undrar verkligen hur de gör som tillsätter själva o bara köper ett basic salt:
1)för det första,finns det sådana avskalade basic-salt? har ej sett ngt sådant nån gång.
2) För det andra: om du skall tillsätta själv istället så löper du mkt större risk att göra fel. Du måste skaffa minst 10-15 olika kemikalier, samt en exakt våg. varför? det finns ju färdiga salter med det ett akvarium behöver. Kan aldrig se en vinst i att ta bort ngt från ett salt som djuren behöver för att sedan tillsätta det igen. Härma natural sea water, nsw, så är du hemma.
3) För det tredje: skall du punkttillsätta massor av ämnen behöver du stup i ett skicka in ett test till triton/ati.
Låter dyrt, osäkert samt onödigt. Varför göra sin egen müsli när exakt samma finns till lägre pris o bättre kvalitet??.....
Lyd ett råd, gå på ett bra, korrekt sammansatt salt, dvs ett salt som liknar nsw (obs alla fabrikanter försöker likna NSW, det är endast ngr få ganska betydelselösa avsteg man aktivt gör beträffande kalcium o Kh som inte är någon stor fråga).
Den viktigaste parametern vid val av salt är således egentligen bara en sak: Kvaliten på de kemikalier tillverkaren använder, dvs renheten, dvs frånvaro av oönskade ämnen i så stor utsträckning som möjligt.
Skälet att salter skiljer sig där, är att det är dyrt med rena kemikalier. Till o med mkt dyrt. Därför skall du vara skeptisk mot ett för billigt salt. There is nothing such a free lunch...