Gå till innehåll

Freddies 20L nanoreef..


freddi36

Rekommenderade inlägg

  • 1 månad senare...
  • Svar 180
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Har lite problem med den vita slingan LEDs. Dom lyser men blinkar i intensitet. Dvs dom lyser lite lite svagare än vanligt och ibland blinkar dom till och lyser normalt i nån milli sekund. Tror inte korallerna bryr sig så är nog inte bråttom att åtgärda, men väldigt irriterande att se på..

Vad kan detta bero på? Det verkar inte som att det är glapp nån stans, men ska ta en ordentlig koll. Kan det vara drivaren som börjar bli trött redan? En eaglerise någonting, klarar tre dioder.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

det är glapp i en lödning har hänt mig 2 gånger med min led slinga i refugiumet... inte i, utan över ;) peta på alla lödningarna och dra lite i kablaget så ser du om de går igång och då vet du vilken lödning det är.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, jag tror kanske det kan va nåt sånt med. Ska städa upp bland alla sladar (hela 5st bara till denna lilla burken ;) ) från alla burkar i rummet och då kan jag se efter ordentligt :)

Återkommer om problemet kvarstår, tillsvidare får korallerna nöja sig med lite omväxlande väder :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Felsökte idag och kom fram till att drivern är kass. Bytade helt enkelt drivare och slinga, dvs drivaren drev den vita slingen och då flimrade det, när den fick driva den blåa slingan så flimrade det också. Så den är kass, suck..

Någon som vet en driver som klarar att driva endast två LED? Av hyffsad kvalite så den inte går sönder efter 3-4 månader? :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror dioderna skulle vara släckta om du koppla in 3 st LEDs till den. För det står att max utspänning är 8 volt. Dina dioder drar antagligen runt 3.7v när de körs på 700 mA. Tillsammans blir det då 7.4v. Lägger du till ännu en diod blir det istället 11.1v och det pallar inte drivaren med, dioderna får inte tillräckligt hög spänning och tänds inte.

Eventuellt kan kanske drivaren gå sönder tom men det vågar jag inte utrycka mig om. Troligtvis inte dock.

Däremot kan du köra 4 st dioder på den om du kopplar de parallellt. Om den ena slingan lägger av sedan gör det inget för den kvarvarande slingan kommer inte få mer ström än de klarar av. Då bör slingorna vara likvärdiga, dvs samma typer av dioder.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Okej, då är jag med :)

Tänkte att ifall jag körde tre styck så lös alla lite svagare, och på så vis går dom inte så varmt och behöver mindre kylning. Nu behöver jag bara två dioder om jag kör dom på max så det är ingen fara :)

Är inte så duktig på el men man lär sig mer och mer! :smiley20:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du kör fyra dioder i två parallella slingor kommer alla dioderna köras på halva kapaciteten, de delar upp strömmen mellan de två slingorna ganska jämt så de får ungefär hälften var.

Men i och med att de körs svagare så kommer verkningsgraden att öka vilket gör att de ger mer ljus men mindre värme. Så om du kan så är det en bättre lösning. Den enda nackdelen är att det går åt fler dioder och i djupa kar så penetrerar de inte lika djupt i vattnet.

Så kan du så kör fyra dioder istället kopplade i två slingor. Då kommer de köras svagare och täcka en större yta i ditt kar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag flyttade min Gobiodon okinawae in i detta karet. Här får den vara ifred och äta lite mer. Iom detta åkte täckglaset på också. Har inte haft det på innan för har tyckt det var fult, men nu fick jag en anledning och som bonus blir det mindre avdunstning :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Flyttade upp båda drivarna på mitt regnskogsterrariums nättak som står framför sladdosan där allt är inkopplat. Tänkte att drivern som gick sönder blivit för varm och nättaket blir som en stor kylfläns. Det jag inte räknade med var att mina geckos älskar sin nya "hotspot". Dom sitter precis under drivarna och myser i värmen hela tiden nu :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...