Gå till innehåll

Välkomna till vårens korallträff på Sjöfartsmuseet Akvariet lördagen 22 mars


Rekommenderade inlägg

Korallträff med föredrag på Sjöfartsmuseet Akvariet 22 mars 2014

- i samarbete med föreningen Saltvattensguiden.se

I mars är det dags igen för korallträff med föredrag på Sjöfartsmuseet Akvariet. På schemat blir det föredrag, fika, korallbyte, mingel, bakom-kulisserna, och såklart den prestigefyllda korallquizen!

Så boka in 22 mars i kalendern.

Föredragshållare och schema för dagen kommer förhoppningsvis ut i januari, och vi postar här så fort det blir klart.

Mvh

Akvariets Personal

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 60
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

  • 1 månad senare...

Snart kommer hela programmet med föredragshållare och allt annat! För er som inte varit med tidigare så kan jag berätta att det finns mer än föredrag, fika, mingel och korallquiz att se fram emot. Vi har även en del akvarier! Så för alla första-gångare, här kommer lite bilder.

post-5173-14468932445921_thumb.jpg

post-5173-14468932444989_thumb.jpg

post-5173-14468932445197_thumb.jpg

post-5173-14468932445457_thumb.jpg

post-5173-14468932445678_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Här kommer ett preleminärt schema för dagen. Inom kort kommer ett tjusigare utskick med all info.

Korallträff med föredrag på Sjöfartsmuseet Akvariet

-i samarbete med föreningen Saltvattensguiden.se

Lördagen den 22 mars är det dags för vårens korallträff! Under dagen bjuds det på föredrag, fika, korallquiz och tid för korallbyte och mingel i och bakom kulisserna i Akvariet.

12:00 – 12:45 Hörsalen

Larry Nilsson

Funderar du på att starta upp ett stort korallrevsakvarium hemma? Larry berättar om sitt senaste projekt som är ett 1800-liters väggakvarium! Detta blir hans tredje saltvattensakvarium som han har startat. Akvariet är redan nu på väg att blir ett artrikt och välväxande korallrev. Vi får följa med från början av projektet och se bilder och höra om utvecklingen.

Larry är en inbiten akvarist sedan 25 år tillbaka och söker gärna nya utmaningar. Sedan 2010 är det korallrevsakvarium som gäller, och han har hunnit med att starta upp tre stycken redan. Han ser sig fortfarande lite som en gröngöling inom saltvattensakvarier och han hoppas att den känslan ska sitta i många år till.

13:00 – 13:45 Hörsalen

Kennet Lundin

Attack of the triploblasts! En del av djuren som lever på och äter av korallerna kan upplevas som en pest, men är ofta fascinerande i sig. Kennet pratar om biologi och bakgrund om märkliga ädelstensmaskar, lövtunna polyklader och förunderliga sugmaskar, samt även korallätande nakensnäckor. Kanske kan ni se på dessa djur med lite blidare ögon efteråt.

Kennet är docent och ansvarig för samlingen av marina evertebrater vid Göteborgs Naturhistoriska Museum. Han är en av Akvariets favoritsamarbetspartners med outtömlig kunskap om havslevande organismer.

14:00 Utanför hörsalen

Föreningen Saltvattenguiden.se bjuder på kaffe och te och vi tar en kort bensträckare.

14:15 – 15:00 Hörsalen

Björn Källström, David Sällström

Akvariets personal med dr Källström i spetsen berättar om pågående korallforskningsprojekt, bland annat försurningsförsök, släktforskning och tillväxtförsök. Vi kommer även berätta om det nya Akvariet som vi planerar att bygga och vad vi vill ha för akvarier och djur.

15:00 – 15:30 Hörsalen

Korallquiz!!

Vi ska kora vårens mästare i korallquiz! Frågorna kommer som tidigare handla om allt ifrån koraller och fiskar till skummare, sådant som vi akvarister gillar.

15:30 – 16:30 Akvariet

Korallbyte och mingel i Akvariet

Byt koraller, kika in bakom kulisserna, ta en tur i utställningen och mingla med föredragshållare och andra akvarister. Akvariets personal finns på plats för att visa runt och svara på frågor.

Museet stänger kl 17:00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som vanligt är det gratis inträde på korallträffen men vill man stödja museet kan man betala en biljett, som gäller hos oss och fyra andra kommunala museer i Göteborg. Biljetten kostar 40kr och gäller hela 2014.

Vill någon donera en korall till Akvariet mottages det med stor glädje!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Vi har just nu mer koraller än någonsin, efter gåvor från Universeum och privatpersoner och ett bra tillväxtår, så det finns en del att kika på :)

Kom i god tid!

Om Ni har med er lådor eller påsar med koraller till fraggbyte så kom gärna en stund innan kl 12 så kan vi ställa in dom i varma utrymmen bakom kulisserna. Sen ställer vi ut bord och gör det trevligt i vår tropiska utställning efter föredrag och korallquiz, så kan man mingla och byta koraller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...