Gå till innehåll

J.Svärd's 828L akvarium - Tråd stängd


acuario

Rekommenderade inlägg

är det någon mer som vågar följa mitt exempel med maskariller? De äter Galaxea det fick jag reda på av Pwin och de kan ge sig på vissa lps'er som Trachyphyllia. Jag har varit orolig för mina favior men de har inte ens tittat åt dem. Som det ser ut nu kan jag rekomendera dem men vill samtidigt inte vara för snabb med mitt omdömme om dem förrän det har gått några veckor. Jag kommer mata mycket hårdare nu och eftersom jag använder vodka så har jag kontroll på nitraten som nu ligger på 0. Ni med rena sps kar kan vara lugnast om ni köper dessa fantastiska fiskar det kan jag nog hävda redan nu. De ger en ny dimension åt karet helt klart för ett korallrev utan fjärilsfiskar är ett tomt korallrev

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 542
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Okey. Uppdatering. Mina sötnosar och speciellt en av dem äter Euphyllia så de korallerna var de första att åka ur. Nu kanske det går bra eller så ger de sig på något annat när euphyllian är borta. Jag är lite orolig över faviorna och blåskorallen. Sps få vara hyfsat ifred än så länge men ett kar fullt med acropora och andra sps'er + dessa fiskar är inte så illa trots allt men jag saknar mina eupyllior just för tillfället men 222L karet fick sig ett lyft. Jo min lilla rostratus hittade jag i gallret på streampumpen snyft ...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lite nya bilder. jag har fraggat en del efter koralldöden så nu är det bara till att vänta. Euphylliorna är borta aå jag fick flytta på lite koraller för att fylla upp luckorna som blev. Nu kommer jag nog att ta en paus med att lägga upp bilder på karet.

helvy8jy.jpg

loriculus2wd.jpg

mitten017wc.jpg

mitten025mg.jpg

mitten037iz.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Inte så mycket att säga de är pigga och matfiska och redan tama, äter inte några mer koraller fast de pickar lite ibland på någon acropora men annars inget speciellt. jag skulle kunna tänka mig några till. Våga och vinn!! Ett korallkar med både fjärilar och kejsare är ett fulländat akvarium.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
  • 1 månad senare...

Fjärilarna är i himlen"suck" De var pigga och åt men de hade prick som inte gav med sig trots uv. jag tror att de tog skada invärtes och i gälarna. Det goda är att mina älskade euphyllior har flyttats tillbaka. i övrigt så har det inte hänt så mycket mer än att korallerna växer och ser bra ut.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Inte just nu för jag har andra planer i huvudet så mitt kar ska bara få gå utan nya fiskar och koraller. Allt ska få växa till sig och om ett år skickar jag upp nya bilder om inte karet krachar eller nåt sådant.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kör du fortfarande med bara kalkreaktor, ingen mixer? Du har inte haft problem att hålla uppe ph? Med så mycket koraller måste du väl köra reaktorn ganska hårt, hur reglerar du reaktorn?

Har du övergett idéen med att gå mer mot fish only?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ingen mixer. Ph't ligger på ca 7,75 som lägst och det fungerar utmärkt. Jag har problem att hålla kh med enbart reaktorn så jag doserar natriumkarbonat i osmosvattenkaret så det kompenserar lite av ph sänkningen av reaktorn. Fish ony blir det nog men ett kar för sig, detta kar ska vara en korallträdgård.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag vet att jag har sagt att det inte blir några mer bilder förän nästa år men jag tog några uppifrån med min gamla kamera som jag kan bjuda på men de blå färgerna kommer inte fram så bra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Här är en fragg på ca 5cm. Låt oss följa dess utveckling. Tar en bild i månaden på den så får vi se om den växer

fragg200604054cc.jpg

Hur går det med fraggen? har den växt någonting?

Väldigt fina koraller du har, en annan sak som slår mig när jag kollar på dina bilder är vilken enorm mängd kalkalger du har på din ls. Väldigt vackert.

MVH/ Andreas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...