Gå till innehåll

Hur stort kar till ett par Clowner?


Ahab

Rekommenderade inlägg

Funderar på att starta ett nanokar och skulle vilja ha lite åsikter om vad som är en lämplig storlek för 2 clowner och 1 räka. Har ett 40l guppyhotell som jag är lite sugen på att bygga om. Om detta skulle kunna vara ett tänkbart alternativ skulle jag vara tacksam för tips om hur man lämpligen anpassar detta kar för salt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 145
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Att tänka på är att de ofta inte tolererar mer än 2 av samma art i samma kar, jag hade 3 st små putsare i mitt 325L, 2 av dem ett par, den andra fick hålla sig längst bort i hörnet. I ett 40L finns inte mkt möjligheter att hålla sig undan så köp inte mer än 2. Fiskarna är dock små så att om du bara har en bra skummare och gör ordentliga vattenbyten så borde du nog kunna ha 2 olika par.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Forumet är verkligen bra, så många svar på nolltid. Tänkte nog inte ha någon skummare då det tycks svårt i den här typen av akvarium, men om någon har en idéer om hur man kan göra det så välkomnar jag dessa. Hade tänkt ha ytavrinning till bakgrunden och är även sugen på förslag hur denna kan utformas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok. Till ytavrinningen har jag ett tips, det finns en grej på Hornbach i Göteborg om du har vägarna förbi där som suger in ytvattnet(kopplas till en pump), funkar skitbra, har en sån i mitt 540L =)

Sen så skulle jag nog rekommendera att du köper en ordentlig påse salt direkt, det blir dyrt med många 2kg förpackningar och beroende lite på hur mkt du belastar så kommer du behöva göra en del vattenbyten. Hade jag varit du så hade jag nog försökt byta iaf 80% i månaden, uppdelat på kanske 2 byten, då kan du mata ganska bra. Det är inte så svårt, bara att ha en stor hink färdig hela tiden, tänk bara på att köra i det nya vattnet långsamt så det inte blir för stor förändring för fiskarna.

Skulle även rekommendera att du skaffar hyffsad belysning och slänger i massa skivanemoner och kolonianemoner, dessa kommer ta upp en del av näringen i vattnet och tillför även lite liv. Angående belysning så tipsade jag tidigare om hur man fixar billig 8W T5 belysning,tror den ligger under Nano eller Belysning. Kräver dock lite hemarbete ;-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du kan inte hitta en länk till ditt T5 tips, du har ju gjort en del inlägg ;-). Tänkte köpa en dubbel 6W T5 armatur på Drakfisken för 600:-, men om du har ett billigare alternativ så är jag ju givetvis intreserad.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej!!

Jag köpte T5 compact rör till mitt 60 liters.. Blev en jävla skillnad kan jag säga, visserligen växer de mer alger nu men ta de lugnt me inkörningsfasen o öka i små etapper.. Börja me 2-3 h per dag o jobba me 30 min intervaller var 4:e dag eller något blev bra i mitt kar iaf.. Köpte lamporna på hobbyriff finns under länkar kostade me frakt o allt runt 800:- me 2 st lampor.. euron har visserligen gått upp men mne =).. Lycka till

/F

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I guppyhotellet så finns det ju mer eller mindre inbyggt ytavrinning. Det är bara att kapa lite i det övre vatten integet, så har du integrerad kam och allt. Jag körde med en lite luftdriven skummare som jag modifierade lite(kortade) två pumpar och lite zeolit. Sätt dit en lite kraftigare pump till utloppet så blir ytavrinningen effektivare. Körde själv med 70w MH och compact rör i mitt, men T5 varianten ser ju himmla bra ut. Lättast är nog att ta bort locket och ha en mindre ramåp liggandes ovanpå, så blir det inte så varmt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Skummaren var en gammal Sander tror jag, jag använde bara bottendelen och koppen, som rektor rör tog jag bara ett PVC rör. Pumpen som användes till retur var en billig liten 500l/h, kostade 130:- hos trädgårdshandlaren. Locket måste någ borras et hål i så att skummarkoppen kan sticka upp. Är du lite händig kan du ju bygga en egen skummare, och låta den vara ett kompliment till täta vattenbyten. Allt fickplats bakom bakgrunden. Zeolit används för att minska fosfat, kolla reklamplatsen på denna sida "zeosand".

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hadde en Passer i mitt lilla nano, inte att rekomendera hadde den bara där för att den fick stryk i mitt andra kar, tyvärr dog den pågrund av en tempmätare som gick sönder i karet. Det jag tänk mig ha i karet var räkor, kanske en harlikinräka, lite koraller, sniglar, erimiter...i

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...