Gå till innehåll

Topplista

  1. Lasse

    Lasse

    Hedersmedlem


    • Poäng

      3

    • Antal inlägg

      16 514


  2. Jojo

    Jojo

    Stödjande medlem


    • Poäng

      3

    • Antal inlägg

      611


  3. nike83

    nike83

    Styrelse


    • Poäng

      2

    • Antal inlägg

      4 955


  4. kaptenen

    kaptenen

    Styrelse


    • Poäng

      2

    • Antal inlägg

      2 465


Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2024-09-13 i alla kategorier

  1. Snyggt! Jobbigt med silikonsläpp! Ska kika runt mina kanter ordentligt!
    1 poäng
  2. Det är kul att se att du kämpar på trots motgångar. Fiskdöd är aldrig roligt speciellt när de kommer ett helt skov av det. Hoppas du får ordning på det hela. Akvariet ser ändå mycket fint ut!
    1 poäng
  3. Då kör vi en massa vattenbyten framöver och håller tummarna
    1 poäng
  4. Jag skulle byta vatten rätt aggressivt om jag ser något tecken på att koraller, snäckor, räkor eller andra lägre djur drabbas. När jag och några kompisar hade en odlingslokal för Tanganyikaciklider under tidigt 80:tal så utrotade vi hydra ur yngelkaren med hjälp av lite salt i vattnet. ett batteri och två skalade ledningar ner i vattnet. Givetvis tog vi bort fisken först. En ärgad pol tyder på att du att en elektrolys har skett. Snäckor är det som drabbas först tätt följt av räkor IME MVH Lasse
    1 poäng
  5. Har skickat en prisförfrågan till RE.
    1 poäng
  6. detta var iofs 4 år sedan, så det är nog lite dyrare nu...
    1 poäng
  7. tror röda havet har betydligt högre, så är väldigt tveksam till att lite hög salthalt orsakar fiskdöd. men så klart om salthalten höjs snabbt och andra parametrar är dåliga, så är det väl inte omöjligt att det får "bägaren att rinna över". jag tänker att VÄS/kolkälla bidrar till cyano, då det är mat för bakterier. på sommaren om det är extremt varmt, så kan du ju alltid stänga av några lysrör. det dödar inte koraller om du har lite för klen belysning några dagar (moln).
    1 poäng
  8. Ja det kanske får bli en beställning från RE tillslut. Min impeller är tillsynes också okej så behöver i första hand ett motorblock.
    1 poäng
  9. Bara en liten varning. Jag är personligen livrädd för höga kaliumnivåer. 430 - 450 är för högt för mig. Jag har fåt besvär två gånger när mitt värde har nuddat 500 mg/L eller över. Två större händelser med dödsfall på min fisk har jag kopplat till för höga kaliumnivåer (över 500 mg/L). Koraller verkar inte bry sig men gälandande djur mår inte bra. Jag föredrar att ligga kring 390 - 400. Det finns idag en metod att snabbt kunna sänka kaliumvärdena med hjälp av OCEAMO corrector - dyr men effektiv. Det är också det enda salt jag själv använder idag eftersom det ger den exakta spårämnesfördelningen. MVH Lasse
    1 poäng
  10. Tackar för tipsen, tror då att jag försöker flytta över alla BTA till ett mindre tillfälligt akvarium. Låter dem leva där tills ger upp med dem och/eller någon/några nappar på bytesannonsen.
    1 poäng
  11. Akvariet av idag MVH Lasse
    1 poäng
  12. Dåliga nyheterna bara fortsätter. det verkar som en av kaninfiskarna har fått ett sår i sidan. jag har inte sett någon agression alls så frågan är om det har hänt idag under vattenbytet när fiskarna varit stressade. Jag ska se om det går att fånga den och låta den gå i ett sjukhusakvarie
    0 poäng
  13. Jag kör med ATI plus och har gjort det länge. Har bara haft bristande kalium i början på sommaren, doserade upp det rätt snabbt till nivå runt 430 - 450. Inte sett någon försämring sen dess. Fick in nyligen ICP som visade kvitto på att vattenbyte är dags. Något som var mer alarmerande på det var dock aluminium som skjutit i höjden till 178 µg/l. Misstänker fosfatmediat eller ev. att det har följt med från frysmaten av misstag. Som grädde på moset så råkade foderautomaten rasa ner i vattnet i helgen. Låg uppskattningsvis nån timme i vattnet. Är aningen oroad men hittills har endast en SPS RTN:at (som förövrigt aldrig egentligen trivts och tagit fart så oklart om denna händelse är kopplat till det) och en av LPS:erna är grinig. Resten verkar för tillfället må ok och ser inga räkor, snäckor eller dylikt som har tagit skada. Har bytt ut aktivt kol, fosfatmedia och bytt lite vatten hittills. Mer på gång. Funderar även på att köra triton detox då jag har det hemma. Hur lång tid kan man förvänta sig innan faran är "över"? Jag tycker jag borde ha sett redan nu om det var så att det blivit akuta skador..
    0 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...