Jump to content

Leaderboard

 1. Rameau

  Rameau

  Medlem


  • Points

   3

  • Content Count

   1,146


 2. nike83

  nike83

  Styrelse


  • Points

   2

  • Content Count

   4,026


 3. MichaelE

  MichaelE

  Medlem


  • Points

   1

  • Content Count

   617


 4. Lasse

  Lasse

  Hedersmedlem


  • Points

   1

  • Content Count

   16,454


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/13/2020 in all areas

 1. Lite färska bilder, håller på att försöka flytta och sälja av saker från botten
  2 points
 2. och så var det blött i karet. idag kom sanden. i morgon kommer LS samt nya pumpar. aquascape:en till höger är jag ganska så nöjd med. ska kanske lägga upp en sten på toppen till vänster. till höger ska jag bygga en hög som "möter" det vänstra. jag har lite problem med placeringen av kontrollern till min returpump. det visar sig att när jag avnänder osmos-karet från Red Sea så kan jag inte sätta så mycket annat på väggen mot bakkanten. nu får den nog hamna på fel kortsida istället. gör inget, men lite ologiskt, men jag har lång sladd.
  2 points
 3. Ska inom kort tömma detta karet inför en stundande uppgradering. Inget levande till salu. Har en box för att dölja elektronik, doserslangar etc för en prydligare look. Refugiumdel i sumpen (akrylskiva, går enkelt att ta bort om så önskas). Vitt sidoskåp för att dölja ATO osv kan får med om så önskas. Följer även med red seas hoppnät, filterstrumpor samt red sea media cups för kol, fosfatmedia etc. Finns i Tyresö. Skicka sms på 0708-838486 7000kr, kan diskuteras vid smidig affär.
  1 point
 4. Tycker det ser ganska bra ut. Al bekymrar mig inte - inte heller ditt låga kopparvärde. Kan ha varit otur vid vattenbyte, fel i tillsatser eller något annat. Jag skulle avvakta till nästa ICP test. Som jämförelse - mina värden de sista 4 åren samt en video från akvariet. Döm själv MVH Lasse
  1 point
 5. Senaste uppdateringen, målet var att bygga en euphyllia trädgård med lite andra inslag av koraller. Ville inte att så mycket av stenen skulle synas vad tycker ni ? Nästa projekt blir fiskar. Vågar man ha fjärilsfiskar och kejsarfiskar i detta kar, vet frågan är svår att svara på men vad jag fattat som är euphyllior inte favoritfödan.
  1 point
 6. Min två favoriter just nu, goniopora i blått och i dagsljus denna får nästan som sunset effekt i färgerna
  1 point
 7. Läckert scape. Kan tipsa om Nyos revcement som stelnar lite långsammare och med rätt konsistens funkar att limma under vatten med. Tycker den är lättare att arbeta med än Stonefix.
  1 point
 8. Ang att blanda saltet i karet direkt så är det då bäst att först se till att temperaturen kommit upp i rumstemp innan saltet blandas annars kan det bli en beläggning på glaset pga av att rutan är varmare än vattnet. Har du levande sten eller bakterier som du är rädd om får du nog stapla stenarna antingen när det redan är fyllt med vatten eller först bygga och sen lyfta ut det och vänta tills det är rätt salthalt och så igen. Vilket fall så är det bra att direkt skaffa en stor dunk eller annat att blanda salt i och där kan du ha en del av vattnet tills du är klar med stenbygget.. (har ba
  1 point
 9. Jag skulle sätta grenuttagen så högt upp som möjligt, för att minska risken för saltstänk. Alla uppstarter jag har gjort har jag börjat med sötvatten. Dels för att se att systemet är tätt ( så att man inte slösar massa salt) och dels för att få upp temperaturen till ca 25 grader innan jag blandar i saltet.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...