Gå till innehåll

Dryga 600 liter - Inriktning fisk


havre

Rekommenderade inlägg

  • Svar 297
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Så här dryga halvåret efter uppstart märks det att karet är igång på riktigt. Tidigare låg skiten från fiskarna i drivor medan nu verkar det brytas ned bättre och det behövs knappt dammsugas efter skit längre. Dessutom är alla spår av cyano borta och inga fulalger så långt ögat når. Därför passar det alldeles utmärkt att dra ned karet nu! Skall,tyvärr, flytta inom en snar framtid och min stora farhåga är att karet inte kommer flyta på problemfritt efter det.

Fått lite PM om att komma och titta på karet och de som är intresserade bör passa på innan flytten. Det är bara att ta kontakt för jag kan de flesta tider.

Den nya fosfatproducenten har kommit hem, men ack så impopulär stackarn är. Bild finns nedan.

Även utlovade helbilder till Rickard.

P1210510.jpg

P1210502.jpg

P1210460.jpg

P1210479.jpg

Mvh Thomas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

så vackert.. trist att du ska behöva lägga ner karet nu när det blivigt så fint =(

ang din nya kjejsare så kan jag tippsa om att ta en halvstor spegel (Honans smingk spegel brukar vara bra haha) tejpar den på ena sidan av rutan så kommer dina kirurger helatiden vara där och titta på sin nya kompis även kejsare fugerar detta på!

så får din nykomlig en liten chans att simma lilte har fugerat perfekt till mej iellafall

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sohalen är riktigt snygg numera, men även kejsaren på sista bilden ;)

Matade mina fiskar för 4:e gången med krill idag för att få igång den nya fisken. Han käkade från första stund, tom ur handen, men numera är det tre grisar så det behövs mkt mat. När jag skulle tippa ur krillen i burken flög detta med...frågan är vad det är. Den är cirka 8 cm lång och jag skulle väl likna den vid en liten muräna. Var riktigt snygg så synd att den blivit nedfryst.

P1220538_01.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tråkigt att du måste dra ner karet. Det är riktigt snyggt och väldigt effektfullt med platån du har i mitten. Men se det som en möjlighet att göra det ännu bättre ;-) Det kommer säkert bli bra när du startar upp det igen. Mantis karet då, gör du samma sak där?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag skulle tippa ur krillen i burken flög detta med...frågan är vad det är. Den är cirka 8 cm lång och jag skulle väl likna den vid en liten muräna. Var riktigt snygg så synd att den blivit nedfryst.

P1220538_01.jpg

Störthäftig!

Ser ut som en smörbult av något slag.

Kolla in Gunnellichthys och Ptereleotris, där finns några som liknar den. Lägg upp den på "Vad är detta" på Reeflex och även på ID-forumet här på guiden, så kanske vi får ett svar. Kul o få hel fryst fisk bland fiskmaten. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja mantiskaret skall också flyttas, men det är inte fullt så problematiskt.

Har nu haft lite strul med Ca under en tid. Har buffrat upp Mg till 1400 och öser i Ca men det vägrar gå över 325-350 med Elos test. Provade Elos testet mot nyblandat vatten och då visade den samma mätvärde som D&D anger. Kör både med reaktorn samt kalciumklorid. (Kanske är för att jag använder Oves kalkylator som det inte händer något, den är ju tydligen out of date ;) ).

Korallerna växer och färgar som tidigare...Känns dock lite jobbigt att ha lågt Ca under en längre tid för man vet ju inte vart det slutar.

Kan det vara en fördröjning vid Ca dosering och utslag på test? Har ändå försökt i en dryg vecka att få upp det med kalciumklorid.

Mitt anemon experiment går framåt. Nu delar de på samma håla och riktigt rår om varandra.

P1280558.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Är det inte enklare att spara ner bilden, ringa in den aktuella korallen i paint och ladda upp bilden igen, då slipper man få en massa missuppfatningar? :)
7

hade jag kunnat så hade jag gjort det...............helkars bilderna.....andra från toppen.......närmast kameran till vänster.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...