Gå till innehåll

www.aquastyle.se T5 8X39w


Patu

Rekommenderade inlägg

  • Svar 78
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Hallojs alla vänner!

Jag följer med spänning diskussionerna här på forumet, och det skall bli minst lika spännande att se produkterna när de kommer hem.

Tyvärr måste jag erkänna att vi ännu ej vet med full säkerhet vad det är för kvalitet på dem.

Det vi kan kontrollera genom våra kontakter med fabriken är saker såsom elsäkerhet, CE-märkning, materialval och mindre detaljer i formen - och att provexemplar ser bra ut.

De som tillverkar dessa armaturer gör dem i flera olika skepnader, för olika marknader, och olika länder.

Därmed går det inte säga rakt av, utifrån erfarenhet från t ex en tysk armatur, att den danska är "dålig" eller "bra" utan att ha testat precis den.

Vi har lagt ut produkterna på vår hemsida, och om ca 2 månader finns de i handeln i Sverige. Än så länge har vi bara sett prov-exemplar och dessa har sett _mycket_ fina ut - helt klart i klass med andra armaturer som redan finns på marknaden i Sverige.

(och som kostar 2-3 ggr mer!)

Så bara hoppas vi att de håller lika hög kvalitet när vi beställer en större mängd.

Sedan detta med priserna.

Priser på armaturer är betydligt högre i Sverige än i andra länder.

Varför då?

Tja, frågar ni mig så tror jag det handlar om för dålig konkurrens. Ibland kan exakt samma vara utav ett känt märke i Tyskland kosta 50% av vad den gör i Sverige - hur motiverar man det med något annat än att någon, nånstans, vill tjäna en hacka?

Nä... fram för mer konkurrens, bättre urval och spännande produkter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är ju superbra om man även får möjlighet att välja på lite billigare produkter på denna annars rätt dyra marknad. Oftast så känns de ju som att produkter som är avsedda för saltvatten genast får åtminstone ett dubblerar pris, just för att det är för salt. Jämför tex kilopriset för tex Zeolit avsett för dammar kontra saltvatten, rätt stor skillnad i pris, men hur stor skillnad är det på produkten egentligen? Konkurrens är bra, sen är det ju upp till var och en hur mycket pengar man vill lägga.

Mch Johnny

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När det gäller zeolith så har jag konstaterat att det inte funkar med vilken zeolith som helst i saltvatten - men jag tycker inte att det är speciellt dyrt med typ 110:-litern, det är ju inget man förbrukar stora mängder av.

Avseende saltbranschens priser, så tycker jag sötvattenshandeln ligger betydligt högre pris - där kan du få betala lika mycket för en svensk-odlad ciklid som en viltfångad fisk hitflugen från andra sidan jordklotet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det finns ju olika sorters zeolit med olika kemiska egenskaper, men det jag menade var att framställningskostnaden för zeolit avsett för dammar kontra saltvatten inte kan skilja så mycket, 20 liter zeolit för damm kan man ju få för 565 kr, vilket ger 28,25 kr litern. Vad är det som gör att det kostar flera gånger mer för saltvatten? Sen att det levande är dyrare det kan jag ju helt klart köpa då det oftast handlar om känsliga organismer som måste fraktas långt med hanteringskostnader och hela den biten. Det var "hårdvaran" jag tänkte på i första hand.

Mvh Johnny

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

greger:

Nja, jag tog kanske i lite i överkant.

Det finns säkert exempel där det är just 100% dyrare i Sverige. Men min poäng var främst att i princip allt är dyrare, sedan kanske inte just dubbelt så dyrt i alla fall.

Jag tror att man i t ex Tyskland tidigare fått hårdare konkurrens och en större produktbredd. Marknaden i Sverige har varit mer traditionell och kanske lite konservativ.

Ibland är en "tröghet" bra då det ofta säkerställer kvalitet. Å andra sidan reglerar ofta marknaden sig själv avseende kvalitet. Det som inte håller måttet "åker ut" helt enkelt, då ingen köper det.

Jag är som sagt för fler val, bra som dåliga, och öppna diskussioner om vad som är bra och mindre bra (forum som detta är ju utmärkt att ventilera åsikter kring produkter). Även som handlare/grossist gillar jag negativ kritik. Det är ju sådant som kan tvinga en att bli bättre, och att tillsammans med fabriken ta fram bättre produkter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alltid bra med produkter i olika prisklasser. Men man brukar få vad man betalar för.

Ebay-lågbudgetarmaturen som Stig mätte med sin PAR-mätare är ju ett ganska tydligt exempel på detta. Det är ju inte egentligen hur många lysrör eller hur mycket Watt man har utan hur mycket ljus man egentligen får ut som egentligen spelar roll.

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=12641&page=9

Jag mätte igår på en kinesisk ramp 3x24w köpt på E - bay. Och det var litet grann som man sade om Lucas på 60 - talet. De har uppfunnit mörkret.

39 PAR vid botten i ett ungefär hundra liters kar. Jag har 80 Par på botten av mina hundra liters med ett 80w Aquablue på två kar. Med täckglas.

Likadant de billiga lågpris Kina MH-lamporna som såldes av webbshoppar i Danmark. Som skulle vara lika bra som märkeslampor. Vilket visade sig vara helt fel.

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=14149&highlight=kinalampa

Hej,då har jag fått detta förklarat varför det växer dåligt,stigigemla var hemma i går och mätte,det var mer ljus i min 150wmh arcadia jag har i sumpen än 2x400w kina lampa i karet,nu blir det lampbyte.Mvh stefan

Att tex betala lite mer för en ramp med bra reflektorer och kylning gör att man kanske kan ha ett rör mindre tänt och ändå få ut lika mycket ljus.

Elbesparing --> Sparade kronor på elräkningen.

De mer etablerade märkena tex ATI och FaunaMarin brukar även inkludera rör i sina armaturer som är utprovade för saltvattensakvarier. Köper man en "noname" så är risken stor att man får byta ut de medföljande "noname-rören" mot riktiga istället vilket äter upp ännu mer av vinsten i det lägre priset.

Missförstå mig inte, dyrare är absolut inte alltid bättre. Men det är även alltid bra att tänka på att allt som glimmar inte är guld.

Jag tycker inte vi ska dömma ut Aquastyles T5ramper utan att ha mer kött på benen. Det är säkert någon här som köper och provar en förr eller senare och förhoppningsvis kan Stig eller någon annan mäta hur mycket ljus den egentligen ger. Först då kan vi dra riktiga slutsatser.

Lågbudgetprylar finns det gott om så Aquastyles prylar är inget nytt i sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jaken:

Vettigt resonerat, rakt igenom.

JustJohnny:

Nu riskerar vi hamna lite väl långt åt "reklamhållet" kanske här, så jag håller mig själv i tyglarna lite... ;-)

Jo, detta är mer som ett test av produkterna och marknaden. Vi sysslar egentligen inte med tillbehör, men har fått så många frågor kring just detta.

Varför ska en hängande 3*150w ramp i Sverige kosta runt 10 papp när man kan få alternativ för långt under halva priset. Då måste vi ta reda på om de verkligen är hälften så bra också, eller om det finns plats för fler produktval på den svenska marknaden.

Så... svaret blir nog att det beror lite på resultaten från våra första tester av de produkter som kommer hem. Jag aktar mig för att slå mig för bröstet för mycket för produkterna, innan vi vet säkert. Men det ser bra ut. :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nä, men vid registreringen här var man tvungen att ange hur stort saltvattenskar man hade (gick ej välja bort!?) - då man förutsattes ha ett sådant.

(Vilket jag inte har - bara sötvatten på ett par hundra liter styck). :)

Däremot har jag hundratals tomma kar på sammanlagt flera tusen liter, därav mitt svar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fick precis en "varning" postad till mig från en "wrang" här på forumet(?) för att ha gjort reklam.

Vet ej vad jag kan ha gjort egentligen.

Om det talas om Aquastyles produkter, och delvis felaktig information utkommer (såsom tidigare i denna tråd) vad är då felet med att en representant för företaget rättar till det hela?

Jag tycker jag har hållt mig inom raderna för ämnet.

Tycker det är mer sjysst att öppet bemöta påståenden, kritik och funderingar på forum än att skapa pseudo-användare (som man hört talas om butiker som gjort) för att indirekt försöka påverka människor.

En bra kommunikation, företag-användare-kunder tror jag på. Sen om man på detta forum har andra regler, eller ej ser det positiva i att kunna diskutera med leverantörer och tillverkare, må det vara hänt. Jag bestämmer ju inte här. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

skulle väl tro att det är dessa regler som du bör uppmärksamma.

10.3 Företag kan använda ”Annonsörer informerar” - 070120

Vill du som näringsidkare marknadsföra något hänvisar vi till forumet "Annonsörer informerar" eller att kontakta oss för köp av annonsplats.

10.4 Marknadsföring eller värvning - 070120

Förutom det som omfattas av regel 10.3 så tillåter vi inte inlägg (eller ett forumbeteende i övrigt) vars huvudsakliga syfte verkar vara att marknadsföra ett visst företag, produkt eller tjänst, eller där man försöker locka besökare till en viss webbplats. Detta gäller både forumet, PM-funktionen, MSN, signaturen, avataren och galleriet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ah sorry, jag ber om ursäkt (10.4 träffas jag ju definitivt av).

Förstår ändå inte poängen av att, om användare vill veta något om en ny produkt, oavsett vem som är tillverkaren, importören eller handlaren, att dessa ej då bör kunna svara så sakligt som möjligt utan att bli bedömda för att göra reklam.

Skillnad vore det om det vore jag som skapat tråden, men så var det ju inte.

Som jag skrev sist är det ju bara att gilla läget vilket fall som helst. Och min "profil" blir härmed ändrad bums!! :D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

greger:

Nja, jag tog kanske i lite i överkant.

Det finns säkert exempel där det är just 100% dyrare i Sverige. Men min poäng var främst att i princip allt är dyrare, sedan kanske inte just dubbelt så dyrt i alla fall.

Jag tror att man i t ex Tyskland tidigare fått hårdare konkurrens och en större produktbredd. Marknaden i Sverige har varit mer traditionell och kanske lite konservativ.

Ibland är en "tröghet" bra då det ofta säkerställer kvalitet. Å andra sidan reglerar ofta marknaden sig själv avseende kvalitet. Det som inte håller måttet "åker ut" helt enkelt, då ingen köper det.

Jag är som sagt för fler val, bra som dåliga, och öppna diskussioner om vad som är bra och mindre bra (forum som detta är ju utmärkt att ventilera åsikter kring produkter). Även som handlare/grossist gillar jag negativ kritik. Det är ju sådant som kan tvinga en att bli bättre, och att tillsammans med fabriken ta fram bättre produkter.

Kanske en bidragande orsak är att momsen är 9% lägre i Tyskland också

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det finns ju olika sorters zeolit med olika kemiska egenskaper, men det jag menade var att framställningskostnaden för zeolit avsett för dammar kontra saltvatten inte kan skilja så mycket, 20 liter zeolit för damm kan man ju få för 565 kr, vilket ger 28,25 kr litern. Vad är det som gör att det kostar flera gånger mer för saltvatten? Sen att det levande är dyrare det kan jag ju helt klart köpa då det oftast handlar om känsliga organismer som måste fraktas långt med hanteringskostnader och hela den biten. Det var "hårdvaran" jag tänkte på i första hand.

Mvh Johnny

Just med zeoliten (ursäkta trådstölden) så är det en naturlig mineral (i det här fallet) så det är väl två faktorer som styr - tillgängligheten och att det är en liten marknad som produkten är riktad mot.

Om det fanns en större marknad så kunde skummartillverkare t.ex kunna producera 100.000 st skummare och då skulle prisbilden bli en helt annan.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Varför en bra reflektor är viktigt är ju att få ner så mycket ljus som möjligt ned "i vårat fall" akvariet. Ett lysrör på ex: 24w utan reflektor ger knappt 8-10w effekt eftersom knappt hälften av ytan på röret riktas ned i akvariet, det gäller att få hela rörets ljus nedåt och då kommer reflektorn in i bilden, en bra reflektor ska inte låta röret skugga sig självt, alltså låta ljuset reflekteras tillbaka på röret = effektförlust + att värmen på röret ökar och därigenom få ytterligare effektförlust. En gemensam reflektor är ju klart bättre än ingen alls men en sådan kanske i bästa fall ökar ljusutbytet med 50% en modern reflektor som är konstruerad för ett rör ökar effekten med 90-100% så ett rör på t.ex 24W med en bra reflektor kan man få ut nära max av rörets effekt. Så med en 6x24 w ramp med gemensam reflektor kanske man kan teoretiskt få ut runt 108 w ned i akvariet men i verkligheten blir det mindre då alla 6 rören kommer att skugga varandra och på detta sättet värmer de varandra med en som sagt ytterligare effektförlust. En 4x24W ramp med separata reflektorer få man ut max av rörets effekt 96W. Här spar man ström, kostnaden av ytterligare 2 rör. När priset på en T.ex ATI sunpower bara är ca 200:- mer så är de 200:- snart intjänade. Jag vill passa på att säga att stirra er inte blinda på prislappen och i detta fall Oj en ramp med 6 rör som är billigare än en med 4 rör när det egentligen inte är så.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag personligen tycker denna belysning ser riktigt intressant ut. För oss som inte är ute efter den absolut värsta effekten eller dylikt utan mer prioriterar;

* ett snyggt designat alternativ

* möjlighet att hänga över karet

* ett lågt pris

så känns ju detta riktigt rätt. Det blir väl till att avvakta tills några hunnit testa det eller bara slå till på ett. Ganska oslagbart med 2x 150W MH, 2x T5 och moonlight för 2795.. Kanske ska bli testkanin när de kommer ut ;)

/ Robban

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stig:

Du är varmt välkommen att mäta ljuset i våra ramper sedan.

Vi kommer själva göra detta också, men det är alltid bra med oberoende tester.

Jag tror inte att en ramp som ligger på 30% av priset för en "märkesramp" är precis lika bra. Det är säkert komponenter man sparat in på, men om man ställer priset i relation till vad man får - 3 ramper för priset av 1, ja då kanske det ändå är värt det, om de inte är "betydligt sämre än man betalar för".

Det är inte alla akvarister som har råd med det absolut bästa, och är det något vi nog alla är överens om så är det väl att denna hobby inte är direkt gratis... ;-)

Sen vill jag slänga ut en allmän fråga angående längder på rör - någon undrade tidigare i tråden om det verkligen var rätt watt/längd. Vilken modell avsågs? Så ska jag checka så vi inte far med osanningar i onödan... :-D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...