Jump to content

Leaderboard

 1. Jois

  Jois

  Stödjande medlem


  • Points

   6

  • Posts

   427


 2. Gierth restart

  Gierth restart

  Stödjande medlem


  • Points

   5

  • Posts

   228


 3. Kenny Wei

  Kenny Wei

  Medlem


  • Points

   4

  • Posts

   35


 4. farham60

  farham60

  Stödjande medlem


  • Points

   2

  • Posts

   230


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/15/2021 in all areas

 1. Yes. Fick ett mail om att fisken skickas på måndag och att jag har den på tisdag....
  3 points
 2. Based on my 2 times experience, they are very good. always well packed, comes with acclimation kit. last time it was also a pack of fish shaped candies inside the box they call or email before sending the fish and always received healthy fish from them. First time I bought a WYSIWYG yellow tang and because the fish had some issue they waited until the fish is ready and can handle the transport. Swedish vendors on the other hand; one of them send me a sick dying fish right out of the bag... the other tried to sell a fish 2000:- over the market price... and some are not even eager to sell anything I love the idea of support your local fish store but when you get treated like that you go somewhere like Masterfisch or Whitecorals that treat you fairly and value as a costumer.
  2 points
 3. Aa, absolut - det kommer jag att göra. Jag har, på hemmaplan, letat efter fisk. Men utbudet är faktiskt riktigt dåligt. Och även verkar firrarna som man kan köpa inom landets gränser inte vara direkt friska. Då får man sondera annan terräng.
  2 points
 4. Så har ingenjören äntligen lyckats konstruera ihop en konstig och (allt för) komplicerad refugium-avskärmning. Eftersom varesig ett 60 cm högt 3-väggars ”U” eller lösa väggar med det måttet går in under karet fick det bli en byggsats med väggar i två våningar. Här steg för steg:
  2 points
 5. Grymt. Det där kommer vara väl värt investeringen långsiktigt
  1 point
 6. Yes, it’s gone!They look better and better. Thanks
  1 point
 7. Actually I don’t know the name. Only distinguish them A type; P type; M type
  1 point
 8. Bra priser! Uppdatera gärna när fisken kommit.
  1 point
 9. Tack @Hampus85 glömde skriva om den lagliga delen i att utföra avancerad medicinsk behandling på djur. För den som är intresserad så vill jag minnas att SLU genomförde en del tester på fiskars smärtsensorer som påvisade att fiskar kan känna smärta. Det är därför viktigt att man söver fisken om man ska genomföra den här typen av ingrepp. Jag vill också lägga till en sak som jag kom ihåg och det var att i vissa fall kan b-vitamin brist skapa den typ av beteende som sågs på filmen.
  1 point
 10. Du får lära mig hur du ställer in systemkameran. Jag lyckas inte få några bra bilder vad gäller färgskalan
  1 point
 11. https://www.masterfisch.eu/en/ Fri frakt över 150 euro, vilket är lätt att komma över.
  1 point
 12. Här är ett foto från när jag installerade bakgrunden i akvariet. Bakgrunden kommer i sektioner som överlappar varandra så man inte ser skarvarna. Så på bakrutan är det 6 sektioner här.
  1 point
 13. Jag har nu lyckats mata draken med fryst och han äter både mysis och fryst räka med god aptit, så ser lovande ut för annat fryst med. Detta utan att behövt ge något levande Jag tog detta med levande föda vidare till Jorbruksverket och haft ett väldigt trevligt samtal med en kunnig person där. Hon säger att uttalandet gäller hitills reptiler och bl.a levande möss som lider. När min fråga om levande fiskyngel till rovfisk i fångenskap så finns det inget uttalande om detta specifikt. Men hon säger också att OM det skulle komma ett nytt uttalande (det är alltså ingen lag och aldrig prövat i domstol) så skule det förmodligen omfatta alla ryggradsdjur och därmed även fiskar. Huvudreglen är att inget djur ska lida. Hon säger också att det finns många "hål" i djurskuddslagen och deras uttalande om levande foder till reptiler. inget djur ska lida, vare sig rovdjuret eller bytesdjuret. Så att ge levande fisk till en drakfisk är inte i sig förbjudet i lag, detta kan bara en domstol avgöra och det har ingen domstol gjort än säger hon. Men däremot är det förbjudet att låta djur lida, medvetande nivån stäcker sig ochså lite luddigt säger hon, hade det varit frågan om levande insekter som foder så är kraven betydligt lägre då man anser att medvetandet inte är så högt på dessa djur. På min fråga om gyppyyngel har en högre medvetande nivå än den "smartaste" insekten så visste hon faktiskt inte. Som sagt, levande foder är inte prövat i domstol. Lagen säger bara att man inte får utsätta djur för onödigt lidande.
  1 point
 14. Förstår, stort tack!
  1 point
 15. Viktigt om Marin Pure’s (plattor) utsläpp av aluminium Nu har jag tillbringat några timmar av mitt liv i soffan och studerat otaliga trådar som diskuterar Marine Pure och Aluminium läckage. Här är några exempel: https://www.reef2reef.com/threads/marine-pure-does-release-some-form-of-al-into-tank.355397/ http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2577676 I denna sista länk beskrivs nästan exakt hur mina SPSer har betett sig. De drar in polyperna, tappar färgen och till slut dör i RTN typ. Författaren beskriver detta efter att ha introducerat osköljda plattor (som släpper damm). Otvivelaktigt är det så att de läcker, men alla förefaller ha olika erfarenhet. Det kan bero på; - om de har sköljt dem eller ej - vilka MP produkter de använder..plattorna är värst (de jag har), sedan blocken och minst läcker bollarna (dessa är gjutna och ev excluderade/kapade). - var de sätts i flödet - andra vattenparametrar - etc. Slutsatsen för mig personligen är att; - ja, mina plattor läcker, men kanske bara lite om de får ligga ifred - allt gick bra tills att jag fick för mig att städa sumpen (strax innan eländet bröt ut) och skölja några MP-plattor - släppte då loss eländet! - i min volym borde 1-2 plattor räcka - jag har sex st.!!! . Dvs. Detta problem blir då 3-6 ggr värre - borde ha skaffat bollarna som är gjutna istället (Om jag nu tar bort plattorna då har jag fortsatt högt Al (om jag inte byter vatten). Vore då spännande att se vad en ny SPS-fragg säger om det då det inte finns dammoln i vattnet utan bara löst Al. I trådarna ovan diskuteras detta också.) Vad jag nu ska göra: - Fortsätta med vattenbytena - Försiktigt ta bort plattorna från sumpen, en efter en, och ersätta dem med LS och MaxSpect bollar eller MP-bollar (om jag törs ) - Försiktigt städa sumpen på allt MP skräp/grus - Köra lite aktivt kol Slutsats: MP är nog en bra produkt när det gäller nitrat-filtrering, men i så fall bollarna. Många som använder MP i USA har fantastiska rev! Plattorna avråder jag från! Blocken kan man nog använda (är nog ännu bättre på nitrat i ett anaerobt flöde), men då ska man skölja dem noga, låta dem ligga still och byta dem med försiktighet, utan flöde, efter typ 3 månader (om man har råd )
  1 point
 16. Vilket välkomnande Kung Moorish fick i det nedsläckta karet!
  1 point
 17. Nu har jag bytt ut Core7 mot Ati Pro Essentials. Det växer så det knakar just nu. Jag doserar mindre än Core7 och det är billigare i inköp så verkar ju bara vara vinst på det än så länge. Har kört med det i två månader så nu tänkte jag att det är dags att skicka iväg ett test för att se hur värdena står sig.
  1 point
 18. När det nu går så illa med SPS:erna får man glädjas åt IDOLEN; Mr Moorish, som går i karantänskaret och ska flyttas upp till visningskaret imorgon. Har tyckt rätt synd om denna rätt stora frisimmare som jag knödde in i det lilla karet. Men han förefaller trots allt trivas (bara några dagar med stressprickar) och åt pellets medan jag putsade rutan bara en timma efter att jag släppt honom ur påsen. Han har lagt på sig hull under karantänstiden! Kolla in hans stiliga vimpel på ryggfenan (hoppas bara att loriculan och navarcusen låter bli den). Ett annat glädjeämne är att Anneli Anemon äntligen har hittat sin boplats i mynningen av en grotta där hon men glupsk aptit avnjuter en räkbit då och då . Clownerna däremot dissar henne helt…
  1 point
 19. Introducerer min lille qube på 80 liter. 100% vattenbyte i helgen och en PAR mätning af min nye belysning, LED 54W Alibabba "Natural Reef light" som gav 350 PAR, över vatten, men OK PAR 83 i vatten på 30 cm. Så nej trods pris inget alternativ. Planen med denne balje er mjykkisser och eventuelt en Mantis, er ej urolig for närring da planen er at byte 100% vatten i veckan. Bytade 575 liter samtidig i mit stora system, och for förste gång tog jag ut alla LS i skummersumpen, det var på tid da der vel lå vel 1-2 cm ditrius på bottem. Vid nästa vattenbyte som jag planera om 2 veckor planera jag at ta ut all macroalger och göra rent den sumpen (ca. 600 liter). Omscapning pågår i det stora,
  1 point
 20. Karet tuffar på. Jag har gjort mig av med Milka samt klippt bort det mesta på min Montipora digitata forestfire. Min nya elddvärgkejsare trivs bra och blir inte lika jagad längre av Elbi:n. I måndags så var jag förbi Emil på Företagsakvarium och det "kom med" några nya acros Lite foton från gårdagen... Ny acro. spännande färgställning och fint med guld i koraliterna. ny acro - ser ut att få blåa tillväxtszoner. rosa i basen. Tenius som jag haft ett tag. Växer bra. Jag har 2st till (nya) tenius. Den variant med vit bas och blåa koloriter, samt den med gul bas och blå koraliter. troligen den ända korallen kvar från mitt förra kar (jag har dödat alla andra...) ny acro-fragg. trodde denna var död, men den högra biten ser ut att leva. ska bli spännande vad den får för färger! en gammal "solitaryensis" Macro-bild från sidan.
  1 point
 21. 1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...