Gå till innehåll

pontus

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag kantade upp 1mm plåt primade och täck målade, men skall till sommaren när jag ev får höja rampen en aning tillv en i lexan eller ev rostfri i stället för med tiden kommer den nuvarande att rosta.
  2. jag fyller alltid diskhoven med varmtvatten sen i med spannen med det nya vattnet väntar ca 20 min kollar värden ev justerar.
  3. Kanske kan kavitation vara ditt problem pga minimalt fel med pumpen ,kanske jag är långsynt men du har nog fått alla andra bra tänkbara råd som ej har hjälpt dig.
  4. Lysande håkan jag väntar oxå på den uppgraderingssatsen
  5. nitraten bör sänkas rejält till 0-5ppm
  6. ok ditt svar postades före mitt, väntar på provsvar från dom nya testerna.
  7. köp ordentliga tester (tillex saliferts) dom där remsorna är nog inte avsedda till saltvatten
  8. faan vad vatten kan skillja sig från ort till ort, blir nog bra nu när du bytat filter ,silikat är troligtvis boven i det hela. Om du har tid och lust skulle du kunna lägga ett pm till mig om din lösning hur du kör zeovit i ditt rsm.
  9. tråkigt med alger, hoppas dom inte frodas mer nu med mer ljus hur är nitrat nivån nu när du kör zeovit.
  10. har du någon clean up crew i karet ,själv har jag 5st turbos + 2st eremiter och dom håller kliniskt rent på stenarna. kör själv inte med silikat filter.
  11. grattis till ett mycket bra köp du kommer att bli super nöjd när du ser skillnaden , har du funderat påvilken kelvin du ska ha .eller det kanske följde me lampa och rör på köpet.vad e det för alger du har problem med?
  12. Satt idag och studerade min lilla tryckare ett bra tag , fan helt plötsligt tyckte jag att han har mycket gemensamt med min lilla vove,stor kraftig trut och extremt nyfiken men otroligt kärvänlig mot alla.
  13. wow 400w mh ja allt är ju relativt 250+t5 går säkerligen hur bra som helst specielt om man har kylare som du har ,frågan är bara var man vill lägga ribban och naturligtvis vilka koraller man vill ha.Hur som helst vilket du än väljer så kommer du att bli super nöjd
  14. menar du 250mh med t5 eller enbart mh?
  15. Kan varmt rekomendera giesemann amaturen, perfect i måtten och ett obeskrivligt bra ljus. som natt o dag jämfört med rsm standard lysrör.Så har du inte tålamod att vänta på led amaturen så är giesemann ett ypperligt köp.
  16. Amaturen sitter 15cm ovanför ytan för tillfället efter två dagars prövning med mh tänd i 8h så blev temp i karet 25c morgon knappt 28c kväll ,vilket jag tycker är helt ok samt att jag sänkt ljustid med mh till 4h nu i början för att för att sakta öka.
  17. Efter en tids frånvaro från svg så kommer här några bilder. Efter ett kanon köp av hallogen här på forumet så har jag fått ett magnifikt ljus i burken. Amaturen är en giesemann infinity 1st 150w mh 4st 24w t5. Så äntligen kan man införskaffa sig lite mer krävande sps.
  18. Uppenbart är dom flesta rsm skeva och vinga förmodlingen i varierad grad. Mitt sprack och jag är 100% säker på att det beror på att det var skevt. Lite nyfiken vad simontorp hade för förklaring till det. var har du köpt akvariet?
  19. Kolla länkarna Patrik som Mr Lindren och Manne har länkat till mvh pontus
  20. Hallo använder själv ett uvc som jag har lagt i sumpen likadant som zoogiganten har i sitt, fungerar utmärkt enligt mina erfarenheter min palletkirurg är superfin i färgerna och naturligtvis uta prick bifogar här med en liten bild
  21. Här kommer en bild på min lilla favorit (puffern till höger).Den lugnaste och trevligaste fisken i mitt kar
  22. Utbudet var helt okey lite större än fiskofiskar dock ej korall kar än. Inga utsatta priser frågade ej (mycket folk) tydligen släpps ej fiskarna till försäljning för om en vecka.Jag blev väldigt förtjust i deras små tryckare 1 picacco 1 clown och även mini paletterna.
  23. Kommer precis där ifrån, till min glädje har dom även en saltavdelning med 22st saltvattenskar.Fantastiskt med fler butiker i malmö regionen det behövs.
×
×
  • Skapa Ny...