Gå till innehåll

Saltvattensguiden förr o nu.


salar

Rekommenderade inlägg

Daniel du är inte ensam om att tycka att SG har förändrats till det negativa.

Pratade med en god vän häromdan och vi drog en kopp kaffe och mindes Classe Lysröret,Jonas Roman och inte minst Maac som oxå lämnat SG.

MVH Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Meningen med ett forum är väl ändå att det förändras utifrån användarna! Eller? Bättre för!! Ja det var det säkerligen, då var det kanske inte lika många nybörjare som använde forumet bla mig själv. Å som nybörjare så måste man väl ändå få möjlighet att ställa frågor oavsett om de kanske är dumma enligt de mer erfarna. Att va nybörjare har vi väl alla varit!!! Oavsett om det gäller saltvatten, jobb, brudar mm....Givetvis måste man kunna ge råd om det är bra eller dåligt. Men man behöver inte vara otrevlig. Jag håller med om att det har varit en del trådar här under den sista tiden som inte varit så roliga att se. Tycker att man kan åtminstone kan hålla sig ett vårdat språk emot varandra om man vill kritisera varandra.

Meningen är väl ändå i slutändan, att vi skall hjälpas åt för att få ut så mycket som möjligt av vår hobby OCH få till en bra omvårdnad av djuren !!!

Mina åsikter är detta!!!!!

Glad påsk samtliga!!!

Micke

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Saker kommer och går. Det mesta förändras. Lätt man tänker tillbaka nostalgiskt på saker och ting. Inte alls fel. Men som nykomling till detta forum måste jag säga att

det är väldigt trevligt och en hel del prat och högt i tak. Som det skall vara! Inte en aning hur det var förr men det är väldigt bra och trevligt just nu. Tycker jag. :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hobbyn hade inte varit möjlig för mig om det inte varit för SG.

Har engagerat mig i otaliga communities och SG är grymt! Så skitsnack säger jag.

Kudos till alla eldsjälar på SG som gör livet enklare för oss andra. Ni vet vilka ni är!

Skål och Glad Påsk!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hihi, jag som många andra kommer säkerligen titta tillbaka och känna samma sak..

Tycker att "nu och då" är en intressant diskussion, men då man inte ens känner de personerna du nämnde är det svårt att bedöma.

Var det annat stämning? varför? Hur kan vi förbättra det som finns? Vad kan vi lära oss från "dåtiden"?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Daniel du är inte ensam om att tycka att SG har förändrats till det negativa.

Pratade med en god vän häromdan och vi drog en kopp kaffe och mindes Classe Lysröret,Jonas Roman och inte minst Maac som oxå lämnat SG.

MVH Patrik

Ja du - och jag minns den här debuten https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?10737-Nanokar-och-nybörjare

MVH Lasse

Och för er som inte förstått det så finns det cyniska Stockholmare också :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är lika illa inom alla hobbys, det finns alltid extremister som tycker det ena o andra om att man ska vara påläst istället för att fråga och att man inte har där o göra! Men frågar man inte får man inget veta! Och nej en dum fråga förtjänar inte alltid ett dumt svar, jag gillar sg, tycker det är gott om trevligt folk. Hoppas det håller i sig. Glad påsk o skål! ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Intressant tråd Lasse. Man skulle nästan kunna säga att forumet har fått trevligare attityd än runt 2006 ;-). Sen kan jag tänka mig att många av de "äldre" användarna tycker att forumet gått ner sig, pga många användare försvunnit och nya tillkommit - det blir inte lika personligt för dessa individer då gissar jag. Det är ett vanligt fenomen på många forum (elektronikforumet.com är ett praktexemplar på detta).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag förstår problemet!

Allt utvecklas och skam vore det annars.

Det handlar bara om kommunikation på ett forum och alla har olika sätt att utrycka sig - klart det kommer bli upplagt för konflikter. Vad resultatet blir är avhängigt hur forumanvändarna beter sig.

Sunt förnuft och god ton är vad som gäller - blir du påhoppad ge inte tillbaka med samma mynt så kan du gå med huvudet högt.

Gud bevare mig så tråkigt det skulle bli om alla hade samma åsikt... Förresten skulle vi inte ha nån nytta av ett forum i så fall.

Mina fem cent...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jadu, den där Lasse, som skrev om sitt nanokar, han blev ju inte långvarig här på siten, som tur är kanske... Fy bubblan :P

Tråkigt att det finns användare som tycker att guiden går åt fel håll, men vi försöker med stormsteg öppna upp oss mer till er forummedlemmar, det är inget som blir gjort i en handvändning men alla som är med i föreningen har ett engagemang att fånga upp det som användarna vill ha ut av sidan, vissa saker blir rätt andra blir fel, men vi har en stor vilja att höra vad vi kan göra bättre.

Det är många saker som ligger i pipelinen, vissa är redan gjorda bakom kulisserna, och den som letar kan hitta små påskägg, det är saker vi inte har kommit ut med än utan utvärderar, kanske vi borde vara ännu öppnare kring allt vi gör, men just nu är det ju mycket som ligger på sparlåga på grund av att vi förberett migration och utveckling av "nästa generations" saltvattensguiden där vi jobbar mycket kring basala saker som säkerhet, snabbhet, skalbarhet och att det ska vara enkelt att underhålla. Det gör att vi inte kan fixa alla tillbehören på mackan, men när vi är klara med detta, kan vi känna oss trygga i basen vi har för sidan, och därefter bygga vidare på det, istället för att bygga nya våningar högst upp samtidigt som det läcker in avloppsvatten i källaren.

Att vi diskuterar hur vi kan skapa ett forum där alla känner sig delaktiga, även de som är nybörjare, eller är på sitt 45e år som saltvattensakvarist är det viktigaste, vi kan inte göra allt direkt, men steg för steg kan vi gå åt det hållet. Dom som känner mig här på forumet, och personligen vet att jag ibland har haft samma åsikter om problemen här på guiden, men istället för att göra det jag gjorde ett halvår (gå och sura och inte logga in här) så blev jag tillfrågad om jag ville hjälpa till och driva forumet, och så inser man, att det bästa man kan göra är att vara delaktig, göra allt man kan för att få forumet att frodas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är ju med en site, och hobby som denna att när det växer till så lockar den till sig en massa andra typer av användare än de som fanns ifrån början. Det är ju som med bilar, om man har en bilförening, där engagerade mekaniskt intresserade människor diskuterade sina gamla bilar och hur man ska slipa ventilerna för att få ut en halv hästkraft till, och sen växer det till och det rätt vad det är kommer in massa människor som har helt andra intressen, då blir det ett annat klimat, dom gamla rävarna känner sig överkörda av alla ungdomar som letar efter de coolaste LED lamporna att ha under bilen, vilket multimediasystem som är häftigast just nu med mera.

Det är sånt som händer när saker växer till sig, man måste anpassa sig, det vi som förening kan göra är att försöka skapa en miljö där alla trivs och ingen känner sig utanför, det är inte lätt, men det vi behöver få reda på är vad vi kan göra för att gamla rävar lika väl som nya fräscha förmågor känner sig hemma här..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har många duktiga och hjälpsamma trevliga medlemmar att tacka för all hjälp jag fått här på sg. Utan deras hjälp hade jag säkert inte lyckats så bra med mitt första kar som jag gjort. Och jag själv hjälper hjärna nya saltisar med ett leende på läpparna hur "dumma och felaktiga deras frågor är" men alla är olika så är det bara. alla har ansvar att få sg att hålla positiv anda inget admins kan göra åt oss. Man säger om allt ”det va bättre för" tror detta beror på att man själv va ny på ett forum massa ny bra info, men med tiden har kanske samma fråga dykt upp 20-30 ggr och man tycker folk blir latare o latare och inte orkar leta genom 20-30 trådar för att hitta sitt svar, inget jag personligen tycker är ett problem vissa trådar behöver kanske nya bättre svar och problemlösningar på olika problem än gammal trådar ger. Tycker personligen överlag det är ett mycket bra forum

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag var liten, kostade Piggelin bara 2kr... Jaaa, det var bättre förr... Ju förr desto bättre! ;)

Jag har bara varit på guiden 2.5 år men tycker att det är ett fantastiskt forum som hjälpt mig enormt mycket. Jag har fått många bra råd vid problem, samt att jag fått många nya vänner. Jag tycker att SG är fantastiskt, och jag uppskattar all tid som folk lägger på att göra den så bra. Jag tycker att de som driver sidan gör ett fantastiskt jobb och de lägger ner väldigt mycket tid som vi inte ens märker. Alla gamla rävar som svarar på samma saker om och om igen gör också ett fantastiskt jobb.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu har jag inte varit med allt för länge på den här sidan, blir väl tre år eller nått sånt. Jag kan hålla med om att när jag började hänga här på saltvattensguiden så fanns det många fler trådar som jag tyckte var intressanta och givande. Detta beror inte på att guiden har blivit sämre de senaste åren utan på att jag lärt mig mer. Jag här lärt mig flera saker (mycket härifrån) och det gör det ju naturligt att många trådar inte är lika intressanta längre, men det gör ju inte att jag slutar att hänga här.

Jag tycker det är synd att folk som varit med länge inte har mer tålamod med nya medlemar och besökare, är det inte vårt ansvar som varit med lite längre att hjälpa dem nya? Så som vi blev hjälpta när vi var nya.

En av anledningarna till att jag överhuvudtaget skriver inlägg på guiden är för att hjälpa nybörjare.

Jag har inte lång vana av akvastik eller är utbildad marinbiolog, jag har inte alla svaren på alla frågor (även om jag ofta vill tro det ;) ), men kan jag ge nybörjare några tips som gör att de kanske kan undvika några av de missar som jag gjort så gör jag gladerligen det, även om jag får ge samma tips till fem olika personer i fem olika trådar samma vecka.

Jag tycker om guiden och tycker att alla som hjälper till att hålla igång detta forum ska ha ett stort tack, från moderatorer till användare. TACK!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag var liten, kostade Piggelin bara 2kr... Jaaa, det var bättre förr... Ju förr desto bättre! ;)

Jag har bara varit på guiden 2.5 år men tycker att det är ett fantastiskt forum som hjälpt mig enormt mycket. Jag har fått många bra råd vid problem, samt att jag fått många nya vänner. Jag tycker att SG är fantastiskt, och jag uppskattar all tid som folk lägger på att göra den så bra. Jag tycker att de som driver sidan gör ett fantastiskt jobb och de lägger ner väldigt mycket tid som vi inte ens märker. Alla gamla rävar som svarar på samma saker om och om igen gör också ett fantastiskt jobb.

När jag var liten kostade en piggelin bara 25öre, för 50 öre fick man en Igloo (dubbel-isglass med två pinnar) eller en puckstång (och då var det fanimej 1dl glass på pinnen) - så det är skillnad på förr och förr ;)

(Lasse är ju fortfarande kvar ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller med om det mesta (konflikträdd). Visst kan jag kanske sakna en del gamla uvar som hängde här när jag var ny, men många nya kul typer har ju kommit in också, inte att förglömma. Utan SG hade jag antagligen aldrig vågat prova salt, och hade jag mot förmodan gjort det hade jag stått på näsan ganska snart och antagligen på frugans visa inrådan lagt ner. Skulle säkert kunna dela med mej mer av egna erfarenheter och va en yoda för nykomlingar, men tror att många med mej ofta avstår pga jantelagstänkande (och lite lathet). Ibland kan man få känslan av att man behöver ha minst 5 granskade publicerade vetenskapliga artiklar som uppbackning.. Glad påsk på er föresten /Samuel

Sent from my iPhone using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kan bara säga att SG har bidragit med välldigt mycket i denna hobbyn.

Sen att vissa är missnöjda kommer vi alldrig ifrån.

Jag kan inte hålla med om att kvaliten har försämrats utan tvärt om.

Tex har lasse å stig med flera bidragit med trådar som absolut inte fans förr.

Sen kanske det kan vara så att man själv inte är nybörjare längre å då tycker att man att kvaliten har minskat.

Appropå gamla medlemar så kommer jag ihåg när wrang startade denna sidan å saknar medlemar som zecke å svärd mm som kunde röra om lite i grytan ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Allt var bättre förr utom det som är nytt

när blir man gammal

man pratar om gamla kompisar som inte finns

eller sjukdommar .... dom som lyssnar är dom som inte kan springa ifrån

allt är mycket roligare nu .... datorn är gjord för sånna som mig .... den talar till mig .... lite läskigt men den är min kompis:kaffe:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Allt var bättre förr utom det som är nytt

när blir man gammal

man pratar om gamla kompisar som inte finns

eller sjukdommar .... dom som lyssnar är dom som inte kan springa ifrån

allt är mycket roligare nu .... datorn är gjord för sånna som mig .... den talar till mig .... lite läskigt men den är min kompis:kaffe:

Poltergeist!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...