Jump to content

Hirez

Medlem
 • Posts

  1,135
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hirez

 1. Det leder till frågan vad kör ni för kol?
 2. Wow, detta är ju nyhet för mig. Kör med Fauna Marin L och trodde dessa pellets kunde ligga 1 månad... men det skall bara köras ett par dagar??
 3. Jag skulle inte använda golvfoam. Den kommer komprimeras alldeles för mycket. Jag körde med en riktig svart foam och den kan jag säga blev ändå himla tunn till slut. Så även om du kör akvariefoam som är 0,5 cm, kommer den troligen bli bra tunnare efter att allt har satt sig. Kör på säkerhet först är mitt råd
 4. Kommer bli riktigt bra. Du kommer verkligen ha mycket bra filtrering med allt arbete du lägger ner. Kommer säkerligen att löna sig!
 5. Wow säger jag bara! Hur kul som helst att du drar på ordentligt med fraggkar och allt.
 6. Ja att köra med plaströr ner i dunken är helt klart otroligt bra lösning.
 7. men om du använt reefscape material är det troligt att det är skälet... vänta lite och avvakta, men självklart är det bra att ha lite mer marginal iaf.
 8. Ja, fast skippa kaminen och kör på ett riktigt KAR!
 9. Vadå ett barn skall sköta akavariet? Låter faktiskt inte dumt... men har de känsla för kvalitet?
 10. ja då räcker den mindre gått och väl kan till och med plaska farligt mycket med den större.
 11. Summan är nog delvis densamma, man måste ha en organisation som trycker på åt andra hållet, annars blir det skevt tror jag iaf.
 12. om karet är längre än 120-140 skulle jag nog köra på större och varva ner istället. Men vad har du för dimensioner?
 13. ok visst ph mätare i all ära, men att våga lägga i Mr muscle är vågat.. men visst, kanske jag inte vet vad som är i. Tänker att det måste säkert vara någon doft, eller andra ämnen som inte hör hemma i ett kar.
 14. om du har några till, skulle jag vara väldigt tacksam.. så himla kul att se vad som finns..
 15. vad kul att fler börjar söka snickare.. hoppas detta blir en trend med lite custom akvarier..
 16. När man sparar frigolit kartonger i källaren "ut i fall att"...
 17. Yep, blöta skum tills dit skummarkoppen börhar kör jag också på.. Men att man skall använda endast 20-30 W av 50 låter lite nytt... har du prövat detta också?
 18. Den sten jag hittade på Triton, Fiji stenen är verkligen något jag kan rekommendera... tror det är bättre i längden att handla sådana tunga saker på plats, men visst lägg gärna upp några bilder på vad ni faktiskt fick hem
 19. Hur ser deras sten ut som? Är det som Fiji rock? eller? Köpa stenbumlingar från Tyskland verkar nästan galet, men om den Sulawesi är så bra blir man lite nyfiken faktiskt..
 20. Tack denna är ju väldigt inspirerande. Tycker om hur det växer fram i rent trä sådär!
 21. Andrahandsvärdet på en en bil går ganska snabbt ner också. Glas, pumpar etc håller ju många år så länge man tar hand om grejorna och det gör ju du! Kör på nästa kar, men ta det lugnt och säkert bara, kommer vara grymt! Som sagt, någon måste vi ju kolla på och drömma!!
 22. Intressant, de kan ju knappast vara ännu dyrare än det som redan finns, hoppas iaf..
 23. En bra stålbänk som skall svetsas och sedan pulverlackas, med 2 transporter drar iväg en aning. Sedan behövs en snickare, som gör luckor och lite detaljer...
 24. Klart du vågar skriva Inget fel med att fråga, så det kommer säkert någon som vet var han kan gå.. Detta kar har jag sett när jag var i en välsorterad butik i närheten vet dock inte om han gör fler på "beställning"...
 25. Snälla, kan man inte länka till ETT sådant akvarium som har gjorts i Sverige med dessa snickare?? Alla säger duktiga snickare, men lämna gärna förslag, eller får man inte det? Svets, ja det finns att få tag på här men någon som gör i samma utförande som USA... nja man kan väl säga att den traditionen tappades bort ungefär samtidigt som IKEA öppnade sina dörrar... tyvärr. Som sagt, Ni får gärna posta här så att man kan få några bra ideér själv..
×
×
 • Create New...