Gå till innehåll

Salar´s 750L


salar

Rekommenderade inlägg

  • Svar 470
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Patrik,

Jag kämpar ju också med det bruna eländet. Har haft en tråd med hjälp från Leif, Ove mfl. Problemet för otåliga mig är ju att jag ändrar för mycket på en gång. Misstänkte nya tillsatser från Reef Evulotion men även Ultra Bak (i för stora mångder). Har nu stoppat med alla tillsatser och lyfter nu upp pH och kH med kalkvatten. Gör det långsamt och det har i alla fall inte blivit värre utan tycker att eländet avstannat.

Vi är ju flera som har detta elände nu (är kanske alltid så) - undrar bara om det är mycket silikater i vattnet just nu? Jag har tyvärr inget sådant filter på min osmos - dumt! Ska skaffa! Antar att du kör med silikatfilter!? Har även hört att Rowa har en absorbent (järnbaserad tror jag) som tar både fosfat och silikat) - har du provat? Jag funderar på att göra det!

Eläde broder, elände...

/Gierth

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gierth det enda jag gjort sista veckan e att jag fyllt nytt korall media i kalkreaktorn men med har legat i osmos vatten i 3 veckor och bytt ett litet rör med Biophos som jag har för vattnet som lämnar kalkreaktorn men förövrigt inge nya eller mera tillsatser.Har även nytt silkat media i osmosen.Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Helt sjukt att ni tittar på guiden i dag,pratade med Tomas(Havre) om erat stora sjöhäst kar i dag när jag va på Triton i dag.Hur e det med er ?Akvarie tankar eller?Patrik

Hehe, kul att vi inte är helt glömda ;)

Vi har ju bytt till större hästar nu än sjöhästar och skaffat två hårbollar som ska fånga möss ute i stallet sen när det blir klart. Så det är fullt upp här med andra saker och vi mår kanon. Allt bra med er?

Vi får sug att starta upp igen titt som tätt men känns som det är dumt att chansa pga Karro's allergi. Antagligen var det ju alger som orsakade det och om vi skulle ha ett rev kar kanske vi inte skulle få... Nä, vi får se i framtiden. Nästa gång vi är uppe och triton är öppet har vi planer på att titta lite på vad som finns. Alltid kul att titta in på guiden ibland, var bara drygt 1500 inlägg sedan förra besöket.

Om vi kommer upp skulle vi gärna vilja se ditt kar och den nya uppsättningen. Det ser grymt ut...

Åker ni neråt i sverige är det bara att slå en signal och droppa in på fika eller mat.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...