Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/07/2021 in all areas

 1. Sådär, då var min phytoodling igång. Blev dock lite överraskad av att mina phyto från Grotech är transpersanta. Står på flaskan att de färgar ut efter ett par dagar. [emoji848] Återstår att se vad som händer med odlingen. Det ska också bli spännande hur det ”rostfria” från Ikea håller. Gissar på att jag kommer behöva byta kranen ganska så snabbt. Skickat från min iPhone med Tapatalk
  4 points
 2. Nu är nya belysningen på plats. Kör en acklimatiseringsperiod då den kommer gå på 40% som max mellan 12-18. Ska bara försöka få fram en bra kombo på kanalerna...hur kör ni som har aurora hybrid? Så här ser det ut just nu. Blev ingen toppenbild.
  2 points
 3. har vi du skakat flaskan. Planktonen lägger sig på botten i flaskan om den ej skakas …. Trevlig med fler som odlar. mina var färdiga kulturer från start grönvätska. kan vi inte starta upp en egen forums tråd ny del just med odling av phyplankton. har lite funderingar man hittat om och fler kanske kan fylla på…
  2 points
 4. Ditt bästa val är nog att maila någon butik som säljer Ecotech, Drakfisken till exempel. Så frågar du om de kan ta in de. Det går lite varierande rykten om att dessa inte produceras längre, men det får vi hoppas det inte stämmer. Utan det lättaste är nog bara be en handlare köpa hem åt dig. Hade normalt länkat hit annars tex: https://www.shop-meeresaquaristik.de/Pumps-and-pump-equipment/EcoTech-VorTech/Spareparts/MP-20-40/EcoTech-Vortech-MP10-40-60-ES-RF-Modulzu-wireless-Version150866::11431.html Men deras varningstext om problem med leverantören göder bara ryktesbrasan... Begagnade defekta pumpar och ramper kan vara en alternativ källa om det verkligen krisar.
  1 point
 5. Vart köpte du din grotech phytostart? vet ej hur de affären förvarar dessa men de ska stå svalt för att överleva i flaskan 4-10°C !
  1 point
 6. Vad gäller clownfiskarna så behöver du nog inte oroa dig för tempskillnaden, om det bara var några enstaka grader.
  1 point
 7. Nu hänger jag inte med… [emoji16][emoji2369] Skickat från min iPhone med Tapatalk
  1 point
 8. En idé kan vara att hugga bort de delar av stenen där glasrosorna sitter väldigt nära andra koraller. Risken är förstås att hela stenen spricker, men i så fall kanske den går att limma ihop igen vid behov.
  1 point
 9. Det ser riktigt fint ut. Det ser även riktigt trevligt ut mot den väggen.
  1 point
 10. Ny video från husguden. Imponerande rent måste jag erkänna. Jämfört med mitt ser det kalas ut. Men jag har nog ett problem med skenande näringsvärden. Mitt nya refugium kan nog underlätta lite men med all fri näring är det nog lika vilda västern om utrymmet där ljuset når som det ser ut hos mig. Smörbultarna ser riktigt trevliga ut.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...