Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2016-03-27 i alla kategorier

  1. Så här ser det ut idag
    3 poäng
  2. tog ngr bilder idag men en riktig kamera, men ej optimal bildkvalitet samt en hel del reflexer...men ändå
    3 poäng
  3. Glad påsk! Pyntat akvariet med lite nytt påskris
    2 poäng
  4. Det som är bra med en osmos som presterar korrekt är ju att det ger en ganska bra garanti för att vattnet man använder är rent och inte förändrar det färdigblandade vattnet nämnvärt och är en god referens om man vill jämföra sina problem med någon annan som har samma salt och osmos. Det är nu länge sedan jag använde min osmos till saltvatten men jag använder den till mina diskus fiskar vi odlar på då vårt vatten är så hårt och vi har problem att försura kranvattnet. Vi får ner det till 8 i pH med torv, inte mer. Med osmosen dyker det till 4-5 och vi måste istället buffra upp det med kranvattnet :-) En bra lösning. Det är även ett bra skydd mot arbeten och oberäknade utsläpp som andra skriver om. Med det sagt så använder jag dock inte osmosen hemma. Jag orkar inte än den trista lösningen. Mest för att den är så seg och jag vill spendera mina pengar på annat, jag kör den till diskus fiskarna för att jag inte löser deras vatten på något annat sätt. Likaväl skulle jag använda den hemma om mitt vatten fick konstiga värden eller om saltet inte skulle lösa sig. När jag blandar mitt nya vatten spolar jag upp det med ett duschmunstycke och låter det även stå och blanda en till två dagar. Mest för att jag är lat och inte vill investera i en kraftigare värmare :-) Men det luftar även ut en hel del klor, det känner man på lukten från vattnet när man duschar upp det i hinken. Det finns mycket elände i många vatten, det kräver lite sunt förnuft och att man inte godtroget tar för givet att ens vatten är bra. Men jag har kört mitt vatten länge nu och har dragit slutsatsen att det duger utmärkt och mina fiskar är friska med det, de flesta problemen som man garanterar sig mot med osmosen är problem som har väldigt liten chans att hända. Men det går samtidigt att se osmosen som en försäkring, man saknar den inte förrän den dagen man behöver den... Men behöver den, det är det nog inte många som gör, de flesta skulle nog klara sig utmärkt utan den. Men den är ju verkligen inte verkningslös på något vis och fyller en funktion, lägger man så mycket pengar som de flesta av oss gör på karet så är det ju knappt en utgift. Men jag står vid det jag sa tidigare, ska du köpa en så köpa en stor! För annars är det en meningslös utgift om man ändå inte kan göra det smidigt att använda den. Sysslor som är besvärliga att utföra blir inte gjorda... Ska man säga något mot argumentet att ämnen anrikas så är väl en ganska enkel lösning att byta hälften av vattnet på regelbunden basis. Då halverar du de icke önskvärda tillförda ämnena varje byte. Byter du en gång i månaden så lär det med andra ord aldrig bli ett bekymmer. Det anrikas aldrig utan stabiliserar sig på ett värde.
    2 poäng
  5. Vatten byte var svaret som har fått knapparna att ta sig. Typ hela akvariets volym om inte mer.
    1 poäng
  6. I början på Juni eller hur @Sjöfartsmuseet Akvariet? MVH Lasse
    1 poäng
  7. Använd det vanliga kolet, kolet i sig kommer ju troligtvis inte göra någonting med algerna direkt utan är ju mer för att absorbera eventuella gifter och ämnen som de kan tänkas avsöndra som stör övriga djur och alger i karet. Om du ska mörklägga så är det totalt mörker som gäller för att det ska ha effekt. Jag väntar spännt idag på att komma hem och titta hur det gått med mitt akvarium där mina alger såg ut att dö helt precis innan jag åkte in påsken...
    1 poäng
  8. Blev en tur till Håkanstorps Zoo igår med kompisen Daniel, plus man träffa många saltisar också skoj. Hämtade ngr Anthias Evansi till skaffa en ny Orphek lampa till fraggarna också lite nytt salt mm.
    1 poäng
  9. Tyvärr så ger våra vattenverk ut mycke knapphändig info om vad som finns i vårt dricksvatten. Det man lämnar ut är parametrar som gör vattnet känligt eller ej. Vi fyllde en av våra bassänger för ett antal år sedan, där det tog 5 dygn att rena innan det var badbart. Då vid den tidpunkten var vattnet tjänligt utan anmärkning. Ja kommer aldrig att utsätta mina djur för mer risker än ja kan förhindra. Där kommer det aldrig i en droppe vatten direkt från kranen i mina byttor Nu på våren är det sättningar och markrörelser som gör att partiklar kommer in i VA näten(alternativt lossnar från rörläggarna) dessutom är det få hus som inte har Koppar i sina rörstråk.
    1 poäng
  10. Kan vara värt att slå en signal.. Säkraste alternativet är att åka dit med skisser. Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
    1 poäng
  11. Bra val av fiskar. Jag hade gärna skaffat banangyltor igen men det går inte i mitt kar. De är på tok för nyfikna djur och hoppar över min ytavrinning direkt. I ditt kar borde de ha nog med andra grejer att stirra på för att inte ge dig det problemet. Sixliner är nog ännu värre, min valde ju tyvärr att hoppa över ytavrinningen, ner genom hävert röret och simma in och gömma sig i skummarpumpen... Annars hade jag gärna haft en sådan igen med. Blir nästa gång jag byter kar. Då ska jag försöka göra något mer fiskvänligt.
    1 poäng
  12. Färgerna börjar bli riktigt gräddiga under de nya lamporna
    1 poäng
  13. Ahh ja får inte filmen till att så att det blir två morronbilder istället :):)
    1 poäng
  14. 20kg död ls försvan som en fis i vinden :-) har 40 kg levande med som ligger i balja och väntar . VARNING FÖR DÅLIGA BILDER!!!
    1 poäng
  15. Här är man inne på forumet för en gång skull och kollar, nu för tiden är det mest köp och sälj jag kikar på så nämns mitt namn av Lasse Flaskan med fosfat var mest för att testa Jag har aldrig varit feg och vill man veta så gör man saker själv. Nu vill jag inte ha bruna sps,er så jag ligger på fosfat runt 0,02 normalt, har kört refugium i ett kar och där räcker inte detta ännu för fosfaten stiger sakta och det var 0,07 senaste mätningen. ser inget negativt på korallerna färger men det blir mer skit på rutorna. Har nu ökat timmarna på refugiet och bytt till T5 så jag får ljus över hela så nu ska det förhoppningsvis kunna växa i hela refugiet så massan ökar och då även absorberingen av fosfat. Nitrat har jag inte mätt.
    1 poäng
  16. Denna gången borrar jag nog botten för sumpen står under karet men då karet är oborrat nu och hade en box innan, men har märkt hur smidigt det är med borrat kar så får bli det sen. Denna gången ska jag inte stressa då jag har ett litet salt igång nu för att hålla lugnet nere ;-)
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...