Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/31/2020 in all areas

 1. just nu kör jag en kombination av lite allt möjligt.. Några euphyllia gardens. Några zoas gardens. Några lps'er som står tätt placerade. Har film på det men får inte till å bifoga den här
  1 point
 2. Du kan täcka med det du vill.. Mina erfarenheter. Snabbväxande/encrusting sps koraller, täcker snabbt det mesta men tål inte att det ligger "skit" på dem.. så då må du ha god cirkulation som blåser av fiskavläggare och annat som kan landa uppe på dem. Zoas.. funkar utmärkt för de rengör sig själva och andra nyttodjur som ormsjöstjärnor och liknande som kan äta ditreus går gärna omkring och plockar bland zoas. LPS.. flyttar på skit om det kommer på dem men växer inte utöver bottnen så må ha många för att det skall bli fint. Så helt klart dyrast varianten. I mitt 1970 liters har jag gjort alla dessa varianterna. SPS - blir aldrig igen - ett helvete å få bort från botten när man inte vill ha det mer.. Zoas - så har jag det nu.. enkelt å få bort och väldigt färgrikt. LPS - hade hela botten fylld med trachyphyllia och acanthophyllier - dyraste bottenmaterialet någonsin men väldigt fint. All skit hamnar dock under dem då de flyttar sig upp på smutsen.. så blev jobbigt å rengöra för man var då tvungen å flytta lite på vart enkelt korall för å komma åt.. också lätt å fastna med t.ex. hävert å ta död på någon eller göra hål på dem. Har också haft funga botten... lite enklare men inte lika spännande.
  1 point
 3. Om min Rostratus , bara viste hur mycket mat (Amphipods) han missar Mvh jarecki
  1 point
 4. Chalice, knappar och dylikt växer fint på glas. I regel allt som bygger eget skelett och "encrustar" funkar. Svårt o få o funka är ju LPS som inte breder ut nytt skelett i basen, typ euphyllia osv.
  1 point
 5. Bästa akvarister! Vi arbetar aktivt med att göra vårt forum till en bättre plats och värna om vår hobby. Saltvattensguiden är en ideell förening, som driver detta forum. Vår avsikt är att främja vår hobbyn genom detta forum. Nedan är en liten sammanfattning vad som händer just nu på forumet. · Nybörjarguiden är nästan helt färdig och kommer bli tillgänglig för våra annonsörer. Under vilket format och tillgänglighet är i nuläget inte fastställt. · Vi har för avsikt att testa Quiz-funktionen efter årsskiftet, där man får svara på några frågor kring saltvattenshobbyn. · 3e upplagan av Saltvattensbladet är ute sedan i förra vecka. Detta nyhetsbrev är tillgängligt för alla stödjande samt annonsörer. · Vi välkomnar @Kim Rosenqvist och @Locutus som nya moderatorer i föreningen Teknik · Som ni kanske ser så har vi uppgraderat forumet till nyare version. Detta medför så klart att allt ser lite annorlunda ut, men vi hoppas att det blir till det bättre. · Översättning - vi är medvetna om att alla ord inte är översätta från engelska till svenska. Detta beror på att översättningen var ett "plug-in", som dessvärre har blivit väldigt dyrt att köpa in. Vi har valt att översätta själva för att spara in några tusenlappar. Arbetet fortgår med översättningen. · Swish för stödjande - vi arbetar aktivt med en testmiljö för att möjliggöra Swishbetalning för att bli Stödjande för att minska manuell handpåläggning som idag tar mycket tid. Vi hoppas detta arbete blir lyckat och klart under Q1 2021. Vad kan du som användare göra för att bidra till vårt fantastiska forum? Informera "saltisar" du träffar om att guiden finns och gör gärna lite reklam för oss Öppnar en ny butik eller om en butik startar en saltvattensavdelning - gör lite reklam för oss. De får gärna höra av sig till mig eller någon annan i styrelsen för mer information om samarbete. Fortsätt vara aktiv och skriv gärna. Hellre lite kort, än inget. Om du inte redan har det, starta gärna en egen tråd om ditt akvarium. Bidra med en liten ekonomisk summa - d.v.s. bli en "stödjande medlem". Läs mer här Till sist så vill föreningen Saltvattensguiden önska alla användare en God Jul, och ett gott nytt salt år!
  1 point
 6. Välkommen! Här finns en lista med alla goa förkortningar. Saltvattensguiden är en guldgruva...
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...