Gå till innehåll

Newbie med RSM 130D


MaddeI

Rekommenderade inlägg

  • Svar 320
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Du fick inte bort bubblorna från ena pumpen då? Tänkte det då jag har likadant men det brukar lugna ner sig efter ett tag typ efter vattenbyte. Men lite kommer det ändå emellan åt.

Min pump lugnade sig aldrig, har alltid varit bubblor i karet när den varit igång, och blev ännu värre när man gjorde nått i karet. Faktum är att jag försökte faktiskt inte ens fixa den eftersom vi kom fram till att jag har tillräckligt med cirkulation i karet ändå. Kanske tar tag i det senare, men just nu klarar jag mig som det är.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hemma igen efter 5 dygn, och karet verkar klara sig alldeles utmärkt utan mig. Allt ser bra ut, och foderautomaten verkar ha gjort sitt jobb utan att tömma allt på en gång. :) Osmosvattnet var dock i princip slut, så jag får se till att ha en större behållare nästa gång, eller någon som åker förbi och fyller på den.

Inte så varmt varken ute eller inne just nu, så tempen i karet var 24 grader. Kanske får sätta timer på fläkten, räcker kanske om den är i gång när belysningen är det, så det inte blir för kallt på nätterna. Alternativt sätta i doppvärmaren igen.

Tog en sväng förbi Martin/Sir_Martin78, på vägen hem och kollade på hans nystartade kar. Såg riktigt bra ut, så en tråd där man kan följa utvecklingen vore trevligt! ;)

Ett par fraggar följde med hem oxå. Tack, Martin! :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Okej synd skulle vara intressant och veta varför det är just ena pumpen som strullar hade funderingar på om den inte var riktigt tätt själva pumpen men så verkar fallet inte va. Aja skumt är det roligt att allt hade gått bra med karet när du har vart borta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kan plocka upp den vid nästa vattenbyte och kolla. En förhandsgissning är att den inte är helt tät där insugsröret sitter fast i pumpen, för det är en del luftbubblor som rör sig där när pumpen är igång, samtidigt som jag inte riktigt vet var den i så fall får all luften ifrån i så fall. Men jag ska kolla om jag kan se, eller lista ut vad problemet är. :)

Ja, skönt att karet klarar sig själv några dagar i alla fall, även om jag tyckte att drygt 4 liter vatten på 5 dygn var ganska mycket.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Koppla in en termostat på fläkten så att den startar vid en viss temperatur.

MVH/Glenn

Det är ju ett tredje alternativ förstås. :)

Eftersom du tar bra bilder så vill jag se en helbild på karet var ett tag sedan ;)

Tack Rickard! :)

Kollade snabbt igenom tråden för att se när det var sist, och du har ju helt rätt! Ingen helbild på drygt en månad och 150 inlägg sen! Dessutom inte någon sen mobilkamerans tid! Ska skärpa mig och fixa det under dagen eller kvällen, med kameran denna gång. Har ju faktiskt hänt lite sen sista bilden såg jag. Tack för påminnelsen! :)

Ja titta du och se om du kan komma på det jag har redan skruvat där men blev inte klokare:) 4liter tyckte ja inte var så mkt ändå tror jag hamnar lite över ändå men tror det beror på ljusröret ja köpte.

Ja, jag ska kolla, men är väl inte så hoppfull att jag ska hitta problemet heller egentligen. :)

Kanske inte var så farligt, men jag var övertygad om att en 5 litersdunk skulle räcka, för jag tycker inte att jag fyller på den så himla ofta när jag är hemma, men uppenbarligen gör jag ju det då. Så nästa sväng får det bli 10 liter då istället. Eller hjälp med påfyllning av dunken, för jag vill egentligen inte ha mer i dunken än vad som får plats i karet på en gång, så får man ju karet kollat samtidigt. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lovade ju lite helbilder på karet, då det var ganska länge sen. Så här kommer ett par bilder på hela karet, och lite blandade övriga bilder. Dock svårt att få till bra bilder på hela karet.

Den första bilden är en helbilden jag postade i ett inlägg från den 13/5.

De följande två bilderna är ifrån idag (igår).

Det finns någon helbild mellan dessa två biler, men det var kul att jämföra dessa, då man ser att det har hänt en hel! Så jag vill passa på att igen, säga tack till alla er som hjälpt mig och varit så generösa med fraggar! Ni har bidragit till att jag nu har många fina koraller i mitt kar! Supertack till alla er, ni vet vilka ni är! :woooow:

post-5681-14468925913157_thumb.jpg

Det är inte så mycket i mitt kar som jag hittills har sett växer och förökar sig, förutom Capnellan då förstås som ynglar av sig konstant och ett par Rhodactis som har delat på sig. Men nu har mina discosoma börjat föröka sig, vilket är jättekul, eftersom jag tycker de är fina! Vore kul om de röda också ville föröka sig.

Var en sväng till en kompis (Opienne) ikväll som har flyttat hem sitt kar från Sthlm precis, och fick med mig två discosoma till hem. Men bild på dessa får komma när de har vecklat ut sig. :) Råkade dock sparka ut burken med vattnet de kom i, så någon halvliter åkte ut på golvet och in under akvariebänken, så klart!! Gahh! :arg:

På första bilden nedan ser man i alla fall tre nya små skivor, som titta fram under den stora skivan. :)

På andra bilden kan man se att mina knappar, som alltid har varit helbruna, börjar skifta i grönt, antar att det är bra?

post-5681-14468925912381_thumb.jpg

Sjöstjärnan verkade hamna i ett prekärt läge som den inte verkade reda ut själv. Den höll sig fast med tre armar och satt så i ett par dagar, sen hjälpte jag den lite på traven. Nu far den runt igen i hela karet. På bilderna syns också några av mina fina knappar. Tyvärr så smet den röda knappen jag fick av Larry och jag har inte sett till den sen dess. :(

post-5681-14468925913807_thumb.jpg

Euphyllia i nattbelysning.

post-5681-14468925912636_thumb.jpg

Min dotter hittade denna i karet i kväll. Jag har aldrig sett den förut och lär väl inte se den igen på ett tag kan man gissa. Den är drygt ett par centimeter lång. Jag antar att det är någon form av nakensnäcka, någon som vet? Vill man ha den i karet?

post-5681-14468925912916_thumb.jpg

Hade finbesök av Stig här idag, idag slapp han dock jobba när han var här. :) Tänkte ta en sväng förbi honom imon, om han är hemma, då jag har spanat in ett par fiskar som jag hade tänkt skulle få följa med mig hem. Jag vet att jag inte hade tänkt köpa någon mer invånare till karet innan flytten, men eftersom jag inte har någon aning om när det blir, så har jag ingen lust att vänta längre. Vad det är för invånare får ni se imon eller på torsdag. :)

/Madde

post-5681-14468925911953_thumb.jpg

post-5681-14468925913398_thumb.jpg

post-5681-14468925913602_thumb.jpg

post-5681-14468925914078_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snygga bilder madde!! Har verkligen hänt en hel del. Vad är det för sjöstjärna du har? Jäkligt fin va den iaf :smiley20:

Tack Oscar! Ja, det händer lite hela tiden i karet, det är jätteroligt! :)

Jag är inte helt säker på sjöstjärnan, men tror som Lagge, att det är någon sorts Fromia. Ja visst är den vacker. Får se om den klara sig i mitt kar, annars får jag försöka hitta en fodervärd åt den sen.

Ser fint ut Madde

Mvh Hans Sandén i Braås.

Tack så mycket, Hans! :)

Fina bilder och kul utveckling :) Ska du lämna metropolen Gemla, nu när stig fått en saltis till i byn ;)

Tack Rickard! :)

Ja det är jättekul när det händer lite i karet. Det är därför som jag inte har lust längre att inte skaffa fler fiskar innan flytten heller. Min förhoppning är så klart att inte lämna denna metropol! Men det är inte så lätt att hitta en lgh här tyvärr, det verkar vara väääldigt populärt att bo i Gemla! ;)

Eftersom min dotter går i skolan här så vill jag bo kvar. Hade jag kunnat tänka mig att flytta till Växjö eller Alvesta, så hade jag säkert kunnat få en lgh på två veckors varsel, som exet fick, men här i Gemla är det betydligt svårare! Men jag trivs väldigt bra i huset, och har egentligen ingen lust att flytta härifrån alls, så jag gråter inte direkt över att jag inte har hittat någon lägenhet än. ;) För vem vill egentligen byta sex rok med egen tomt, mot en trea i ett hyreshus?? Och tänk bara hur många akvarier jag skulle kunna ha här! ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Var en runda hos Stig ikväll, och två av tre fiskar jag hade kollat, in fick följa med mig hem idag. :)

Det blev en Dvärgkejsare, Centropyge bispinosa, och en Dragonet, Synchiropus ocellatus. Två riktigt roliga fiskar som inte verkar särskilt skygga någon av dem. De har varit framme hela kvällen, med undantag för att bispinosan simmar ut och in bland stenarna hela tiden, men som ända visar upp sig mestadels. Finns gott om utrymmen bland stenarna för den att gömma sig om den vill.

Ocellatusen är fantastiskt rolig att titta på när den hoppar fram på botten och pickar i sig sånt den hittar. :) När jag släppte i den så var clownerna direkt framme och nafsade lite på den, vilket gjorde mig lite rädd. Men när de upptäckt att det inte var mat så har de inte varit in närheten av den sen. Dessutom har jag inte sett den stora clownen bråka med den lilla alls sen de andra två kom i karet. Hoppas att det fortsätter så!

Lite bilder på nykomlingarna såklart. Var dock väldigt svårt att få en bild av bispinosan som inte var suddig, då den inte är stilla många hundradelar. :)

post-5681-144689259165_thumb.jpg

post-5681-14468925916087_thumb.jpg

/Madde

post-5681-14468925915668_thumb.jpg

post-5681-14468925915883_thumb.jpg

post-5681-1446892591629_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fina fiskar madde. Dvärgkejsaren är ju grann men den där andra verkade väldigt kul! Kan det va så att det är en släkting till min Salarias faciatus? Lite samma still även om din verkar va mycket mer flashig ;)

Tack så mycket Oscar! :)

Ja, visst är de fina! De har ju olika släktnamn i alla fall, så det är de väl inte, men visst är de lite lika i form och stil, och med sina stora ögon. Och visst, lite flashig är den ju faktiskt. ;)

Är den inte väldigt nära besläktad med mandarinfisken? Jag tycker det ser ut som en mandarin i svartvitt. Tjusiga firrar hur som helst.

MVH

Martin

Tackar Martin! :)

Ja, man skulle kanske kunna säga att det är en mandarin i svartvitt. :) De tillhör ju båda släktet Synchiropus. Min är en Synchiropus ocellatus och mandarinen heter Synchiropus Splendidus.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ocellatusen är helt klart min favvofisk i mitt kar - var lite orolig innan den började käka bara.

Det tog nån vecka innan den fattade att artemia var mums - nu jagar den artemian när jag matar - väldigt kul att se.

Dvärgkejsaren var verkligen vacker!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...