Gå till innehåll

Jag och mitt lilla rev!=) - 120 liters juwel lido


Wigge

Rekommenderade inlägg

  • Svar 716
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Jag är trött på att blanda mitt vatten i dunkar nu, någon som vet något sorts kärl på 30-80L som man kan blanda vatten i?

Jag har en tunna på ca 80l (har jag för mig) som jag inte använder om du behöver låna/vill köpa.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så nu väntar jag på min filtersocka, nya lampan till mh, cyclop eeze och rev epoxin, sen så blir det till att scape om så att det bli mer plats. just nu så är det så tätt mellan korallerna att jag inte vågar sätt i fler då det inte har plats till att växa...men det kan ju spela roll då ingenting växer :S

men så är läget.

när filtersockan kommer så ska refugiumet sättas igång igen då det bara går med sand och lite sten just nu. just nu så är refugiumet fullt av derius och skit ;)

återkommer när allt detta är gjort=)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hittade en trevlig överraskning idag när jag kom hem. i min filtersocka så smimmade det runt ett litet bengaii yngel. så det åkte ner i refugiumet. vad ska man mata dem med när dem är små? den är ca 5mm stor=)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tack så mycket oscar! jag läste lite i hans tråd och han matade med frys cyclop och rotfier av något slag. men jag körde en lite blandning av 3 sorters mat av olika storlekar :)... jag blandade ihop lite cyclop, cyclop eeze och phytoplankton, jag tror han åt det. lite svårt att se då han e så lite och munnen är ännu mindre ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En litet uppdatering då!

nu är refugiumet rengjort på detrius och annat skit och filtersockan är på plats. filtersockan var väldigt stor men där var gott om plats för algerna ändå och jag slipper att få ner allt skit från huvud karet där. så det blev riktigt bra! (kommer lite bilder ikväll på allt)

idag fick jag även hem den nya ljuskällan till MH'n och det blev kanon ljus, inte för blått eller för vitt. lite mitt emellan som jag gillar. och i detta packet kom det även lite cyclop eeze och rev epoxi. så förhoppningsvis så kommer mina sps koraller få en lite kick i tillväxten nu när de sitter fast och får lite stöd mat.

och den lilla begaiien lever ännu och ser ut att må bra!

Med Vänliga Hälsningar, Wigge :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Coolt! Hoppas su lyckas. Var det bara en?
denna hittade jag i filtersockan så det är möjligt att det finns fler, antingen gömmer de sig i huvudkaret eller så har någon av de andra firrarna som smaskat i sig dem. ska spana mer senare idag om jag kan se några fler=). men jag är super glad att en överlevde. båda att det är kul att se om man kan få den att överleva och även att det är ett tecken på att mina bengaiier trivs =)'

Med Vänliga Hälsningar, Wigge :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Måste bara fråga. vad använder alla för sorts salt. behöver nämligen byta salt då mitt red sea coral pro salt har över 500 i ca och är trött på att få ha för högt ca och mg i karet.

så skriv gärna en liten snabb kommentar med vad ni använder för salt och varför=)

Med Vänliga Hälsningar, Wigge :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tack oscar... det lät faktiskt intressant! ska slå ett öga på deras sida=)

Säg till om du vill prova, ska köra förbi där i helgen. Inga problem och köpa lite extra till dig. Bör bli närmare att hämta hos mig i Eslöv än att köra upp själv...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...