Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2018-02-18 i alla kategorier

  1. Nu har jag blaskat klart bland alla akvarier och går som på små moln. Det var som att gå i en godisaffär idag och jag fick med mig fem ordentligt stora dödmans hand, men lämnade kvar väldigt många. Här kommer lite bilder från några dimmiga akvarier. 20 liter, anemoner: Jag la ut händerna i tre olika akvarier för att inte lägga allt i samma korg... De är fortfarande rätt sura på mig och har polyperna indragna. 540 liter, djupvatten: Den här kommer antagligen ligga i ett hörn i morgon bitti, så den planerar jag att limma fast på en sten. 20 liter, korallrev: Här hamnade tre händer och en märklig sak jag aldrig tidigare sett. Det är den tegelfärgade klumpen i bakgrunden. Det fanns massor på botten och den största jag fick upp vägde minst ett kilo. Den åkte tillbaka då den var full med trådalger. Misstänker att det är nån typ av svampdjur. Vad tror @Sjöfartsmuseet Akvariet om min gissning på Isodicta palmata ? 20 liter, kräftdjur: Av "misstag" hamnade denna fantastiska Henricia spp. sjöstjärna i håven till min stora glädje! Sjöstjärnans mat ligger i bakgrunden. Brödsvamp... En mer än lyckad dag!
    3 poäng
  2. I helgen har det varit fullt upp. Fick bli lite storjobb med karet. Tömning av sump och storstäda den, i med ny skummare nyos quantum 160 och kalkreaktor grotech hcr110, ny plats för skummaren då jag ska testa att köra refugium också. Sen blev det även att dra lite ny el och även fixa ordning lite bland alla kablar. [emoji106] Skickat från min SM-G935F via Tapatalk
    2 poäng
  3. Alla fiskar äter mest räkor och ibland mysis. Var ute på tur med min bror och ömma moder. Jag fick välja resmål och vi hamnade på Tjärnö utanför Strömstad. Spänner och lite annat fick också följa med. Det hade ryktats om att Louven center rensar sina fångster i hamnen och slänger ut "resterna" i vattnet... Visst var det så! Jublet visste inga gränser när den ena dödmans handen efter den andra lättvindigt håvades upp. En våghalsig akvarist. Halsduken fick tjänstgöra som drägellapp. Jag såg aldrig kanotisten... Bligg. (vindstilla) I växthuset hade de spännande experiment. Vad är detta?? En av händerna med tummen mitt i näven Detta blir nog ett återkommande resmål...
    2 poäng
  4. Jag tycker att man absolut skall undvika att blanda spårelement från flera tillverkare. Resultatet blir att något ämne blir över doserat. Man kan trimma färgerna på korallerna med att placera dem i rätt cirkulation och ljus. Men räkna med att det tar 6-8 veckor eller mer för många koraller att anpassa sig helt efter att du flyttat den till en ny plats.
    1 poäng
  5. Det är nog en blandinfektion med bakterier och svamp. Jag hade en bispinosa som hade en liknande böld mitt på pannan en bit över ögonen. En putsarräka rensade det efter en massa besök. Det gjorde mycket ont så fisken ryckte till och sam iväg men efter en liten stund var den tillbaka. Räkan grävde ut ett hål i huvudet som blev djupare och djupare och plötsligt efter ungefär två veckor slutade fisken att besöka räkan. Sedan läkte hålet ihop på en vecka och efter två veckor syntes ingenting.
    1 poäng
  6. Haha ja, kom på det efter att det nog var smartast.den andra sidan såg betydligt bättre ut
    1 poäng
  7. Om en produkt som heter ultra reef colour+A bara innehåller jod och strontium så är det ju inte mycket lönt
    1 poäng
  8. 400 liter optiwhite rimless + sump, coral box moon led belysning, vertex omega 150 skummare, 36w uv-c, 200 mg/h ozone, maxspect gyro 250 cirkpump + tunze pump, filterstrumpa, aktivt kol, automatisk påfyllning med osmos vatten. En till coral box moon led ska upp snart också. Har även börjat få ner ganska mycket fisk nu samt koraller.
    1 poäng
  9. Som sagt att driva saltkar är fruktansvärt förvirrande vad de gäller kemi och vad man ska göra när de händer eller de händer. Vad händer de närmste månaderna. Sjukt förvirrande. Sen känns de som att alla kar beter sig olika, så man får plocka olika delar från andra och prova sig fram. Just nu har jag bara två clowner och en vitbröstad kirurg, och en BTA. Alla verkar må bra iallafall.
    1 poäng
  10. Det beror på vad du syftar på att du ska prova och justera, och kom ihåg under mitt inlägg nu att det finns nästan lika många lyckade sätt att driva ett saltkar som det finns akvarister Personligen mätte jag inte no3 eller po4 de första 3-4 månaderna, det var istället den tiden jag ansåg att mitt kar skulle ha som första inkörning biologiskt. Varför uttrycket "första", jo för att jag anser att 6-12 månader tar det ofta att uppnå en balans och att lära känna sitt kar. Det enda som stabiliseras och händer 1-2 månader i början är att nitrifikationsbakterierna kommer igång. Alltså det som bryter ner ammonium till nitrit till nitrat/fosfat - inget annat. När man väl har lite belastning i karet (fiskar eller att man matar något), och karet har passerat de första månaderna, då kan man börja fundera på att justera nitrat och fosfat. Det var näringsvärden, vad gäller grundpelarna i vattnet för koraller (kh, mg, ca), så kan det absolut vara värt att mäta och justera dessa från dag 1. Dels för att få in klämmen på att testa och även för att lära sig vad som händer och varför, och vad man gör åt det - om man vill ha koraller vill säga Koraller generellt ger ingen biologisk belastning (påverkan nitrifikationen), om man inte väljer sorter man matar.
    1 poäng
  11. Det högsalina, kalla vattnet från djupvattenssystemen inne på stationen pumpas ut där vid bryggorna också, så dessa djur får dessutom acceptabla levnadsförhållanden (inom ett väldigt snävt område) där det annars inte hade varit möjligt!
    1 poäng
  12. Jag kör en Apex Neptune 2016. Av den får jag PH, temp, salthalt och ORP. PH hjälper mig att veta när jag skall byta media i min CO2 skrubbare som sitter framför skummaren. Temp har jag som extra säkerhet till mina värmare, bryter strömmen om den blir för varm och deras termostat hängt sig. Salthalt är väl mest som en säkerhetsgrej, den larmar om det drar iväg från börvärden. ORP använder jag inte alls. Jag styr mina doserpumpar DOS. Jag styr mina VorTech pumpar, vilket är mycket smidigt. Jag styr mina Kessillampor, både av/på, intensitet och färgtemperatur över dagen. Jag styr också belysningen på min stora algreaktor. Dessutom har jag Apex varnare för läckage. Sen har jag alla enheter som drar ström inkopplade i grendosan från Apex så att jag kan styra av/på på dessa. Jag loggar manuellt alla vattenvärden också direkt i appen. Det är också väldigt smidigt att använda deras molnlösning och kunna se status för allt i burken. Jag är absolut nöjd även om det kostade en slant.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...