Gå till innehåll

Newbie med RSM 250


MaddeI

Rekommenderade inlägg

  • 4 veckor senare...
  • Svar 62
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Hej Madde!

Hur är det med dig :) ?

Hejsan Larry! :)

Det är ganska bra med mig. :) Hur är det själv?

Gissar att du vill ha en uppdatering om karet? ;)

Starten har gått bra tycker jag. Jag började med Red Sea:s No3:Po4-X Reducer för ett par månader sen och jag tycker att färgerna på korallerna har blivit mycket klarare sen dess.

Första bilden är från 28/12 och den andra bilden togs för några dagar sen. Båda är tagna med mobilen, så det är ingen vidare kvalitet på dem men jag tycker i alla fall att färgerna är bättre på den sista bilden.

post-5681-14468928292704_thumb.jpg

Invånarmässigt har det inte hänt nått tror jag sen förra uppdateringen. Däremot hoppas jag att Stig får hem ett par percula snart. Är lite tomt med ett saltkar utan clowner i. :) Övriga planerade inköp förutom clownerna är en Zebrasoma flavescens och några orangea mindre stimfiskar som jag glömt namnet på.

Några bilder till...

post-5681-14468928294351_thumb.jpg

/Madde

post-5681-14468928292968_thumb.jpg

post-5681-14468928293224_thumb.jpg

post-5681-14468928293467_thumb.jpg

post-5681-14468928293913_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Med tanke på hur mycket den plockar på sig varje gång det kommer något i karet borde den byta skal varje dag. ;)

Tydligen var jag och räkan överens om att det var dags att ömsa, för idag har den vita spröt igen.. eller så är det nått annat som hänt, för idag har den bara 3 spröt. :/

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hejsan Daniel! :)

Jag kör med lysrör. Min stora räka brukar ömsa oftare än så, kanske varannan var tredje vecka, och den har ömsat i natt för jag hittade precis skalet, men det ligger lite dumt till så jag ser det inte riktigt och lamporna är inte tända än heller.

Men visst saknar räkan tre spröt. Det på höger sida är ca 0,5 cm långt och två av de som är framåt är bara ca 1 cm långa.

Är det någon som vet hur länge dessa lever? Jag har haft min i två år nu. Det är den enda som är kvar som varit med från första karet, bortsett från vissa koraller då. Kanske ska säga att det är en Lysmata Amboinensis. :)

/Madde

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har några nya invånare i karet nu. En sjöborre Mespilia globulus, en Valenciennea puellaris eller "sandkräkare" som min dotter säger och en Zebrasoma flavescens så nu är det lite mer liv i karet. :)

Gjorde en liten film på karet om någon vill se. Där ser man hur stjärtfenan ser ut nu på min bangaii, den har växt ut en bit, men den kommer nog aldrig att bli som den var från början. Men den verkar klara sig bra ändå. :) Han/hon är lite lite grumlig i ögonen jämfört med den andra. Någon som vet vad det beror på?

Vattnet i akvariet är som man ser på filmen väldigt grumligt. Det är aldrig kristallklart precis, men brukar inte va så illa som det är på filmen heller. Gissar att "sandkräkaren" är boven till att det ser ut som det gör nu, för riktigt så illa var det inte innan den kom i karet. Men som man ser på filmen så var botten inte så snygg och han har gjort ett bra jobb och fixat hela botten så den är vit igen, så jag kan inte riktigt bli irriterad över det heller. :) Får skaffa nått bättre filter som tar hand om det.

Det va nog allt.. enjoy the movie.. om du orkar, den blev rätt lång. ;) Och sänk volymen, det är musik pålagt...

/Madde

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...