Gå till innehåll

Laggeman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 367
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Papegoj och kanin fiskarna är inte att leka med altså, vilka fina! Ser ut som att kaninen är störst i karet? Han får de andra att se ut som dvärgar på foto 146 :-)

Det stämmer att den är störst, och en av de finaste fiskar jag haft. :)

Papegojfisken är också riktigt kul, det var en chansning när jag köpte den, men den är riktigt trevlig och social.

I övrigt är det ju mest småfisk, frökenfiskarna är väl en 3-4cm , gyltan en 5-6 kanske, sen kirurgen som kom idag är inte mycket större den.

Har sett ett stim med vad jag tror är Pomacentrus sulfureus alternativt Pomacentrus moluccensis, de är iaf lite blekt gula och i storlek med mina nuvarande fröknar.

Men vi får se, ifall något annat dyker upp så blir det kanske något helt annat i framtiden. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser häftigt ut. Fräck den pelaren du har i mitten. Gillade (Bullen) på bild 130. Jätte kul att se allas kar och hur dom har gjort.. Jag får så mycket egna ider till mitt bygge..

Får köra inom o säga hej när jag har vägarna neråt malmö nån gång.. Kul o lära känna nya vatten kompisar. Tack för bilderna Jimmy

Edit: Musslorna va ju super fräcka och skulle jag också vilja ha i mitt kar sen.. Men det va nån fisk jag tänkt o köpa som stoppade det..Hmm.. Kommer inte ihåg just nu..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Igår hade vi besök där hemma och spenderade lite tid framför karet där jag förklarade lite vad allt var och vad de olika djuren hade för uppgift i karet. När jag kom till min sjöborre förklarade jag att den oftast bara far runt och käkar alger, i övrigt så märker man inte av den så mycket... Jo visst, när jag kollade lite närmare så såg jag att den satt över min nya Heliofungia, och att den faktiskt satt still också, inte bara rörde sig långsamt över.

Ner med griptången och tog tag i ett spröt och skulle lyfta upp den, då följde korallen med en bit upp innan borren släppte den. Då såg jag att korallen var i princip helt tom, endast ett skelett återstod, så när som på ett hörn där det fortfarande fanns lite vävnad kvar! :censur:

Grabbens "swear-jar" blev hastigt påfyllt och borren for iväg till andra sidan karet rätt så omgående faktiskt. Lika bra det, för jag har hört att sjöborrar annars ska vara en delikatess i vissa länder...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I förrgårskväll var det iga bekymmer med den och den såg fin och uppblåst ut. Mycket kan ju hända på kort tid så klart, men jag har inte sett något som kan liknas vid BJD på den då jag tog upp och inspekterade den under vattenytan nära rutan efter att sjöborren släppt iaf. Får ta en ny koll ikväll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Min Heliofungia är nu bara ett tomt skal, korallen var helt ren dagen efter, gissar att sjöborren gjorde rent hus efter att ljuset släckts, och nu är den tillbaks till sitt algbetande igen, men den ska ändå få nytt hem i veckan.

Kvällens nöje var ett vattenbyte på tänkta 100 liter, men som blev 150 pga ett räknefel. Inget fel i det så klart, men det drog ut på tiden då jag även agerar pappa in emellan åt, när inte frugan sköter om allt. :)

Passade på att röra runt lite i sumpen samtidigt och sög ut en del vatten därifrån när jag ändå höll på.

Får jag som jag vill så blir det en Salarias i veckan, ska bara få tid till ett besök på någon av de lokala butikerna, antagligen på torsdag då jag och lillen har lite bonding-time då frugan ska på Tupperware-möte. Det håller jag mig gärna ifrån!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sjöborren har fått nytt hem, får hoppas att den trivs även där.

Gjorde ett vattenbyte för en vecka sen nu, bytte ut ca 20% av osmosvattnet mot kranvatten för att höja mitt KH då jag har vattenledningsvatten med ca 19 i KH. :) Fosfatväret ligger på ca 0.04 i kranen just nu, nitrat på ca 5-10ppm.

Resultatet blev klart köttigare LPS'er, en tydlig nedgång i fulalger så här en vecka senare och en tydlig tillväxtkant på en lila flakväxande montipora.

Då vi har påbörjat en badrumsrenovering på nedanvången och ovanvåningens badrum nu är den enda dusch vi har så har osmosen fått läggas åt sidan ett tag, detta medför att jag nu utför påfyllning med färskvatten med kranvatten. Jag mäter fosfat för att det inte ska vara för högt, isf blir det till att koppla in osmosen tillfälligt mellan varven även om det är en lite småjobbig procedur.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Dags för en uppdatering på karet.

Fortsätter med kranvatten som påfyllningsvatten i karet, detta har resulterat i att stora sjok med gröna tofsalger som tidigare växte på ett per dedikerade stenar och en del av inredningen samt på min fina fragghylla har börjat släppa och sätter sig i pumpinsugen och på överrinngskammen. Pumparna har jag än så länge inte orkat/haft tid att rengöra, men kammen måste plockas på alger då vattnet annars stiger i karet så det går upp till glaslisten som går runt karet.

I övrigt ligger jag lågt med inköpen, siktar på lite ny fisk, men söker nu efter lite udda saker istället för att fylla upp med första bästa erbjudande. Jag har span på 2 fiskar i den lokala affären som gått ett bra tag där nu och verkar funka, så det blir kanske ett inköp idag efter jobb, när man ändå ska förbi och kika på en ny sändning som kommit in. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Var på Zoogiganten idag efter jobb, tänkte att jag skulle spendera den där julgåvan som så många bidragit med till oss i föreningen. :)

En av de två sorters fisk jag haft span på länge fick följa med, även ett gäng små damseller som jag aldrig sett förut som var riktigt snygga.

Kan det vara Pomacentrus bankanensis?

Här kommer iaf lite bilder:

post-1377-14468928533981_thumb.jpg

Lite blandat där, även ett par bilder på min nya sandvändare/bottenlevande gobi, vet inte vad det är för en sort, glömde att kolla lappen i butiken. :)

Får lägga upp en tråd i ID-forumet så ni kan komma med förslag där.

post-1377-144689285318_thumb.jpg

post-1377-14468928532028_thumb.jpg

post-1377-14468928532246_thumb.jpg

post-1377-14468928532488_thumb.jpg

post-1377-14468928532698_thumb.jpg

post-1377-14468928532903_thumb.jpg

post-1377-14468928533152_thumb.jpg

post-1377-14468928533363_thumb.jpg

post-1377-14468928533562_thumb.jpg

post-1377-14468928533769_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Läste faktiskt precis lite om den, P. vaiuli när jag googlade den andra arten. Tydligen ska dom va ganska aggressiva och leva bland acropora kolonier i naturen, så kan nog passa ett större kar bättre än ett mindre.

Ah, ny minns jag att du skrivit om olivkirurgen innan.. väldigt fina när dom blir vuxna och får den där orangea fläcken :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...