Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2020-03-04 i alla kategorier

  1. Jag har en H. Magnifica som hållit sig på samma plats från dag 1 och har suttit där i snart 1 år. Kan dock inte ha koraller för nära. Dom blir brända. Väldigt vacker, men jag börjar inse att den kommer växa ur karet
    3 poäng
  2. Anemoner är kul! Men de är svåra att kombinera med ett revkar är min erfarenhet. De är på tok för taskiga mot fastsittande djur, jag tror man kan ha mycket roligare i ett specialkar för anemoner istället. Med insugskyddade pumpar bla och inget som misstycker om att de kryper över de. Du har ju missat hobbyns vanligaste anemon dock! Antagligen med flit Aiptasia sp. : Du får de vare sig du vill eller ej. Små, oftast brunaktiga i färgen. Främst fotosyntetiska men kan även leva på partiklar i vattnet, förökar sig brutalt i vissa kar. Anemonia Manjano : Har jag aldrig haft, verkar ha många egenskaper som de delar med ovanstående men har trevligare färg och tjockare tentakler. Formmässigt är nog H. Magnifica min favorit, den har typformen för vad jag ser framför ögonen när jag tänker anemon. Ska se om det kan bli ett anemonkar någon gång. Då blir dessa en het kandidat.
    2 poäng
  3. När jag skaffade mitt första saltvattensakvarium 1995 fick jag reda på att I stort sett alla anemoner var omöjliga att hålla vid liv i akvarium. Vissa arter tror jag fortfarande är väldigt svåra. Vad har ni för erfarenheter. Det skulle vara trevligt att få reda på vilka arter ni har haft med framgång och vilka arter som har dött, verkar svåra. Efterlyser alltså en Saltvattensguidens medlemmars samlade erfarenheter av anemoner tråd: (som kan hjälpa till att välja anemon) Jag har med god framgång haft följande arter: Bubbeltipps , Entacmaea quadricolor, Nästan en självklarhet: Behöver vi kanske inte skriva mer om.. Fördelar: Finns i flera färger, förökar sig lätt,(lätt att få tag på) många clownfiskar trivs i den. Nackdelar: Förökar sig lätt (Blir lätt för många), vandrar runt mycket och bränner annat i tanken. S. Haddoni. (grön). Inskaffad 2006, Den lever och frodas än idag 14 år senare. Fördelar: Den sitter stilla på botten, rör sig inte runt, verkar lättskött, har klarat nitratspikar och krascher. Clownfiskarna trivs i den. Nackdelar: mycket klibbig, Den har ätit två fiskar under 14 år, en Naso Litteratus och en blennid. S. tapetum. (olika färger) Inskaffat tre stycken mellan 2005 och 2008, alla lever fortfarande, Den äldsta är 15 år. Fördelar: Vacker, sitter kvar och vandrar sällan. sexy shrimps älskar att bo i den. Nackdelar: Ingen värdanemon för clownfisk, Rockflower. Införskaffad 2015. lever och frodas.. fördelar: färgranna, små Nackdelar: små. Jag avråder från dessa arter (dock efter endast ett försök. övertala mig gärna att försöka igen, genom att berätta om bra erfarenheter: Heteractis crispa: (vit, med lila spetsar) Inskaffad 2011, dog långsamt över loppet av 18 månader. trots bra värden och inkört akvarium. Heteractis magnifica: inskaffad 2013, slutade aldrig vandra och var tvungen att ge bort den efter 4 månader innan den brände sönder hela burken. Så vad har ni haft, och vad rekommenderar ni för anemoner?
    1 poäng
  4. 1 poäng
  5. Förresten @mogge77 hur stora har de blivit du haft länge? När jag tänker Haddoni framförallt så tänker jag på ett djur som blir extremt massivt med tiden, 10+ år då måste det vara en rejäl bit nu?
    1 poäng
  6. Ser mer ut som en variant av stjärnpolyp kanske, den gröna gissar jag mer på en alg.
    1 poäng
  7. Även vilka önskemål på anemonerna har på t ex ljus, kemi och vattenrörelse kan vara intressant. Skiljer det sig något från koraller? Hur bör man inreda ett specialkar?
    1 poäng
  8. Kul initiativ, själv kan jag bara bidra med samma BTA du nämner. En smärre pest då den är besvärlig att bli av med, tänk efter två gånger innan man skaffar en säger jag bara...
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...