Gå till innehåll

Bjarne's Saltföljetång


adddo

Rekommenderade inlägg

Härlig rymd i karet, riktigt snyggt :)

Tack.

Jäkligt snyggt när det är så luftigt, coolt med en brygga! Vad är det förresten för gröna koraller med långa tentakler i post 493?

Tack. Det är en helt vanlig grön Palythoa. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
Hej,

Jättetrevligt att följa utvecklingen av ditt läckra kar!

Jag är nyfiken på hur det gick med sjöharen?

De är ju bedårande!

Hej och tack, jo det är kul med dessa trådar, efter ett tag blir det ju som en dagbok för karet, kul att gå tillbaka o läsa om vad man gjorde då o då.

Haren vek dessvärre hädan för ett par månader sedan utan synbar anledning... Förhoppningsvis av ålder, han/hon var rejält stor.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mörk, konstig blåbild på hela karet.

Ska bygga om igen.... jag är nöjd med hur det ser ut, men mindre nöjd med sanden och hur vattnet rör sig i karet, kommer behålla utseendet ungefär som det ser ut idag, men lyfta ur all sten och suga upp all sand sen sätta stenen på PVC ställningar och sätta en pump att hålla botten ren från skit.

Men det blir framöver.

post-1162-1446891504199_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Verkar vara bra hantverk på möbeln också. Men vilket jobb att göra om karet! Lycka till med planen, Bjarne, jag tror den kommer att betala sig i längden då skiten lättare åker ut från display:en ner till skummaren.

Tack, jo det tog ett par veckor att snickra till den. Har ju alltid kört BB tidigare men tyckte jag skulle prova o ha i sand i detta och visst det är snyggt, men fan så mycket jobbigare att hålla reda på vattenvärdena med den. Det var ju så mkt enklare att bara blåsa ur allt till storskummaren o slippa kladda med vodka o skit..

Har man inget att göra så kan man hitta på något ellerhur Bjarne :).

Du vet hur det är kompis ;) Ses vi på torsdag? Knapparna väntar i glaset.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har ju alltid kört BB tidigare men tyckte jag skulle prova o ha i sand i detta och visst det är snyggt, men fan så mycket jobbigare att hålla reda på vattenvärdena med den. Det var ju så mkt enklare att bara blåsa ur allt till storskummaren o slippa kladda med vodka o skit..

Förresten, när du säger det: visst borde även våra riktiga skummare (europeiska) ta ut partiklar ur vattnet? Amerikanarna synes anse att bara Beckettar är bra för att ta ut partiklarna...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror generellt att Europeiska skummare håller högre klass än de flesta amerikanska. Nu talar inte jag av erfarenhet då jag aldrig provat deras vanliga skummare, men som med europeiska bilar i USA så verkar även skummare från Europa vara lite "lyxigare" i folkmun.

De populäraste amerikanska skummarna heter ju till och med "Euroskimmers" (Euro-Reef) och bygger i grund på Deltecskummare.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Ett par bilder. Den blåa millen var ganska brun när jag köpte den för ett par månader sedan så det är kul att den börjat få finare färg nu.

Hydnoporan fick jag en 2 cm fragg av Stefan (BroderIsak) för typ ett år sen, har växt på bra med tanke på att jag brytit av halva och den dessutom stått lite dumt till.

Sista helbilden oxå innan jag gör om förmodligen.

post-1162-1446891508872_thumb.jpg

post-1162-1446891508891_thumb.jpg

post-1162-14468915089094_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
Jag tror att det hur hur snyggt som helst att använda den "grund" du har nu, men att kanske dela av den någonstanns, och sätta ut lite överhäng/broar osv för att få det lite luftigare.

Grymmt läcker efflo!!!

Mmm kommer göra om igen framöver för detta var inte vad jag tänkt mig, men nu för det vara såhär ett tag. Åstadkom iallafall en sak. Stenen ligger på PVC ställningar så inget skit samlas på botten åtminstone.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Japp Jens, var hyffsat nöjd med scape'n innan förutom att den var lite för hög så man var tvungen att böja sig ner för att se korallerna högst upp och att stenen låg på botten. Kommer återgå till nåt liknande det innan när jag blir av med lite av korallerna som jag passar ett tag :)

Sunny är i Indien i 6 månader så jag passar ett gäng av hans koraller under tiden då fick det inte plats att göra på nåt annat sätt än en lång hylla :) Men det är ju kul med ett överfullt (i korallväg) kar för en gångs skull. Så får jag göra om aquascapen igen sen.

Finns dessutom planer på att göra om i vårt vardagsrum och då skulle detta kar bytas mot en kub. Så det får vara såhär ett tag så får vi se. :)

Börjar bli fullt, härlig korallbuffé..

Men jag tyckte du hade en väldigt fin aquascape innan du byggde om.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...