Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/16/2022 in all areas

 1. Det går bra att späda ut spårämnen. Det som kan ge problem är chelateringen som riskerar att brytas ned bakteriellt och då kan ämnen fälla ut. Jag rekommenderar att man bara späder så mycket som behövs till en dunk 2 part eller Balling när man skall använda den och förvarar det blandade i mörker.
  2 points
 2. du verka ha rätt. min cyano verkar hålla sig nere i sanden... drog ner 2 timmar på belysningen för att vara säker. kör 100% mellan 12 till 19 (T5or) och dimmar LED 2 timmar före och efter.
  1 point
 3. Det jag sett efter att ha spenderat mycket tid på köp/sälj sidorna är att det är extremt svårt att sälja något komplett. Det verkar som att det är mycket enklare att sälja saker separat och du får nog betydligt mer pengar om du gör det
  1 point
 4. Dags för en uppdatering Tyvärr så har jag tappat min elddvärgkejsare. Den har hoppat ur karet vid bakkanten. Jag överväger nu att sätta upp en mindre glassarg längs baksidan för att motverka fler hoppare. jag har tidigare förlorat 2st Decora som hoppat ur mot baksidan. Troligen så hoppar de ur när det blir mat från min matmaskin. Efter min kur av Red Slime remover så är all cyano borta. som vanligt så tog det ca 4-5 dygn innan all cyano var borta. Nu kör jag med FM rebotic 2 gånger i veckan. Min phyto odling är igång igen, men efter jag råkade öka luftflödet genom syrestenen, vilket ledde till att odligen dog typ (blev gul). men jag lyckades rädda den så nu är den tillbaka och är mörk grön igen. Idag så var vädret lite "sådär" (svensk sommar), så min kamera åkte fram. Korallerna ser bra ut och några koraller som "tjurat" börjar få färg igen Jag har 2st Harliquin-räkor som mummsar på sjöstärnor med god aptit. dock tror jag det kommer ta minst 6 månader innan de är "klara" med mitt kar = fått ner populationen till hanterbara mängder.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...