Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2017-01-29 i alla kategorier

  1. Motgångar, motgångar..... efter lagt i mer sten så steg näringsvärden en aning, men nu är dem på väg ner. Mg förbukningen gick också upp, men den har stannat av igen. Dock tog Cyanon ny fart och den verkar inte ge sig. Jag har köpt en planta med Röd Mangrove, men den har nog många veckor innan jag kan ta ett löv av den och testa om det tar bort min cyano. hittade min första AEFW för 3 veckor sedan. Eventuellt så kom den med en ny fragg som jag slängde i, men det vet man ju aldrig! kan ha haft detta länge... i vilket fall så har jag kört en kur med Axilur mot AEFW. mer om detta går att läsa här: lite foton från dagen helheltsbild. något konstigt med kvalitén dock... tror det är a-balace som gjort de gula hoppas på att detn blir rosa i topparna. korallen jag hittade AEFW på nedan Acropora Tenuis - hoppas på att den blir knallvit i basen. Denna spathulata börjar se riktigt bra ut. frågan är om den hade några aefw, eller om den bara börjat trivas nu...?! Nytillskott. får se vad det blir av den!.
    2 poäng
  2. God eftermiddag .. var ett tagsedan jag skrev i tråden så en liten uppdatering är på sin plats... Glasrosorna som jag klagade på är jag inte av med men försöker jaga dom som kommerupp bland korallerna, tanken på en pincettfisk (Chelmon Rostratus) har funnits men vet inte om jag vågar sätta i en sådan med tanke på dom storpolypiga korallerna. Karet har rullat på bra senaste halvåret och börjar se bra ut. Avslutar med några bilder. /Ha det gott
    2 poäng
  3. FTS Snart Pappa MVH Lasse
    1 poäng
  4. Släckt nu men jag kanske kan ta några kort i morgon
    1 poäng
  5. http://www.shop-meeresaquaristik.de/water-purification-chemical/Balling-method/balling-salts:::177_373_33.html Där har du 25kg säckar
    1 poäng
  6. Ja. Finns inget beskrivit ännu. Detta är en svensk idé att köra just med axilur och jag vet 4-5 st som kört med lyckat resultat. Dock har inget kar gått längre än 1 år ännu och därför är infon knapphändig. Dom vill inte gå ut o lova guld och gröna skogar innan det är sett på längre sikt att det funkar. Minst 1.5 år. Så med hänsyn till den som förklarade metoden för mig har jag lovat att inte säga så mkt mer. För dom vill inte bli beskyllda för att ngt krashar sitt kar eller att det visar sig ha nån annan önskad effekt.
    1 poäng
  7. Jag visste inte att det var så illa. Från och med idag samlar jag också mitt testavfall och kommer att lämna det på återvinningscentralen.
    1 poäng
  8. Bra start. Se till att ha gott om arbetsutrymme ovanför sumpen. Det finns inget värre än att ha det för trångt i höjdled. 30-40 cm hade jag siktat på mellan sumpens ruta och närmaste ram eller balk från ställningen.
    1 poäng
  9. Har funderat länge och mycket på hur jag vill ha min scape i karet. Detta har lett till en mängd timmars letande efter inspiration, men slutligen har jag kommit fram till att jag ska gå ifrån det något standardiserade "sten i hög" och göra ett tappert försök att skapa en luftig och i min mening "levande" scape. Med levande menar jag att det finns gott om håligheter och scapen ger fiskar möjlighet att simma "i den" snarare än runt den. Väldigt svårt att förklara så jag bifogar en bild på en av de scapes jag fastnat för. Ärligt snodd från "Sawdonkey's 220" på R2R. Ovan ser man att det finns passager och tunnlar mellan scapsen som bidrar till ett dynamik då fiskar och levande kan använda dem snarare än de är begränsade till att simma i den tomma vattenkolumnen ovanför all sten. Kommer såklart inte lyckats med något som är exakt som bilden då det dels är mer än dubbelt så stort och min sten har inte samma former! Har idag färdigställt min upphängning av belysningen, inspirationen syns nedan. På bilden är det en AI EXT mount samt ett radion rail kit som man modifierat för att det ska passa helt till radionlamporna. Jag har dock valt att använda mig utav aluminiumprofiler från https://www.alucon.se/. En bild på själva arma Utöver armarna har även 2 raka profiler tillverkats för att sammankoppla lamporna. Kanske inte fullt så snyggt som inspirationsbilden men det blev så av ekonomiska skäl, mitt alternativ kostade i runda slängar 900:- istället för den färdiga produkten som hade kostat cirka 3300:- + frakt.
    1 poäng
  10. Hittar fortfarande inte sidan som gav siffror (mätvärden) när det var dags att byta dom olika filtren. Men hittade på flera sidor att kol/sediment (rek bytas 6-12 mån) inte påverkar tds nämnvärt och därför borde jag kanske sätta första mätaren före och efter membranet? Dom menar på att genom att räkna ut skillnad i % in och ut ur membranet så ser man om det är dags att byta. Kan svära på att jag läste något om tryck/tryckfall.....varför skulle jag annars beställt en manometer? Mvh Kim
    1 poäng
  11. Städning av sump, pumpar och skummare idag. Alltid lika skönt när det är gjort. När allt ändå var ute ur skåpet passade jag på att skruva upp kabellister till pumpkablar och Ballingslangar. Snyggt och ordentligt! Skickat från en iPhone med Tapatalk
    1 poäng
  12. Man kan även ha en sump på golvet bredvid akvariet. Minimimåttet handlar väl främst om att den inte skall översvämmas om t ex returpumpen stannar. Annars räcker det att den tekniska utrustningen får plats. Det gäller dessvärre hela saltvattenshobbyn... Mitt förslag är att ta det lugnt med tekniken i början, som du ursprungligen hade tänkt, sen kan du alltid uppgradera längre fram om du vill hålla t ex känsliga stenkoraller.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...