Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2018-06-13 i alla kategorier

  1. Ladda upp ett makrofoto på en korall och låt oss andra gissa vad det är! Redigera inte ihjäl bilden, utan den ska vara rättvisande och igenkännbar (men det får gärna vara lite svårt [emoji6] )! Ps. Artbestämning är svårt, och skulle du ha fel "facit" så se det så här; du har fått den korrekt artbestämd nu! Ds. Inga priser - bara äran och respekten! Jag kör den första (och hoppas att jag har rätt art i facit): Sent using Jedi mind-trick.
    2 poäng
  2. Bumpar inlägget. Vi har fått in 2 finfina ansökningar. Jag är övertygad om att fler vill hjälpa till att göra SG ännu bättre!
    2 poäng
  3. Jag säger bara: Vitlöksmix, vitlöksmix, vitlöksmix..... The one and only quickfix..... 1. Pressa 5-6 vitklöksklyftor ner i en liten glasburk, typ dijonsenap eller vad du nu har hemma. Fyll på med osmosvaten och 5-vitlökar. 2. Låt stå en dag i kylskåp och sen tar du ett litet snapsglas eller liknande och fyller på med frusen artemia eller räkmix och vitlösmix. 3. Låt stå ca 10-20 min och sen häll allt, vitlöksmix och artemia i karet, nära den sjuka fisken... Upprepa 2-3ggr per dag tills läget är ok... Glöm inte fylla på burken med nytt vatten och vitlök om det tar slut... PS: köp en UVC också..... Det är även bra att mata fiskarna med baby spenat någon gång per vecka.. Köp på din lokala matbutik, fäst i en klämma på glaset eller en klämma som du satt fast i en sten. Många fiskar älskar att slita sönder spenaten och äter ofta med god aptit.. Dessutom innehåller spenat alla näringsämnen som behövs..
    2 poäng
  4. Jag fick en snilleblixt och har funderat ut en layout i sumpen som gör det möjligt att avdela ett refugium om 50x25 cm. Inte jättestort, men jag tror ändå att det ska kunna tillföra något, eller snarare ta bort något! Glasmästaren skär i skrivande stund till några bafflar, som ska silikonas dit så snart de är klara. Jag skulle kunna göra refugiet större om jag bytt till en mindre skummare, men jag gillar monstret och väljer att behålla den. Växtlampa kommer på torsdag eller fredag, köpt av en kollega i hobbyn. Chaeto och Caulerpa ska skickas från Gävle idag. Med andra ord kan refugiet vara igång på fredag om allt (läs Postnord) vill sig väl.
    2 poäng
  5. Jag tror min Candy cane gillar läget iaf, lagom uppblåst =)
    2 poäng
  6. 1 poäng
  7. Nu tar vi svaret... Montipora verrucosa. Sent using Jedi mind-trick.
    1 poäng
  8. Tack! Kan även meddela att brunalgsfasen är här i full kraft. Ser även lite grönalger. Men det ger sig med tiden. Lite mer sniglar skall i oxå
    1 poäng
  9. Den enes död den andres.... mat...
    1 poäng
  10. Har du mycket korall i karet? I din profil står det att du använder ozon - gör du det så skruva upp den så den ger mer. Har fixat VP en gång på det sättet. Fara att du får ut ozon i luften - luktar som det gör i skogen efter ett åsknedslag. Kan undvikas genom att du lägger en nätpåse med aktivt kol över hålen i skummarpumpslocket. Tank transfer kan du göra i två hinkar. Annars läs här MVH Lasse
    1 poäng
  11. Det är nog med största sannolikhet prick. Försök ta det lugnt. Mata med bra mat några gånger per dag. Tillsätt lite vitaminer i frysmaten. Dom klarar sig nog. I min erf är det ovanligt att fiskar dör av prick.
    1 poäng
  12. Det stämmer att svavelväte luktar som ruttna ägg, detta kan bildas i syrefattiga områden, t ex i djupa sandlager, under tjocka alglager eller i filtermaterial om pumpen varit avstängd en längre stund. Här är en mer ingående artikel: http://reefkeeping.com/issues/2005-12/rhf/ som även nämner att luktsinnet kan avtrubbas vid höga koncentrationer.
    1 poäng
  13. Om den växer som en skiva kan det vara Montipora danae om polyperna är 2-3 mm breda. Är de 1,5-2 mm kan det vara Montipora verrucosa. Bildar den grenar bör det vara capitata. Den har ungefär 2 mm breda polyper.
    1 poäng
  14. Hej jo jag tänker mer på om du behandlar nu så kommer stenen att dra åt sig medlet och det är inte bra om det slår ut koraller och bilden ja det kan vara prick men det kan vara annat också brooklynella. det bästa är att ha ett litet karantäns kar och sänka salt halten till 1007 och köra din 80w uvc det är tråkigt att åka på nåt sånt i upp starten lätt att tappa suget men det är bara att komma igen och det man ska ha mycket av är tålamod och tålamod mvg Frank
    1 poäng
  15. Tackar [emoji106] bara vänta in grejorna då [emoji1] Skickat från min iPhone med Tapatalk
    1 poäng
  16. Se först till att korrigera kh, ca och mg innan du börjar. Sen är det bara att rulla på :)
    1 poäng
  17. En av fem har lite polyper ute. Fast inte direkt blåst upp sig än. Blir spännande att se om och hur lång tid de tar.
    1 poäng
  18. Vi tackar Jonas "Slanten" för ännu en fin artikel om västkustakvariet. Denna gång om de olika akvarietyperna. /Jonas Roman/Redaktör
    1 poäng
  19. Instruktionerna från planktonplus.de är att stänga av skummaren i en timma efter dosering. Det står inget om att man inte skall skumma alls för att få planktonen att "verka". En skummare tar såklart bort en del av de godsaker vi tillsätter, men vi kan kanske kompensera det med lite högre dos, samt som sagt stänga av skummaren en stund. Det finns väldigt mkt organiskt material vi tillsätter med skummaren på, och en stor del av det blir kvar och hinner verka. Så snabb är inte skummaren tror jag. Jag planerar inte att återföra skummarkoppens innehåll. Jag är också av den uppfattningen att en av skummarens huvuduppgifter är som gasutbytesmaskin, men tror också den gör viss nytta i att avlägsna en del löst organiskt material, som annars hade kunnat bidraga till en övergödningssituation gällande framför allt en del organiska ämnen som ej kan brytas ner så lätt, o alltså inte har nån annan väg att ta vägen. Men nu handlar inte tråden om skumning, utan om dessa algers eventuella förmåga att konkurera ut mattbildande cyano. Har någon hört eller läst om vilken mekanism som skulle ligga bakom? Att bara säga att dom "konkurerar ut" räcker inte för min vetgirighet, det är för enkelt. Konkurens om vad isfåall? Och hur? de mattbildande kan ju tillskanska sig både P o N i en nästan total bristsituation, så det räcker inte med att säga att dessa alger tar upp näringsämnen. Det gör ju Rowaphos också...osv. Men framför allt vill jag se om det överhuvudtaget fungerar. Det är jag långt ifrån säker på förrän jag ser det. /Jonas
    1 poäng
  20. En liten förstärkning för cirkulationen, en av dem kommer att flytta vatten bakom stenarna
    1 poäng
  21. Stämmer bra det MVH Lasse
    1 poäng
  22. Jag har nästan alltid haft cyano, antingen bara en svag antydan i nån vrå, eller mer uttalat i fläckar eller som nu en mer eller mindre heltäckande matta. Jag har aldrig gjort annat åt det än att försöka hålla PO4 och NO3 i balans. Sedan jag slutad med Zeovit så tänkte jag köra så länge som möjligt utan vattenbyte, och det har nog drivit på växten av cyano känns det som. Idag tröttnade jag på att titta på det så jag sög ren sanden medelst ett 60 liters vattenbyte. Det blev ganska fräscht med ren sand Nu kommer jag köra med våldsam cirkulation, 2.5-5 ppm NO3 och lågt PO4 för att försöka mota cyanon i grind. Tritontest togs ut före vattenbytet så jag kan se hur karet har klarat sig såpass långt utan vattenbyte, svar väntas i nästa vecka.
    1 poäng
  23. Nu är läckan tätad!! Så nu är systemet helt igång.
    1 poäng
  24. Kära dagbok, Jag har slängt ut zeoreaktorn. Jag kör vidare med Zeostart som en variant på Nopox, dock utan molybdenhöjande egenskaper. Frågan är om jag ska addera något filtermaterial till sumpen; biobollar, siporax, bio bricks eller något av alla de andra materialen på marknaden?
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...