Andreas N Postat 24 mars 2014 Författare Postat 24 mars 2014 Ja det får vi göra. Bra och intressant föredrag du hade. Citera
Andreas N Postat 30 mars 2014 Författare Postat 30 mars 2014 Kan konstatera att all form av Stn/ rtn har stoppat och där det fanns polyper för en vecka sedan finns det fortfarande kvar damma mängd. Ser god tillväxt vilket känns som en dröm efter 3 månader av död och noll tillväxt.Gjorde en kontroll av värdena idag och kör hädanefter förhöjda nivåer likt the Italian way. Mg 1480Ca 480K+ 390Kh 9,3Na3 5Po4 0,02 Citera
odel68 Postat 30 mars 2014 Postat 30 mars 2014 Jätteskoj att det går på rätt håll för dig igen mvh Ola. Citera
mikoto Postat 30 mars 2014 Postat 30 mars 2014 Har du någon mer information om denna italian way ni pratar om? Citera
stigigemla Postat 31 mars 2014 Postat 31 mars 2014 Det finns en jättetråd på reef central. http://reefcentral.com/forums/showthread.php?s=&threadid=971190 Citera
Andreas N Postat 20 april 2014 Författare Postat 20 april 2014 Har provat många salt i mina dagar som akvarist men inte alla har vart jättebra.Därför måste jag nämna det jag nu kör med som heter Swereef salt som en kille i Nyköping distrubuerar. Gjort 2 vattenburen med det nu och har fått redigt gehör av ökad tillväxt och polypexpantion.Mätte upp det för andra ggn nu och fick samma värde som de första 100 litrarna jag gjorde.450 Ca1500Mg gillar det höga värdet då jag eftersträvar 1500 som körs i " the italian way."8,3 kh410 K+ Citera
odel68 Postat 20 april 2014 Postat 20 april 2014 Vad roligt att du hittat bra salt och att det går på rätt håll,har för mig att jag sett en nigricans bland dina bilder vad åt den,hade den ngn favorit ?Såg den jag har är lite kräsen i maten,men är på alger hela tiden mvh Ola. Citera
toompa Postat 20 april 2014 Postat 20 april 2014 Härligt att det funkar bra Kör med det saltet också Citera
ikola Postat 22 april 2014 Postat 22 april 2014 Hur får man tag på det saltet ?Det låter intressant att prova något nytt. Citera
Andreas N Postat 22 april 2014 Författare Postat 22 april 2014 Jo det är roligt att testa nya saker speciellt när man hittar ett guldkorn. Saltet finns att beställa på swereef.se under egna produkter. Rekommenderas till vilken kräsen akvarist som helst. Att det sedan är ett par hundringar billigare än många andra revsalt är ju också ett plus. Citera
wrang Postat 22 april 2014 Postat 22 april 2014 Jo det är roligt att testa nya saker speciellt när man hittar ett guldkorn. Saltet finns att beställa på swereef.se under egna produkter. Rekommenderas till vilken kräsen akvarist som helst. Att det sedan är ett par hundringar billigare än många andra revsalt är ju också ett plus.Tack för tipset. har skickat frågan om de skickar hem. vad fick du betala för din påse/hink?vet du vem det är och vart har dom sitt säte. Citera
wrang Postat 22 april 2014 Postat 22 april 2014 Kan konstatera att all form av Stn/ rtn har stoppat och där det fanns polyper för en vecka sedan finns det fortfarande kvar damma mängd. Ser god tillväxt vilket känns som en dröm efter 3 månader av död och noll tillväxt.Gjorde en kontroll av värdena idag och kör hädanefter förhöjda nivåer likt the Italian way. Mg 1480Ca 480K+ 390Kh 9,3Na3 5Po4 0,02har du fått tag på pappone? Citera
stigigemla Postat 22 april 2014 Postat 22 april 2014 http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1044421 Citera
ormet Postat 23 april 2014 Postat 23 april 2014 När vi ändå pratar om Pappone, varje gång jag läser receptet funderar jag på "Oysters" ... det är ju såklart Ostron då, men har vi andra sorter att köpa i sverige än typ de franska Belon & Fin-de-claire ... de betingar ju ett tämligen högt pris. I sverige gör vi ju inte direkt skillnad på mussles & clams heller. Mussles är inte så svårt, några blåmusslor. men vilka clams? Citera
stigigemla Postat 23 april 2014 Postat 23 april 2014 Jag tror inte det är så noga. Första gången jag såg receptet var i en gammal tråd om coral feeding på Reef Central eller Advanced Aquarist från 2000 eller tidigare. Jag tror det härrör från Dick Perrins korallodling i slutet på 80- talet. Sedan har jag sett med spirulina (kanske från Sanjay Yoshi) och andra varianter. Men huvudprincipen verkar vara att blanda så mycket olika som möjligt så träffar man rätt med något. Det nya med Pappone verkar bara vara att man blandar kolkällan med maten. I och för sig kan koraller ta upp socker direkt ur vattnet också men frågan blir ju då om det är så mycket att det spelar någon roll? Citera
ormet Postat 23 april 2014 Postat 23 april 2014 Det har du säkert rätt i. Får plocka ihop en liten skaldjursplatå och testa nån gång Citera
Andreas N Postat 26 april 2014 Författare Postat 26 april 2014 Karet tuffar på bra nu och fosfaten kontrolleras stabilt med Järnbaserad fosfatabsorber. Jag har för säkerhets skull kontrollerat halten var vecka och har mätt 0,03 0,02 , 0,03 och 0,03. Stabilt! Jag matar rikligt med pellets och frysfoder dagligen. Korallerna växer och mår bra samt att de nya tillväxtzoonen är mkt kraftigare. kommer ett par bilder tagna med telefonen. Lite blandad kompott. Citera
Andreas N Postat 26 april 2014 Författare Postat 26 april 2014 En lite suddig bild men lite rolig bild på min genicanthus hona Citera
Andreas N Postat 1 maj 2014 Författare Postat 1 maj 2014 Så här ser det ut idag. Många koraller är som fragg då jag klippt rent på gammal vävnadsdöd mm. Jag tror att om ett par månader är det mkt bättre. Citera
odel68 Postat 1 maj 2014 Postat 1 maj 2014 Ser bra ut skönt att det går på rätt håll,tänk ngr månader till med tillväxt;) mvh Ola. Citera
Andreas N Postat 2 maj 2014 Författare Postat 2 maj 2014 Ett par blandade bilder på koraller och fisk Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.