Gå till innehåll

Mikaelglads 416 liters kub, 80x80x65.


mikaelglad

Rekommenderade inlägg

Räcker det med 6x80w t5 i ett kar med bredden 70 cm?

Man kan ej få för lite ljus enligt mitt tycke så mer ljus tycker jag.

Du kanske kan ha 6x80 längst in och komplettera med 4x80 längst ut så man har lätt att greja eller ta ner denna om man skall ner i karet och pilla

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nej men det känns som att det måste finnas en gräns för hur mycket mer effekt av ljuset man får. Säg att en korall växer 1 cm av ett lysrör och kanske bara 3.5 cm av 5 och 4.5 av 10 rör . Hoppas ni förstår vill inte elda på till fåglarna. Men inte ha för lite ljus heller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade 3x400w MH +2x58w lysrör över 828L karet och nu i 600L karet kör jag 8x80w T5. Jag har mätt PAR värderna i båda karen och i 600L karet har jag drygt hälften mot jag hade i 828L men korallerna växer minst lika bra. Så visst det går att elda för kråkorna om man säger så men lysrör är effektivare ljuskälla då ljuset sprids ut jämnare över hela ytan och att korallerna får mer ljus runt om. Blir ändå inte riktigt klok på lysrören och den watt besparing man kan göra om man väljer de istället för MH.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

haha jag var nog inte vaken.

det krävs några koppar kaffe innan hjärnan slutar odla hårrötter (viket dessutom går sämre och sämre)och går över till att tänka.

som du skrev Laggemanblev det nog för mycket för tidigt för min såkallade hjärna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja den är lite av en stolthet. Men tyvärr va hos korallfisken och deras käpper min på "näsan". Men den är fin och ganska stor den har inte slagit ut fullt på bilden. Den verkar trivas bra i mitt akvarium jag har flyttat runt den i hela akvariet och den trivs överrallt? <--stavning?

Vad tror ni om ett akvarium med måtten 160x70x60? och 6x80w över den. Blir antingen en ati bubblemaster eller en revolutions skummare till det.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tror ni att man behöver regla upp bänken till ett juwelkar om man ska köra salt i det? Jag tror det blir till att bygga om mitt juwelkar till att börja med och sedan bygga större vid ett senare tillfälle.Men är lite osäker på om man behöver regla upp det innan. Jag har ju 400 liter vatten i det nu. Det e inga problem, men nu ska jag i med 50-100 kilo sten i det med. Plus borra det i botten och en sump under.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag har mina 5 cm ovan för bara....

du kan väl ha mh närmare med men man får ju inte samma spridning på ljuset.

menar du ovanför vattenytan? hur lyckas du klara dig utan saltstänkt isf? kör du med täckglas eller byter du ut reflektorerna varannan månad kanske? ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...