ur ett karantänssystem och studsade på ett osannorlikt sätt o smittade ner allt. Rev då allt o börja om När jag köper fisk sänker jag under två dygn salthalten till 1.009 medan de går i en hink. De får därefter gå i ett akvarium med innefilter som alltid snurrar i låg salthalt. Efter ca 5v så kör jag en TTM med byten varje till varannan dag där jag också höjer salthalt och kör avmaskningsmedel. Tänkte försöka hålla tråden uppdaterad för att se utvecklingen på alla koraller. Inriktningen är Acroporor med några få undantag. I fiskväg är det kejsare som gäller. Försöker hålla flera av dem parvis.
 11. 1 point
  När man ligger med influensa har man alldeles för mycket tid över. Tankarna vandrar iväg och resultatet blev nedanstående skapelse. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran till grundidén, forskarna har använt detta läng. Men några besök på Biltema resulterade i denna vackra tingest. Den är inte testad ännu på grund av alldeles för mycket snö på bryggorna, men den funkar finemang uppe på land. Nå, vad är nu detta. Jo, en skopa för att ta upp spännande saker från botten. Den sänks ner mot botten med låset "aktiverat". Detta förhindrar att den slår ihop på vägen ner. Så fort den slår i botten släpper haspen och man kan börja dra upp den. Då sluter sig skopan så fort man börjar dra upp linan. Den håller sig stängd med en ganska stor kraft på grund av tyngden. Den blir ju lättare i vattnet på grund av Arkimedes princip, men om det inte funkar så bra är det bara att sätta på lite mer vikter. Om den fungerar bra ska den kompletteras med en livekamera för att se vad det finns på botten innan man landar den och sluter skopan. Nu väntar jag på töväder... Det är inte tråkigt med kalla akvarier.
 12. 1 point
  Idag har det blandats 75 liter balling. Räcker ca 30 dagar
 13. 1 point
  Slåss med cyano i mitt nya. Har beställt en planta av JL. Dock är bladen så små så vågar inte ta dom ännu. Vill inte döda plantan. Men tanken är att testa detta om det inte ger sig
 14. 1 point
  Tackar, Jag brukar låta dem gå i karantänen och där testa all mat jag har. Oftast är det fryst tex artemia eller sådana där halva snäckor/musslor med kött mina tagit först. ibland nori som sitter med gummisnodd på en sten. Eftersom jag kör låg salthalt i karantänen blir det billiga vattenbyten när all mat skitar ner. Ofta kommer de igång när de fått gå några dagar i lugn o ro. De kan också triggas av att de går med någon annan fisk som visar hur de ska göra Kan säkert ta emot ett besök, just nu är det lite rörigt. Men hojta till i god tid så funkar det säkert.
 15. 1 point
  Ursäkta sent svar men det räcker gott med RO vatten!. Visst kan du skriva vad du vill i din egen tråd. MVH Lasse
 16. 1 point
  Nödvändig rengörning av min coral box s150. Massor med kalkalger och filtrerare i stigröret. Skummaren ser nästan ny ut, inser att det här behöver göras oftare. Har fått ordning på näringsvärdena, ser ingen/känner ej heller någon lukt gällande H2S i sanden längre. Följde Lasses råd om nitrat, femtielftemetoden. Jag har bestämt mig för att göra om akvariet helt, vilket får bli höstens stora projekt. Euphyllian verkar fortfarande inte trivas, ska göra ett försök att ställa den skuggigare. Den ser fin ut när belysningen går på men verkar ogilla peaken vid 12:00. Roligt är att clownfiskarna lägger rom och vårdar äggen till kläckning och några dagar efter det.
 17. 1 point
  Ja kollade lite där och vissa såg lik ut, fick även svar av en annan som trodde likadant
 18. 1 point
  Fantastiskt [emoji3] Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
 19. 1 point
 20. 1 point
  Ojojoj... den här tråden kommer att följas. Tyckte att jag så en conspicious i ett av karantänskaren?? Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
 21. 1 point
 22. 1 point
 23. 1 point
 24. 1 point
 25. 1 point
  Grymma acroporor!! Kul me ny kejsare me...ser väldens fin ut!
 26. 1 point
  Kh förbrukning ökar mer och mer ett gott tecken legat stabilt med de andra värden ett tag nu också färger börjar komma sakta tillbaka också,acron som jag trodde skulle lämna in repar sig sakta.Nya skummaren drar nog sitt strå till stacken också, är ingen skada på Japonicusen det är smuts på glaset mvh Ola
 27. 1 point
  Otroligt snygga fiskar och bilder mvh Ola
 28. 1 point
  Otroligt fint Ted. Men är inte speciellt förvånad heller efter att ha sett dina tidigare projekt här. Jag kör själv på samma inriktning men är bara i början och bara på halva vattenvolymen! Har en diacanthus som går i karantän nu, har du några tips för att få den att komma igång med maten? Tar du emot folk på studiebesök?
 29. 1 point
  Wow hatten av snyggt bygge av ljusrampen och snygga koraller!! Såg nya lysrör jag blev intresserad av som skulle hålla 8år E5 lampa som bara är att klicka i bef ramp http://www.euroquatics.com/e5-lamps/ Finns 6 olika modeller Kanske nått för dig? Skickat från min iPhone med Tapatalk
 30. 1 point
  Några acroporor, de två första är vilda från bali. Resterande är uppvuxna från småfragg. Tyvärr har schortcaken tappat lite av det röda. Den rosa acroporan på sista bilden är lite extra tycker jag. Jätteskoj med en så pass rosa acropora. Inget jag haft tidigare.
 31. 1 point
  Tack, En hembygd 20x54w t5 ramp. Varje ballast driver två 54w rör så det i akvariet ser ut som ett långt rör. Varje ballast på en egen timer så rampen går att tända släcka 10st grupper i taget. En kabel ut ur rampen. Har byggt ramen i aluminium. Använt mig av gängnit överallt så den går lätt att demontera om något skulle behöva bytas ut. Usch vilket hemskt jobb det var, tog låååång tid att göra. Byter rören 1gg per år, har precis gjort första bytet. Kommer lite bilder på koraller snart, svårfotat utan makroobjektiv bara.
 32. 1 point
  En bild på imperatorn. Har varit lite smått besatt av att hitta en imperator som inte hade så många brytna linjer samt vimpel på ryggfenan. Denna har bara en bryten linje långt upp bak på kroppen. När Niclas på ASI fick in den slog jag till direkt, skippade alla tankar om vimpel
 33. 1 point
  Fisk just nu är: Kejsare 2st Diacanthus pygoplites (1stor + 1liten, bägge gulbröstade) 2st Chaetodontoplus duboulayi (par) 1st Pomacanthus imperator 1st Apolemichthys xanthopunctatus "goldflake" (Juvenile ska försöka paraihop denna med en större) 1st Holacanthus tricolor 1st Chaetodontoplus melanosoma (i karantän) 1st Pomacanthus xanthometopon Dvärgkejsare 1st Centropyge acanthops 2st Centropyge tibicen Övriga 1st Chelmon rostratus (+1st i karantän) 1st Halichoeres iridis Acanthurus leucosternon
 34. 1 point
  Karantänsdelen står i ett skåp till vänster om stora systemet. Har dragit fram avlopp o väggen så jag kan tömma ca 90% ur alla kar med hjälp av kranar. Kan också fylla på med vatten från stora systemet när jag gör vattenbyte där. Har nivågivare i alla kar så att när de är avstängda från varandra kan avdunstningen skötas o salthalten hållas. Allt sköts med pumpar o strömbrytare.
 35. 1 point
  Jag vill passa på att önska en riktigt god jul till Er alla saltisar! Hoppas också det kommer ligga något saltrelaterat under era granar Några bilder från igår kväll tänkte jag bjuda på med. Nu ska jag avsluta på jobbet och åka hem för att fixa till skinkan och umgås med familjen!
 36. 1 point
  Jaha.. Då var 130liters karet nedlagt. Och ett nytt inköpt och igång!
 37. 1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...