Gå till innehåll

Aquael 320L hörntank+112L sump


Rekommenderade inlägg

  • Svar 703
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Det ser ju jättebra ut Mattias och det var några söta små rackare du fått tag i, hur många clownfiskar kan man ha i ett kar i din storlek?

Av klovnfiskar rekomenderas ett par dvs 2st, jag köpte dock fyra eftersom jag är ny inom hobbyn och då har jag marginal ifall en dör eller så. Varför två rekomenderas är att det bara blir ett dominant par och de andra fiskarna blir "ivägen" eller bara får haka på. Finns alltså inget bra skäl till att köpa fler än två, mer än estetiska och reservtänkandet. Detta är min uppfattning. Jag har även en hel del krabbor å så har jag knäpp ljud i akvariet så jag skulle inte bli förvånad om det plötsligt är bara är tre klovner.

Fina bilder!!! Varför kan inte jag ta så bra bilder mina blir liksom färglösa och suddiga?? Hur gör du?

Jag har en liten Olympus µ-mini som kamera och när jag tar bilder så knäpper jag av typ 50bilder. Av dessa 50st är bara 5st någorlunda bra enligt mig, man blir sugen på en RIKTIG kamera så man kan ta riktiga bilder.

Snygga bilder !!

Vad är det för skivis till vänster ?? ser stor och fin ut !!

De gröna rackarna, de är 2st. Minns inte vad dom hette men dom är sjukt fina, köpte dom av Ghost. Dom tillsammans med de blåa/lila skivanemonerna är nog snyggast just nu. Den största gröna är ca 10cm i diameter.

Idag på morgonen va de dax igen, plocka koraller som "trillat" ner. Fattar inte hur någonting kan flytta på dom. Jag som kilat fast dem så noga, knapp så jag själv får lös en del av dem.

Korallen som tydligen blev överlycklig att få komma till mitt akvarium hade inatt fått sig ett välkommande av flyttgubben. Den hade blivit nerknuffad mellan två stenar och låg uppåner inklämmd. Låt säga att den inte så så fin ut när jag lyckades plocka upp den, men flickvännen ringde nyss och sa att den började återfå formen och polyperna hade ploppat ut igen.

Får se hur den mår när jag kommer hem.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vad är det för anemonliknande korall du har?

De e en skivanemon, glömde bort namnet men ska kolla upp det ikväll.

najjs najjs, då är man kanske på g med ett eget kar också, vi får fixa ihop ett uppsalagäng i framtiden med fraggbyte och kaffe/öl drickande

Japp, de är givet! Vi e ju trotts allt ett gäng och nu kommer sommaren också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag va man förbi Akvariehobby och köpte på sig mat och rengöringsverktyg.

Fattar inte varför jag inte köpt dessa saker tidigare, rengöringen av akvariet blev tusen gånger lättare. Inga mer blöta tröjor här inte, och man behöver inte stå på en pall för att komma åt överallt.

Klovnerna blev super glada av maten och de såg ut som dom gick på knark i 1tim efteråt.

Enda sedan jag släppte ner dom i akvariet har dom spenderat ALL tid i ett hörn. Men när maten släpptes ner i pumpströmmen blev de en jäkla fart, 2varv runt stenröset och efter matningen simmade dom runt och kollade läget i hela akvariumet.

Kul att dom insåg att akvariumet faktiskt var större en ena hörnet.

post-2577-14468913889821_thumb.jpg

post-2577-14468913889953_thumb.jpg

post-2577-14468913890064_thumb.jpg

post-2577-14468913890206_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Precis efter att man släckt ljuset "knuffar" en av de större klovnerna in en av de mindre i en av de gröna stora skivanemonerna. Sedan blir den lilla klovnen kvar någon sekund vid anemonen, simmar 10cm därifrån, vänder och raka vägen tillbax, sedan blev det en jäkla massa gnuggande,gosande och kromande i anemonen. Efter 2min ungefär lade den sig lilla klovnen tillrätta och ser ut att sova. Får se om den blir uppäten eller bara funnit en ny favoritplats i sitt nya hem.

post-2577-14468913890806_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

snyggt kar!

Tack, men de e fortfarande bara i startgroparna.

Tänkte passa på att visa senaste firren. Tänkte köpa turbosniglar och en liten kirurg idag. Turbosniglar verkade inte finnas i hela Stockholm och kirurger var de dåligt med, så i mina planer i att förebygga algerna kom jag hem med en liten blennie (rockskipper) med fina orangea prickar.

Masken fick spel en dag och kröp ut ur ett hål, jag hade tidigare bara sett ca 10cm av honom men nu visade han upp sig lite mer. Det jag så som mässt var en mask på 15-20cm och det var en mask som jag fortfarande inte såg ett slut på. Den kröp ut ur hålet och backade in så jag fick aldrig se dess fulla längd, hur långa kan dom här rackarna bli?

post-2577-14468913898954_thumb.jpg

post-2577-14468913899019_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

gummisnodden lär ej lösas upp, prova och se om du kan ta bort den - xenia brukar fästa ganska snabbt.

~Henrik

Tänkte visa lite bilder från det att corallerna var nya i akvariet och hur dom nu (1vecka efter) ser ut.

Xenian är nog den som tagit sig mässt, den ser jag inte ens hur gummisnodden sitter fast på längre. Undrar hur llång tid det tar innan gummisnodden har lösts upp?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

fin blennie, ser ut att vara nåt i stil med en salarias? ang firewormen så tror jag inte du vill veta hur stora dom kan bli, tillräckligt stora kan jag bara säga.. beroende på hur ihopdragna dom är i kroppen så kan dom säkert vara upp emot 30-40 cm, kolla i min gamla "450 liters" tråd eller "fireworms from hell" eller nåt sånt.. vet inte hur stora dom kan bli i naturen dock med jag vill inte veta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ska ta bort gummisnodden imorgon från xenian. Jag får komma på någåt smidigt och fiffigt sätt så att det inte "snärtar" till.

De må finnas kirurger på akvarielagret men dom kan ju inte ens svara på mail så då får de vara. Köper hellre från Triton pga att dom svarar på mail och har bättre kundrelaterad filosofi i mina ögon.

Hur har det gått med knapparna?

Jodå Sillen de går bra dom har slagit ut bra vissa av dom, andra har lossnat från gummisnodden och åkt runt i karet. Nu verkar de som om alla är på plats så vi får se vad som händer. 2st är garanterat 100% nöjda med att få komma till mitt akvarium så de känns skönt.

De orangea korallerna (sps) som jag fick vet jag inte riktigt vart jag har. Dom ser ut att må prima och gång på gång blir dom alldelles "ludna" av vita hårstrån. Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta fenomen, men jag drar slutsatsen av att de är bra. En ren gissning pga att de inte har några andra missfärgningar.

The fire worm from hell får vi se hur de går med, jag börjar tro det är den rackarn som flyttar mina koraller. Skulle inte förvåna mig om han är uppe i 20-30cm nu.

PS:Fastnade lite för knapparna jag fick av dig Sillen, dom ser ut att trivas. Söker därför efter andra sorters färggranna knappar att "plantera" i mitt kar. Någon som vill sälja?

NU ska ja sussa, har vart ett jäkla hola balola ikväll!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...