Gå till innehåll

Bilder från Metcrue - 120liter


metcrue

Rekommenderade inlägg

  • Svar 200
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Kommer du förbi Alingsås så kan du få kantlister som vi har på jobbet. Dom är utav hård papp och skyddar våra pallar med juice paketen då de kommer från Fabriken. Använde själv dessa då jag skickade upp ett akvarium till Umeå.

Dom är ca 5cmx5cm i vinkel och 6-7mm tjocka.

Hoppas verkligen att dom du köpt karet utav och levereade det att du får ett nytt akvarium.

Att bära ett akvarium med helglas kanske är lättare oxså om du kan låna vakumklockorhos en glasmästare, sådana som de bär glas med

Tråkigt att det hänt iallafall

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

precis vad jag tänkte på det finns vinklar i papper som håller väldigt bra bara tejpa på karet tror det är det enklaste å lättaste.

Vet inte riktigt vart du får tag på dom förutom hoss wrang kolla med ditt byggvaruhus om dom har något i containern

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

annars fixar du wellpap bitar och sätter dubbla lager har jag alltid gjort och det har fungerat bra, men det är klart de håller nog inte om man tappar hela karet smiley2.gif.

annars köper du rosa/blå frigolit, sån som är lite fastar och inte sådana där runda........de håller för betydligt mer...........bara att tejpa på där man är rätt för att det ska ta i och sedan ta ett riktigt stadigt grep och lyfta in smiley37.gif

själv har jag nu köpt vakiumpumpar, sådan wrang snackade om...... inte provat dem ännu men ska tydligen fungera skit bra....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar så mycket för svaren.

Sådana där pappbitar är nog ingen dum ideè, de är ju inte så tjocka. Sådana där "handtag" hadde vi när vi bar in sist, grymmt bra saker gör det hela lite lättare att hantera. Funderar på att köpa några till mig själv, det kan vara bra att ha. Var har ni köpt sådana?

Wrang-Jag hoppas verkligen att det löser sig så att jag får ett nytt kar, det tror jag i och för sig att det gör, men kommer att vara orolig tills dess att karet står säkert på bänkensmiley5.gif.

Det är lite surt för jag kan inte börja bygga och dra rör innan karet finns på plats, så nu går det väll nån månad till innan jag kan börja, men det kan vara skönt att ta det lite lungt över julen, om inte annat så blir flickvännen glad när jag spenderar lite mer än 2% av tiden till henne och lite mindre än 98% åt akvariumen.

Tackar för svaren, skall se om jag kan fixa fram en bild på mitt trasiga kar. Fattar bara inte hur man förmisnkar storleken på bilderna i photoshop utan att de blir en anna bild format, någon som vet?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Sohalen dog tyvärr efter en olycka, klantade mig när jag skulle bygga om i akvariet och tappade en sten på densmiley19.gif. Passern är ny, så jag vet inte hur den är mot korallerna, antar att den inte kan vara värre än leemonpeelen som äter allt som är långpolypigt. Den har dock lämnat ephylian jag har hyfsat i fred. Trodde i min enfald att de två skulle komma överens men inte en chans, så passern får vara i karantänen tills mitt stora kar är igång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hehe.. så du köpte passern. Du är allt lite galen Daniel smiley37.gifKunde du inte vänta till ditt 960L är igång? Lycka till med snyggingen i alla fall. Sen när du är igång med karet kanske du skulle testa ett stimsmiley2.gif.

Min pincett (rostratus) han koppade jag i 20min och 2 min senare var han igång och letade efter något ätbart bland stenen. Pigg och alert vilken kanonkvalitet det var på bengans fiskar den här gången. Kirurgerna tittade inte ens på han så det blev ingen mobbing heller. Den enda skolken i glädjebägaren är att han har lite svamp på ena bröstfenan och nu är det försent (antar jag) att få upp den och klippa bort det.

branco.JPG

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ett stim hadde varit grymmt, kanske skall testa i 120 litarensmiley2.gif. Skall fasen testa att sätta i en hel grupp med olika kjejsare när stora burken är igång, den kommer för övrigt i morgon eller på onsdag.

Härligt att det gick bra med pincetten men så var den i väldigt bra form och rätt storlek. Hoppas den fixar svampen, antar att det är helt omöjligt att få upp en sådan fisk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Daniel, jag lånar din tråd lite, tycker fler handlarna kan få lite pluspoäng när vi ändå är på gång med beröm, de får mest skit. Vi har även på östkusten fått in bra fisk, köpte två fiskar på Revet för 2 veckor sen. Den ena var en Pygoplites han äter redan flingfoder och är i toppform. Den andra var en Navarchus som var mer rödorange i färgen istället för blekt gul som många är. Att träffa en fisk med en sten är otur, att träffa en sohal med en sten, det går inte. Jag hoppas att turen vänder och det går bra med din nya burk.

/Janne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Absolut, tycker också att vi kan ge lite beröm och ingen blir gladare än jag när man får med sig bra fisk hem,, vilket jag hittills har haft en himmla tur med. Det var nära tårar när jag träffade min absouluta favorit fisk sohalen.

Pygoplites är otroligt vacker, en annan favorit som jag önskar hålla en vacker dag men den verkar vara lite svår att hålla? Kan du inte knäppa en bild på den?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är allt trasigt, svårt att se på bilden. Först fick jag bakrutan lagad sedan när jag vände på karet upptäckte jag att framrutan också var trasig. Och det var köpt nytt. Jag får ett nytt kar som förmodligen kommer idag eller i morgon. Jag skall inte ha någon sump, utan all teknink står vid sidan av i ett skåp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...