Gå till innehåll

Rickes Nya 450L Hörnkar!


Ricke

Rekommenderade inlägg

Det är 6X39W över fördelat på Rören är 2st osram 67, 1st osram 880, 2st aqua sience duo och 1st Power chrome actinic +. ordningen är med osram 67 i mitten och de övriga runt om.

Jo har funderat på skummare på dagen o stänga av på kvällen, men vet ej om det blir bra då för skummaren gör mest nytta på natten. Får se om jag hittar en liten smidig tyst skummare i framtiden om de går åt skogen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 373
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

  • 3 veckor senare...

Uppdatering, har nu införskaffat 2 nya stream pumpar blev Tunze nanostream 6045. För de verkade vara de tystade på marknaden till rätt pris. Är inte helt knäpp tysta som jag trodde, men de är tystare än de jag hade innan så en liten förbättring. Ska kolla om det har med vilken vinkel de är riktade i , övrigt är de snygga o små :) ska ta o filma en snutt sen o vsa hur det ser ut.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hände något märkligt innan ikväll, när jag kom hem var akvariet klart o snyggt men senare när jag kika in så såg det grumligt vitt ut. Tänkte att det kanske var bubblor från någon pump, men efter mer studerande så fanns det bubblor men det var något mer som inte såg ut som bubblor o var mkt mindre, jag tog fram kameran o filma lite för o visa hur det såg ut. nu börjar det försvinna mer o mer.

Verkade inte vara microbubblor från någon pump, då jag har haft det innan o de brukar försvinna direkt. Tänkte att det kanske kunde vara något utsläpp från korall eller snäcka, men vet ej om de har så små ägg eller liknande.

Filmen finns här myskoikaret.flv

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har upptäck massa konstiga smådjur på framrutan de ser ut som microdjur fast man kan se dem med ögat, vet någon vad det kan vara? de sitter i små grupper på framrutan de käkar alger tror jag.

Är för små för att få på bild tyvärr. ser ut som formen av ett hajägg typ, fast är 0,5-1mm stora.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag tittat lite närmare på dem ser det ut som snäckor eftersom de rör sig sakta på rutan o med tanke på insidenten med de grumliga vattnet o snäckorna var på ett konstigt ställe vid ytan. så kan det ju kanske vara deras avkomma som nu är på rutan o käkar :)

Ingen som kan fixa en bild på hur turbo bebisar ser ut?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Eftersom ingen kunnat identifiera med min beskrivning av det jag har på rutan så har jag fått exprimentera med förstorningsglas o kamerans macro hehe.

Hoppas någon vet vad det är eller kanske har liknande i sitt kar.

post-2373-14468917018101_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...