Gå till innehåll

Magnus "drop reef" - Planeringstråd


Maglofster

Rekommenderade inlägg

  • Svar 492
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Hmm, ja, det kommer kräva lite eftertanke de där snitten.

När vi ändå snackar plexi/akryl. Är någon som VET vad jag kan använda för att fästa detta rör inuti mitt kommande akvarium? Jag vill alltså kapa lite i röret och sätta det "över" själva drop off delen. D.v.s jag ska kapa det längs med en bit så att halva röret är på nedsidan och halva röret sticker in på det grunda. Sen vill jag sätta fast röret i botten, både på det grunda och det djupa och även i revväggen ner på det djupa. Usch vad svårt att förklara.

Men, det viktiga är egentligen följande fråga. Vad kan jag använda för att fästa akrylplast i akrylplast UTAN att det påverkar akrylen på ett negativt sätt (d.v.s löser upp eller på annat sätt påverkar hållbarhet)?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du kan göra en bra skiss - kan du inte få Schuran att göra det direkt - då limmar de på samma sätt som de gör akvariet och det blir bra. Svårt att få bort sen iofs. Behöver du ta bort det - låt Schuran göra röret och fästen i botten på djupdelen och grunddelen så du bara skjuter ner det.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har redan röret och jag kan säga såhär, man vill inte att Schuran ska börja pula med såna detaljer om man inte är (på riktigt) gjord av pengar. Man filosofi är att låta Schuran göra ett bra men enkelt kar, resten fixar jag själv.

Jag var nog lite otydlig också. Jag vill att det ska gå att ta bort röret utan allt för mycket problem, så det ska inte sitta med akryllim. Precis som du skriver Lasse så skulle jag vilja skjuta det på plats och sedan fästa det för att det inte ska vibrera och att det inte ska tjuvdra vatten vid sidorna.

Visst kan säkert Schuran svara på det men det brukar ta lite tid att få svar den vägen och jag tänker att det finns mycket bra kunskap även här på forumet.

Funderar på silikon.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vet inte det riktigt - jag har använt ett annat liknande (kommer inte ihåg beteckningen och fabrikat men det är det som många på RC använder) där huvudmålet varit att fästa - inte andra kvalitetsfrågor. Ställ frågan på RC - det är betydligt vanligare med plexi (mer samlad erfarenhet) over there än vad det är här i Norden

MVH Lasse

PS det jag pratar om används till de stora akrylrutorna på offentliga akvarier, exempelvis på min gamla arbetsplats

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej , ett enkelt tips när du kapar ett rör är att du tar ett tidnings papper , fäst tidnings pappret med en bit tejp linda in röret , när pappret är kant i kant när det kommit runt så tejpa och rita med en bred tuschpenna , när du tar bort pappret har du en helt rak märkning , halva märkningen sitter på pappret , och såga helst runt röret då spricker det inte lika lätt , mvh stefan mvh stefan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Eftermiddagen har spenderats med att slöjda till tre små små revpelare / revstenar som skall stå på den grunda delen. Eftersom vattennivån kommer vara typ 30 cm så kan dom inte vara speciellt höga om det ska få plats några koraller ovanpå dom.

post-5179-14468932711625_thumb.jpg

16 cm hög. Då finns det 14 cm till den korall som sätts ovanpå. Ett ganska okej överhäng på denna.

post-5179-14468932711126_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul då är allt igång till helgen ;)

Vad är det vi saltisar brukar säga? något i stil med "allt bra tar lång tid, allt dåligt går fort". Ska verkligen TVINGA mig själv att ta det lungt och göra rätt. Inga slarviga lösningar, inga tillfälliga lösningar, inga onödiga ljud från sumpen, etc. etc. Det får ta lite tid, det SKA bli episkt bra. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är många detaljer som ska lösas innan jag kan starta upp projektet. Idag började jag med att slöjda till locket på sumpen för att passa min D700 skummare. Passformen blev verkligen "like a glove". Ska bli intressant att se 1. hur mycket det dämpar ljudmässigt 2. hur mycket det påverkar luftfuktighet och avdunstning i sumpskåpet nu när jag har en helt täckt sump. Jag kommer ha osmosvattnet i en 30-liters dunk med lock också, så det borde hålla sig hyffsat torrt ändå.

post-5179-14468932793557_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...