Gå till innehåll

Ramq's 720L


ramq

Rekommenderade inlägg

  • Svar 166
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

*Suck* Ja man måste inse sina begränsningar ibland.

Det hela började egentligen sedan strax innan jul då jag kände att det allra värsta var över och jag hade funnit den utrustning jag ville ha, samt att sumpen kändes klar. Sedan var det just det där lilla extra som skulle fixas på sumpen så den skulle fungera som förväntat, men så var det som att dra ur proppen ur badkaret. Pladask.

Jag sitter mitt uppe i jobbet och har ju inte längre någon dagtid över till att kunna ägna mig åt akvariet. Den lilla tid som blir är när man kommer hem vid 17-tiden, då ska maten fixas på bordet och vi ska alla hinna umgås innan lill-tjejen ska sova vid 19-tiden. Efter det så är man egentligen slut på och hinner bara jäsa framför TV:n. Tragiskt svensson-liv, inte sant? :ler:

För bara någon vecka sedan hade min kära andra hälft bestämt sig efter att ha varit på besök hos ett par bekanta - akvariet skulle flyttas! Där står jag som ett frågetecken och undrar varför just detta intresse brutit ut? Hon har inte brytt sig för fem öre, annat än tittat lite bistert när något nytt dyrt paket kommit från posten.

Jag inser ju rätt snabbt vad detta blir för omfattning. Även om akvariet bara behöver flyttas 5cm så innebär det ändå att jag måste riva bänken - den sitter ju fast i både golv och vägg!

Det var som att smälla en ballong. Poff så var luften ur mig och tankarna började vandra iväg. Här står man med ett stort fint akvarium, men som kräver egentligen för mycket av mig på senare tid, och så ska man sätta igång med ett sånt stort projekt som att försöka flytta det?

Tankarna har flugit fram och tillbaka, hit och dit. Ena sekunden har jag funderat på att bara dra igång något litet och flytta över det jag velat ha kvar. Andra sekunden något "ungefär lika stort, men andra mått", till att till sist bara inse att det enklaste att börja med är att sälja bort allt och börja om. Det blir lättare på så sätt och man kan ta det i sin egen takt.

Det är självklart jättetråkigt på alla sätt med alla jättefina exemplar jag har fått tag på, men jag vet nu var dom kommer att hamna någonstans och jag är välkommen att fragga när lusten faller på.

Det har framförallt varit en kul och lärorik resa, men på sista tiden har det känts som att alla diskussioner, teori och praktiserande till slut inte gett den där "wow-känslan" man tidigare fått. Jag kan inte på något sätt kalla mig en erfaren akvarist i jämförelse med alla gammstötar här på SVG, men faktiskt känns det som att jag har kommit så långt att det inte känns direkt jättekul längre.

Jag har ännu inte kört igång nya sumpen. Skummaren har gått någon månad, ungefär, sedan rengjordes den och står och samlar damm. Sprillans ny kalkreaktor+kolsyra inköpt. Komplett ZEOvit-system med reaktor inköpt och aldrig använt.

Jag stöp liksom på målsnöret innan jag ens var i mål...

Mycket beror också på familjeförhållandet och tiden att få allt att räcka till. Själv har vi ett hus som behöver tas om hand om, samt snart vårt andra barn i höst. Det drar gärna iväg med tiden mer än man tror och ni vet ju alla vad vår hobby kostar. Det hjälper inte heller att jag är rätt kräsen och oftast inte nöjer mig med precis vad som helst... Blir det inte som jag förväntat mig, ja då tappar jag all lust.

Kanske kanske blir det något mycket mindre att hålla på med framöver, men som det ser ut nu känns det inte speciellt lockande. Visst skulle jag kunna behålla en hel del utrustning, men jag tycker det är bättre att försöka få iväg det till någon som vill använda grejjerna, än att jag ska sitta med något som bara kanske kommer igång igen.

Faktiskt känns Percula-karet i Piteå genast hyperintressant då kanske en liten burk med förutsättningslöst innehåll kan råda bot. Fan tro't om det finns kvar, men det är en kul tanke...

Får till sist tacka er alla här på SVG för en kul och lärorik tid tillsammans. Jag kommer att titta in lite nu och då för att se att ni håller ställningarna och vem vet, rätt som det är sitter jag med ett kar igen? :smiley9:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja riktigt tråkigt att höra Björn... Men som sagt du vet ju vars korallerna finns...

Är du Umeå är du iaf. välkommen att komma förbi...

Tror hur som helst att det bara är en tidsfråga innan du sitter där igen med tankar om ett nytt kar...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har hunnit tänka igenom detta en tid och det känns allt annat än förhastat. Jag har dock inte sålt skummare, belysning eller LS, än mindre burken, så jag får se om jag håller fast vid något av dom.

Petnym, du ska veta att det är inte just den här burken som fällde avgörande slaget, men det är den som får ta smällen. Jag har ju hållit på med burkar förut så det är inte någon "beginners misfortune" som är i görningen. Kan inte alls tycka att termen "tagit vatten över huvudet" skulle inrimma till den här situationen - det ligger bara inte i tiden helt enkelt.

Får se vad som händer när tiden finns mer på min sida.

Ingen som har ett litet Chromis till salu billigt? :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

trist ramq.

Tror visserligen att detta säkert får ett positivt slut för dig.

Om man går o tvekar kanske det e lika bra att göra sig av med sakerna, iaf temporärt.

Tror ju inte att man får lika lyckade resultat om allt inte känns 100%. Sen när du har suttit i soffan ett tag o inset att det saknas ngt där hemma. Ja då lär du dra igång ett nytt projekt. Och antagligen har du lärt dig mkt ifrån ditt senaste kar som du kan ta med dig till ett eventuellt nytt.

Så i längden tror jag allt kommer bli kanonbra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, då var burken tom då.

I Onsdags kom en kille från Umeå som (tillsammans med Wotan) skulle ta hela korallinventariet i ett bräde. Det slutade inte bättre än att han åkte hem med kalkreaktor och en låda finfina "bra-att-ha" saker och lite salt till Wotan.

I kväll blev det rusning då det först kl 13 kom en kille från Skellefteå för att hämta samtliga fiskar + lägre djur och inte mindre än en timme senare kom 2st från Umeå för att hämta all LS. En av Umeå-killarna åkte dessutom iväg med min skummare, så det var ytterligare en glad nyhet.

Eftermiddagen och en bit in på kvällen har gått åt till att försöka tömma ur dom återstående ~500L saltvatten som var kvar, skrapat alla rutor ren från kalkalger och till sist tvättat all sand som precis gick ner i en 10L hink. Både min lilla dotter och min käresta blänger lite försynt mot mig och tycker det luktar västkust i hela huset... Själv begrundar jag mina nu riktigt kruttorra händer och känner att det är skönt att det levande har fått sig en ny fin bostad.

Önskar er samtliga som kom och köpte allt ett stort lycka till!

Själv var jag nästan inne på att få tag på ett Chromis lite väl illa kvickt här, men efter lite övertalning från regeringen så kommer jag låta allt få ligga på is ett tag. Får se efter några månader om det blir någon uppstart då eller senare...

Just nu återstår bara burken, belysningen och lite små-plock innan det är helt tomt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...