Jump to content

Bioted Marine

Avslutad användare
 • Posts

  964
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bioted Marine

 1. Har inte sett några men jag hittade ett privat meddelande nu från dig och har svarat.

  Mvh

  Ted

 2. Hej Patrik,

  Jag har fått den och både jag och Christian Wrang har tittat på den. Jag måste skicka den till GHL för vi får inte fram en meny som behövs för uppgraderingen. Mycket underligt men den finns inte

  Jag återkommer så snart jag vet mer.

  Mvh

  Ted

 3. Så sant Så sant

 4. Hej,

  i all stress i Lindköping glömde jag köpa böcker av dej. Kan du inte skicka mej en lista på vilka böcker du har och priser.

  Mvh

  Ted

  Bioted Marine

 5. Hej Patrik,

  Du behöver inte känna att de som hände ska ligga till last för framtiden. Visst var det lite jobbigt men det är utspelat och du har ju gjort rätt för dej på alla sätt o vis. Jag är inte långsint och jag förstår att du verkligen inte ville att det som hände gjorde det. Du är mer än välkommen att kika upp när du vill, träffas vi kommer du märka att jag inte är nån grinig jäkel. Vill du skicka upp datorn så jag kan titta på den så skicka den till adressen nedan. Annars är du som sagt mer än välkommen.

  Dont be a stranger.

  Mvh

  Ted

  Bioted Marine AB

  Korsgatan 16

  434 43 KUNGSBACKA

 6. Bioted Marine

  Vad?

  kanske Cladophora profilera ?
 7. Som du vet har jag en tumme som sitter rätt långt in när de gäller fisksystem. Du kanske kan hjälpa mej få ut den :-)
 8. Jag får passa på och tacka er också för besöket. Man blev lätt chockad när er flock damp in. Jag själv var på denna dagen väldigt sugen att åka och kika på Patriks stora akvarium och visste att många söder ifrån skulle dit. Så när ni tittade in så förstod man hur stort saltvattensintresset är i skåne. Och dessutom hur aktiva ni är. Endast skånevarianten av polypbailout vid namnet Crille kan med sitt aktiva kaffe drickande illustrera vilken myllrande nation ni är :-) på tal om kaffe, ni missade de bästa butiken har att erbjuda. Mitt goda snabbkaffe. Tills nästa gång och än en gång tack för besöket och den fina recensionen. Ted
 9. Tack Laggeman, jag ska överväga detta när min annonserings period går ut
 10. Sanningen är att jag faktiskt försöker begränsa mitt skrivande men ibland måste man.
 11. Datumarna låter OK men 27:de kan vara lite trist för jag väntar en monster sändning dagarna efter och de kan vara kul att få chansen att visa lite karameller.
 12. Låter som en billig hobby. Jag är med.
 13. Patrik jag har läst Boomers trådinlägg många gånger. Första gången jag läste den när den lades in så svalde jag allt med hull o hår. Har du kikat i zeovitforumets http://www.zeovit.com/forums/forumdisplay.php?f=76 där hittar du mycket intressanta artiklar att ögna igenom. Om du läste mitt inlägg så stod det även där att artikeln jag länka till inte beskriver hur det fungerar. Själv har jag enkom goda erfarenheter av att köra enligt ZEOvit metoden. Lasse mej hit o Lasse mej dit. Erfarenhet och resultat är ganska goda spikar att koka på.
 14. Här har du ännu en trevande version av vad man kan hitta om man letar efter hur zeovit inte fungerar. Den är ungefär lika gammal men du kanske kan hitta nåt som passar ditt sätt att se saker på. http://www.wetwebmedia.com/ca/cav1i3/zeovit/Zeolite_Filters/Zeolite_Filters.htm
 15. Jag har blivit erbjuden att få denna lampa med min logga på. Men jag har aldrig sett den live faktiskt. Är den bra ??
 16. Patrik jag gav alla bara lite att läsa eftersom intresset är stort. Allt jag skriver är inte för att motbevisa något.
 17. Ja Boomers utlägg på reefcentral är vida känt. När diskusioner angående ZEOvitmetoden fick förekomma på Reef Central så finns det mycket som man kan länka till och peka på. Boomer är bara en av de många som tyckte o tänkte. Det är rätt gammalt men intressant ändå för många som inte använder ZEOvit hänvisar ofta till den. Här hittar du lite mer att läsa om zeolit. High Resolution Images of Zeolite Surface http://www.asu.edu/clas/csss/IAP/page3.html Amethyst Galleries Inc http://www.galleries.com/minerals/silicate/zeolites.htm The database of the Structure Commission of the International Zeolite Association http://www.iza-structure.org/databases/ International Natural Zeolites Association (INZA) http://icnz.lanl.gov/ INZA WWW Sites of Interest to Zeolite Scientists http://icnz.lanl.gov/site_list.html What are Zeolites? http://www.bza.org/zeolites.html Faktum är att det Patrik i denna diskussion kallar Detrius är något som man i ZEOvitmetoden verkligen vill ska nå korallerna i karet.
 18. Timmy de finns ju massor att läsa om detta o du bor ju nära nog att komma o lära dej när som helst. Jag tror som Pimo att ämnet är för en för smal skara och att vi kanske ska hitta nåt annat som att jag tex kan ta dit någon kunnig inom lägre djur eller liknande. Det finns ju massor att lära. ZEOvit e ju lite på tapeten just nu iomed att jag tagit in produkterna och visst är det ett tillfälle att ta vara på genom att sprida lite mer kunskap i ämnet. Men det känns lite va ska man säga "komersiellt" om jag skulle stå å traggla ZEOvitmetod. Butiken är inte en enkelspårig ZEOvit kanal. Kanske nån från jordbruksverket. Eller en vetrinär. Nån artbetämmare eller mja det finns massor av intressant som tar lagom lång tid. De e bara att brainstorma och göra det mesta av detta. Jag har nyligen fått äran att förse en expidition till antarktis med produkter, de kanske skulle kunna komma o berätta mer om vad de håller på med. Förra veckan levererade jag varor till ett microbiologiskt laboratorium kanske nån där kan komma och fylla oss med info.
 19. Ramq dina pryttlar är på väg. ZEOspur2 skulle jag råda dig att halvera dos vid första dosering. Iakta ditt akvarium noga. Efter ca 10 dagar så dosera igen. Ca 24 timmar efter den doseringen borde du ha märkbara resultat. Inte fullt resultat men märkbara. Din Stylopocciglow fungerar bäst om du doserar 10 dagar i sträck och sedan gör uppehåll i 3 veckor för att sedan dosera igen. Den här produkten tar en lång tid att få ut full effekt av och det är inget man ser några snabba förändringar av. Men när det väl har vunnit effekt är det som pocilloporinet glöder. Båda produkterna fungerar bäst vid låga näringsnivåer.
 20. Jag ska kika på ett par datum. Helgdagar får det väl bli. Jag behöver inte stå och predika ZEOvit system om ni inte vill utan vi kan ta nåt annat ämne om ni känner för det. Hur som helst låter det som det kan bli en trevlig start på nåt som kan få oss akvarister att lära känna varandra lite bättre. VI får väl utnyttja forumets röstningsfunktion till att komma fram till ett bra datum. Jonas jag har en vattenkokare o snabbkaffe. Men inför en träff får jag väl fixa en termos. De här ska bli kul.
 21. PatrikS jag tror det du pratar om är Eheims ytterfilter i ett sötvattensakvarium. Eller ??
 22. Det var synd att du tog det så Lasse. Vad jag försökte utrycka var en inbjudan. Du får gärna ta Göran i hand och titta förbi. Jag tror inte att Göran har nåt emot mej. Han fick nog ett gäng akvarister på besök vid min invigning. Jag respekterar att Göran är din vän och att du ibland hjälper honom. Har faktiskt inga som helst problem med det. Senast igår klockan 21.00 så mötte jag 2 akvarister inflyttande till Skara och uppmanade dem i samma andetag som jag välkommnade dem till att besöka min butik att även ta en sväng förbi Göran och Bengt. Jag tror inte på att ha huggsexa om kunder utan kunder får ut mer av att se mer. Däremot tyckte jag det var underligt att du inte kunde hålla föredrag på vilken butik som helst. Synd att jag gunga din båt. mvh Ted
 23. Jag har precis pratat med Bengt på Marinakvariet. Han har haft ett problem med planaria. Denna skall inte vara farlig för koraller men ser ganska tråkig ut. Han säger också att han medicinerat karet och problemet är på bortgång. Plattmask är ett livsfarligt ord för en handlare och det hade nog varit bra med ett foto eller något som visar vad det är för mask du menar Smulan. Har man plattmask på en korall så stannar ofta platmasken på den om den inte utsätts för starka strömmar eller att korallen dör. Pro Coral cure är utmärkt att medcinera med. mvh Ted
×
×
 • Create New...