Gå till innehåll

Jonas Am

Medlem
  • Antal inlägg

    567
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Finns kvar.. Följer även med två aluminiumramper som man kan ha till Led bygge.
  2. Säljer ett optiwhite som stått i dvala 3 år. Längd 120 Höjd 45 Djup 60 Med ställning, vita avtagbara luckor och två delad sump på 50X50. Aquarium systems 800 skummare Tunze 5017 vattenpåfyllare En osmos som gått 1000 liter. Massor av levandesten. Diverse streamers. Några kartonger med prylar. Bl.a en kylare. Allt eller inget. 4000:- Finns i Huddinge Stockholm Skall se om jag hittar någon bild.
  3. Snyggt. Är du nöjd med voyager 4 pumparna? Hur funkar natt läget på dom? Men framför allt är dom tysta? Vi sover typ 1 meter från karet och tanten här hemma blir grinig med saker som låter, jag har tex skummaren av på nätterna.
  4. Ahh, tack. Då får den bo kvar i karet.
  5. Hittade denna när jag rotade i karet. Ca 3-4 cm bred. Något som skall vara kvar eller ut? Jonas
  6. Härligt projekt. Själv är jag nästan klar med mina doseringspumpar. Kan även tipsa om dessa att köpa komponenter i från. http://www.electrokit.com/ Samt swechtrading.se/ Dom tar tyvärr inte kort ännu.
  7. Tack för ditt svar. Då är det väl lugnast att följa det.
  8. Ja då sprack det. Får nog klart mitt doserpumps bygge till helgen, så dom dunkarna kommer förbrukas fortare.
  9. Funkar stigigemlas recept att dubbla pulvermängden rakt, av förutsatt att det inte överstiger den maximala upplösnings koncentrationen, så man kan dosera mindre, har inte receptet framför mig just nu.
  10. Pulvret kommer från bio Ted, allt var upplöst i dunkarna, men men, kan nog avsluta detta som naturens kamp för overlevnad. Minns du vad vattnet från apoteket kostade?
  11. Har använt Ca och Mg en tid och sedan har dessa blivit ståendes i dunkar med lock i typ 2-3 månader, och nu hittar jag dessa filurer i dunkarna. Har använt osmosvatten att skölja ur dunkarna med innan blandning och givetvis använt osmos med blandningen. Har stått under akvariet och inte blivit utsatta för direkt soljus, dock skiner solen på luckorna på morgonen en stund, men borde inte ha blivit utsatta för någon högre temperatur. Funderar på om det kan ha kommit akvarievatten ner i dunkarna? EDIT: Osmosen har väl gett ut en kubik, mäter dock noll i Kh. Någon som har en teori? Bild ner i dunken. Bild på en droppe som jag fångade upp.
  12. Ja den var ju ganska läskig, men väldig fascinerande.
  13. Alla väntar med spänning på resten av infon... Edit: Nu dök länken upp. Det verkar ju rätt fiffigt.
  14. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?10629-Canthigaster-solandri
  15. Förstod jag dig rätt att det är en 25 genomförning nu, om du vill gå upp i diameter måste du borra i glaset.
  16. Det låter som om packningarna inte sitter rätt, om det nu finns några sådana. Är det från filtergängorna den läcker eller slanganslutningarna? Jag skulle ha tagit isär allting och sedan sätta ihop den igen.
  17. Den kylaren klarar ju av en processor på en 75 watt, så en 50w led är inga problem om den körs aktiv. Direkt på flänsen är ju att föredra.
  18. Vad finns det för nackdelar med ozon? Har fått för mig att det är farligt för kroppen. Har två små barn här hemma.
  19. Det finns två stycken att välja på. Detta reds ut i denna tråd. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?33140-Ny-hanna/page7&highlight=hanna+checker
×
×
  • Skapa Ny...