Gå till innehåll

Hedengren

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det är prylar till båtar dom säljer men en del passar att använda i akvarie sammanhang.
  2. Jag glömde osmosen på under natten så när jag tittar på morgonen så flyter det ca 0,5cm vatten på golvet. Som tur är så har jag en regntunna för vattnet och det hela står i torkrummet i källaren så det var bara att torka och se glad ut.
  3. Den stora stenen uppe på högra partiet ser ut att ligga lite vingligt men det kanske är bilden som luras? Annars tycker jag det ser fräckt ut.
  4. Jag kan fixa en i morgon eller kanske i kväll när jag kommer från jobbet.
  5. Funkar utmärkt det också. Jag har gjort min av ett tidningsställ av plast...
  6. Finns hos pwss men det finns säkert på fler ställen också. http://www.pwss.se/product.php?productid=3396&cat=0&page=1
  7. Vad är det för korall på bild "3.jpg". Tror att jag har en sån i mitt kar, har försökt få svar här på SG vad det är men det var ingen som verkade veta. Måste säga att du har ett himla fint kar.
  8. Inte för att jag har läst på jätte mycket om zeovit men det är alltid lika spännande att följa dina byggen... Ska bli spännande det här, kanske något att göra i framtiden.
  9. Om du ska köra vidare med tre fack så kan du ändra plats på retur och refugium och köra ett t-rör på returpumpen, ena röret upp till karet och det andra till ditt refugium. Båda med kranar förstås så kan du ställa vattenflödet genom refugiumet. Ett litet förslag i alla fall.
  10. Grattis! Du har lyckats riktigt fint. Fanns riktigt "matiga" bilder med på det danska forumet.
  11. Kolla den här länken också. Han skär hål med en vanlig skruvdragare och en diamant-hålsåg. Känns ganska smidigt och det blir ett snyggt hål.
  12. Ser ut som det blir riktigt fint när dimman lagt sig. Tror du att det kan bli tystare med något slags nät i stället för en kam? Då blir inte strålarna så tydliga så.
  13. När jag skar igenom mitt 12mm glas så tog jag och dremla det hålet med ett smalt diamant stift. Jag ritade ut hålet med vattenfast penna, på med ordentligt med kylvatten och sedan "körde" jag runt runt och runt tills jag var igenom.
  14. Precis som manne skriver så heter det HE-rör och inte HF som jag skrev... Den rampen som manne skriver om finns på drakfisken.se om du vill handla från sverige.
  15. Det finns 35w t5 rör men det är HF-rör och inte HO-rör som är det bästa till akvarium.
  16. Enligt mina beräkningar blir det också 408 liter så det stämmer nog fint om det är innermått Inte dåligt att få det mesta gratis... bara att gratulera, då blir det mer över till allt "godis" när karet är i gång. Lycka till
  17. Drakfisken har aquaconnect lumimaster 4x80w dimmbar för 4400kr om det skulle vara nåt? //Hedengren
  18. Inbyggd sump är ju himla smidigt, det enda är väl att det tar lite av visningsdelen i karet men ditt är ju rätt stort så kör på det... //Hedengren
  19. Har du inte plats för sumpen under akvariet? För utan höjd skillnad mellan akvariet och sumpen så krävs en flowbox eller liknande. Annars går det kanke göra som Manne säger, att ställa sumpen lite högre än karet och ha en avrinning mellan dom. //Hedengren
  20. Ett mycket lyckat kar. Det är bara att gratulera //Hedengren
  21. 26år har nyss bytt yrke från hjullastarförare till maskinoperatör på ovako steel. Kör 5-skift just nu, den bästa skiftform jag kört...
  22. Det blir nog riktigt stiligt, och lite mer teknik också Det gillar jag i alla fall
  23. Har för mig att du letade efter en lösning för att kunna hissa din ljusramp upp och ner. Såg precis att dom har en cykelupphängare på biltema prod.nr.: 27-700 som kanske skulle passa. Ska nog köra med en sådan själv, billig också. Det är ju inte motordrivet men det funkar nog i alla fall..
  24. Ser jätte fint ut. Är det en skivanemon som du har uppe till vänster i karet? Vilken sort är det? Skulle du ha lust att fixa ett närmare kort på den? Kanske blev mycket frågor men det är så att jag har en liknande i mitt kar och är inte 100% säker på vad den heter.... Mvh Hedengren
×
×
  • Skapa Ny...