Gå till innehåll

ChristianA

Medlem
  • Antal inlägg

    79
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Såg nu att jag glömt att skriva att stenen finns i Solna, Stockholm.
  2. Vi testar med 1000:- istället! 22kr/kg!
  3. Lite över 45kg LS säljes. En blandning av riktiga korallskelett, artificiell sten och marco rocks uppbyggt i 3 pelare med akrylstavar och revcement (lätt att riva om man inte gillar det). Även många lösa stenar (ligger även några i sumpen). Aldrig medicinerad och gått i ett SPS-kar med låga näringsvärden. Inte haft några problem aiptasia eller andra pester. Gått i nedsläckt akvarium med värme och cirkulation sedan många månader. Säljer i första hand allt i ett svep. 1500:-
  4. Absolut! Dom har gått i ett 420l här och det har funkat toppen men beror ju förstås på hur mkt andra fiskar du har. Mvh Christian
  5. Hej! Inte än. Vill helst sälja alla tillsammans så det blir mindre stress för fisken (och mig ) så avvaktar ett litet tag till innan jag börjar dela upp dom
  6. Tjena! Nej finns fortfarande kvar!
  7. Tjena! Tyvärr har jag inga bra bilder. Försökte ta några nu men har bara en mindre bra mobilkamera och karet är rätt mörkt så bilderna är tokusla. Vet inte hur mycket det ger. Postar det jag har iaf! Dom är pigga och friska hela bunten och äter bra! Om du undrar nått är det bara att fråga.
  8. Dags att sälja av fiskarna. Vill först försöka sälja allt samtidigt då det är mycket smidigare för mig så den här annonsen är för alla. Om ingen nappar kommer jag sälja enstaka. Det som finns är: 1x gul kirurg 1x nemateleotris magnifica 1x salarias ramosus 1x gramma loreto 6x chromis 3x anthias squamipinnis (1 hane, 2 honor) 1x Melanurus-wrasse 1x ocellaris clown Alla är friska och pigga. 2000kr för alla. Hämtas i Solna, Stockholm. Ta med egna påsar/hinkar!
  9. Himla fint du har fått till det! Är lite i en liknande situation som du var. Håller på och lägger ner mitt 420l sps-dominerade rev pga att det i slutet blev för mycket jobb och jag har inte hunnit med det. Börjat drömma om ett superenkelt nano istället med knappar och färgglada mjukisar och det är jättekul att se hur grymt fin din burk är! Det går uppenbarligen att hålla det enkelt men ändå oerhört vackert!
  10. Har en del koraller kvar till salu. Usla mobilbilder och prisförslag nedan! Hämtas i Solna, inget skickas. 1 acro strawberry shortcake 100:-2 acropora rosa 75:-3 duncan typ 12 huvuden 500:-4 acro strawberry shortcake 150:-5 acropora tricolor större 150:-6 acropora tricolor mindre 100:- såld7 montipora grön grenväxande med blå polyper 100:-8 acropora enzmann 50:-9 rosa acan 250:- såld10 euphyllia glabrescens 2 huvuden. - såld11 briareum 2 snusdosor för 200:-12 acropora frogskin 100-200:- beroende på storlek.13 stylophora milka från 100:- beroende på storlek14 mintgrön acropora 100:-15 acropora staghorn 150:-16 acropora bali green slimmer 100:-17 acropora lila 200:-18 montipora setosa 100:- typ beroende på hur stor bit jag får loss19 euphyllia paradivisa 50kr/huvud. 20 euphyllia paraancora 25kr/huvud21 acan grön 300:- såld22 blastomussa. 150:- såld23 echinophyllia turkos/gul. Flera olikstora bitar från 150:-24 acropora grön/blå 250:-25 gröna knappar 100:-26 gorgonia 200:-27 pocillopora röd/grön/lila. Nu mest brunaktig 100:-28 pavona cactus 150:-29 flakväxande hydnophora 300:-30 goniastrea dragon soul 500:- såld31 acropora carduus pacman (lila/rosaaktig med gröna toppar) 250:-
  11. Vart riktigt schysst! Vad blev det för lim i slutändan?
  12. Jonas Roman har ju brottats lite med liknande problem. Han köpte nyligen en nitratreaktor som verkar vara riktigt bra och ett intressant alternativ i en sån här situation! Finns tråd på forumet!
  13. Också suttit och funderat lite över fragghyllor. En sak man kan använda är ju som sagt rastret som nämnts i tråden. Hört att det även går att få tag på byggvaruhus som någon form av pryl som används med innertak. En annan grej jag tänkt på som jag tror blir snyggare är att köpa en akrylskiva på någon hobby-affär och borra hål som är stora nog för en fraggplugg. Den kan man sen hänga upp på samma sätt som föreslagits. Någon form av krok över glaset eller t.ex en algmagnet. En relaterad fråga. Någon som har koll på någon annan magnet man skulle kunna använda istället för en algmagnet? Skulle vilja ha något starkare och diskretare men man vill ju självklart ha något som är säkert och inte läcker massa skit.
  14. Kommer växa bra med den rampen! Karantän är ju riktigt smart att köra men det är ju just det att man ska dra igång ett extra akvarium och allt meck. Jag kör inte det pga platsbrist tyvärr men det gör ju att varje gång man köper något så är det lite nojigt. Nått att doppa koraller i tycker jag absolut du ska köra! Ingen aning om det funkar mot prick men däremot så tar det ju bort andra parasiter och otrevliga djur som plattmaskar mm.
  15. En amphipod! Vanlig, ofarlig och inget du behöver noja för!
  16. Personligen skulle jag inte litat på salifert. Har också haft rätt nya tester som visat en hel del fel när jag kontrollerat mot referensvätska. ICP-OES test har betydligt mindre felmarginal. Sen tror jag inte det är Kh, Mg eller Ca som är problemet. Så länge det legat stabilt så gör det ingen skada. Tror precis som Jonas att det är något av spårämnena som var höga i FM testet som ligger på toxisk hög koncentration. Byt en massa vatten och fundera på var det kan ha kommit ifrån!
  17. Fyfan vad tråkigt! Kul att höra att du inte ger upp iaf! Vet inte hur pass effektivt UVC egentligen är för att förhindra prick. Hört en del säga att man behöver komma upp i rejält stora anläggningar som drar igenom massvis med vatten för att det egentligen ska göra någon skillnad. Det bästa sättet att inte få prick i karet (eller annan skit) är en gedigen karantänrutin för nya inköp. Dock är det ju lite bökigt men man kan nog tjäna en hel del på det i längden. Sen angående din belysning och sps! Det går absolut att ha sps med maxspect razor, har sett flera som kört det och haft sps framgångsrikt! Är det 120w-varienten du kör? Kanske inte blir lika bra tillväxt och utfärgning som med kraftigare ramper men växer och ser bra ut gör dom ändå! Sen om du känner att du vill öka ljusmängden så kan du lätt köpa till en t5-armatur och köra en egensnickrad hybridbelysning. Så om du vill ha sps så låt inte belysningen hindra dig!
  18. Jag körde ett Triton-test för ett tag sen pga att jag haft obefintlig tillväxt och bleka koraller med en del STN på framförallt seriatoporor under en längre tid. Testet var väsentligen utan anmärkning förutom koppar som låg över 15!!! Gjorde då enligt tritons instruktioner en kur med detox samt 2x15% vattenbyten. Efter det blev det utan att överdriva en 180-graders vändning i karet. Korallerna slutade STN'a, började färga ut bättre och började växa igen! Nu ett tag senare har korallerna nästan helt repat sig och mycket av dom döda områdena har blivit överväxta igen, även om sviterna fortfarande syns. Jag har inte gjort ett nytt Tritontest sen dess så jag vet inte vad koppar ligger på nu men jag antar att det var det som var orsaken då det inte fanns något annat i testet som avvek och jag har inte heller haft några andra problem med karet som t.ex. nämnvärt fluktuerande Kh eller temp. Jag har ännu inte kommit fram till vad som var orsaken. Misstänker inga tillsatser. Möjligen kan det ha varit en rostig klämma jag hade över karet som det smulats ner rostfragment i karet från men vetefasen då det isåfall bör ha gett utslag på andra metaller också tänker jag. Kanske var det saltet. Körde med Aquaforest reef salt då men har inte hört några andra ha problem med koppar i det saltet. Har bytt till Red sea coral pro iaf för säkerhets skull. En annan möjlighet kan väl kanske vara att det urlakats ur stenen eller sanden. 50% av stenen är köpt begagnad och enligt säljaren aldrig medicinerad men man vet ju aldrig med begagnad sten vad den varit med om. Den andra hälften av stenen är Marco rocks. Jag tror iaf baserat på mina erfarenheter att oavsett om den är chelaterad eller bunden till kalk osv så är koppar över 15 på ICP-OES test direkt skadligt för koraller.
  19. Rätt säker på att jag hört att 9004 inte får plats i teknikfacket på RSM 130. Har för mig att det är 9002 som brukar vara standard-rekommendationen till dom karen!
  20. Superfint! Häftigt och lite ovanligt att ha det så uppdelat med sps och acans/zoas på vardera sida! Ser coolt ut! Du råkar inte ha lite fler FTS-bilder liggandes?
  21. Jag hoppas det! Ofta så brukar man ju göra mer skada själv när man försöker fixa saker i den här hobbyn. Ibland är det nog bra att bara luta sig tillbaka och ta det lite lugnt!
  22. Har ingen idé vad det är men det bästa sättet att få bukt med alger är att försöka hålla låga näringsvärden samtidigt som man plockar ur så mycket alger som möjligt. Slit ut det du kan och det man inte kommer åt kan man antingen låta vara eller hitta något djur som äter det. Kirurger brukar ju gilla alger men ditt kar kanske är för litet. Mitraxkrabbor har jag god erfarenhet av när det gäller besvärliga alger. Även sjöborrar brukar äta det mesta!
  23. Skulle jag försöka döda snigeln så är det väl lika stor risk att jag dödar korallen känns det som. Tycker den ser ut och beter sig som en filtrerare och Dimorbs erfarenheter gör mig än mer säker på att så är fallet. Korallen ser fin ut och verkar inte må dåligt så den får sitta där den sitter. Tycker det dessutom ser ut som att korallen är påväg att dela sig själv ungefär där den sitter så det kan eventuellt rent av lösa sig av sig själv.
×
×
  • Skapa Ny...