Gå till innehåll

70*70*70 kub


kladd3

Rekommenderade inlägg

  • Svar 247
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Hej allesammans igen

Efter lite jobb med ättika så är glasrosorna nästan utrotade hade ett lite missöde när jag håll på att ramla och sprutade ättika på en mjukkorrall :( och det gillade den inte men den börja så sakta återhämta sig.

En liten funderign som jag har är hur mkt mat ska fiskarna ha? Har tre clowner ingen av dessa är fullvuxna en gul kirug och en eldräka. Det jag har matat med är följande ena dagen en lite kub fryst athema tror jag att det heter samt lite pellets (ca 10-15) kornandra dagen pellets och lite nori samt lite fryst räkmix till räkan är detta för mkt eller lagom

Häde tänkt at bygga om elen i huset byta elcentral och undrar hur länge klara sig akvariet utan ström blir väl ca 8 -10 skulle jag gissa klarar sig akvariet under tiden

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag matar 2 clowner, 2 bangaiier och 1 okinawae med typ 10st 1mm stora pellets, en nypa jättesmå pellets och 1/4 kub fryst om dagen. Ibland om jag är givmild så blir det 1/2 kub.

Alla fiskar skulle troligtvis få reprimand av dietister för begynnande fetma...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Tjenixen

Har börjat att få en grön hinna på glaset som jag inte vet hur jag ska bli av med eller rättare sagt hur jag ska undvika att få det. Att få väck det är enkelt det är bara att skrapa med magflotern men jag skulle helst vilja slippa ha det så varje dag jag kommer hem

Några förslag???

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

okay, Well finns ju dom som har klarat ett par timmar utan bekymmer, Och dom som inte har gjort det. Hänger väl endel på hur hög belastningen är och hur mycket syre som förbrukas. Just nu är ju din burk inte överfull direkt. Men absolut om du är osäker leta fram ett elverk, Det är det säkraste kortet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har du en djup sandbädd eller har du filter som kan bli syrefria? Har du filter så gör rent dem innan du startar upp igen. Om du har en djup sandbädd så finns ett knep att hålla akvariet syresatt även vid elavbrott. Skaffa lite väteperoxid. Blanda i en 25-50 ml av den i en hink med saltvatten. Pynta i lite grand från hinken med jämna mellanrumm - 3 - 5 dl åt gången. På detta sätt håller du syrenivån uppe och slipper risken för svavelvätebildning. På detta sätt klarade Stig i Gemla all sin fisk under Gudrun.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sitter och drar mitt hår alla annonser på levande är antingen i Skåne, Stockholm eller Eskilstuna av alla ställen. Bor helt enkelt på fel plats för att ha saltvattensakvarium :)

Säger han som bor någorlunda nära till alla ställen!. :D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Det skulle ju kuna fungera över din burk, Men det jobbiga med LED är ju att spridningen inte brukar vara så jättestor, så för att undvika skuggpartier så kanske du skulle behöva två st om den där, alternativt ett par t5 oxå.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...