Gå till innehåll

Akvarium 1000Liter


Veijo S

Rekommenderade inlägg

Jimmy, det är inte alltid en exakt vetenskap den här hobbyn. Jag vet flera som har haft i levande så fort värdena har gått ner och lagt sig på en acceptabel nivå, utan att vara helt i botten.

Känner Magnus att karet är redo för invånare så tycker jag att han ska köra på. Visar värdena noll så är det väl en bra grund att bygga på? Har man sten som inte avger någon fosfat och nitriten har omvandlats till nitrat och det har sjunkit så pass så man inte kan få bättre värden, iaf enligt testerna, ja då är det bara att fortsätta tycker jag.

Sätten är många, likaså är vi olika i tankarna, jag förstår din tankebana, tro mig, men i detta fallet är det ett stort kar som har bra vattenvärden, så jag tycker det är grönt ljus.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 435
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Jag har fått reda på detta via akvarie affären är värdena bra och man har hafy sina toppar så är det att köra på men han tog fram dom djuren han tyckte skulle klara sig bra resten som jag ville ha dom fick jag inte köpa än :) för det är inte ricktigt i full gång med alla djur i sanden och sandvändare skulle jag inte ha i nu utom senare tyckte han så nu kör man i lite levande för clownerna ser ensama ut nu hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

Ja nu har det gått några månader och det börjar hända saker i burken nu.

Lite mera koraller och levande men det finns platts för mera skall ha i runt 40 turbosar till har runt 50st nu har dött någon eller om kräftan tagit dom vet ej det finns tomma skal hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har funderingar på att bygga en plangton reaktor men det jag funderar på är om det fungerar så bra som det står i papprena jag hittat vad är det för positiva delar och nackdelar en är att man kan få mycket tråd alger i reaktorn som sedan kan komma till karet men annars varför igentligen är det bra för koraler och filtrerare?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Planktonreaktor i all ära, men jag ser ingen anledning till varför du ska dra igång en i detta läge.

Vänta ett par år tills karet är knökafullt med den sorters korall eller fisk som behöver matas med plankton dagligen.

Dom flesta behöver inte matas ändå, det finns en del korall som måste matas med plankton, men det är ganska sällan vi har akvarier fulla med såna koraller. Dom få vi har kan stödmatas med torkad plankton någon/några ggr i veckan.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har byggt kalkreaktor och nitart filter samt fosfat filter så jag vet inte jag såg den du(wrang)byggt verkar nice men jag är mycket ute och åker så jag är borta 1-2 veckor i stöten så behöver något som man inte behöver masa med på typ en vecka och ja jag har byggt automatisk påfyllning med osmos vatten ochså så här har man byggt för fullt hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Det är min kalkreaktor och nitratfilter som står där kanske inte dom finaste men dom fungerar:)

Tackar det börjar hända lite saker i karet euphyllian slår ut fullt numera det är ricktigt fint har lite olika arter så lite grönt och lila men skall ha lite mera utav allt men mjuk korall skall jag skaffa mera av lite knappar och skivisar så än finnsdet platts:)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har kolat på en slimline bakgrund till karet det skulle kunna bli snyggt men det får bli om jag skall flytta karet annars skiter jag i det för det blir mycket jobb med att flytta all sten och koraller så om jag skall flytta så blir det sådan bakgrund i på 2 väggar den med ytavrinning och bak kan bli nice dalaman hade sådan och det va snyggt tyckte jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
  • 1 månad senare...
  • 3 månader senare...
Får dina alger växa ifred för dina kirurger?

hej.

jag fick med mig en bunt av algerna från magnus sist jag var där som jag hade i refugiumet plockade upp lite då och då som mat till mina kirurger, men tror inte dom äter det hos magnus faktiskt. kan ha fel men jag tror det var så.

mvh Peter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jodå dom äter men blir det för mycket av det i karet så verkar dom hålla sig mera till att noppra på revet och glasen men rensar jag lite så är dom på igen märkliga fiskar man har.

Tack för det petrol får se hur jag lägger upp det nu när jag skall flytta i jan feb skall höja upp karet ca 20 cm så jag får under min byggda skummare och co2 tuben så hur revet blir då det får vi se.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...