Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2016-03-13 i alla kategorier

  1. Favorit som växer sakta men säkert. I blått ljus är den grön med blåa toppar. Nedan lite semesterbilder från strandkanten på Cozumel. Någon som vet id på korallen? Den var ca 1x1,5 m stor.
    2 poäng
  2. Hej, jag har länge tyckt om västsveriges marina livsformer och då slog tanken mig att starta ett akvarium med svenskt marinliv. Jag har ett 70 liters kar hemma med glasskiva som lock, ett filter som strömsätter så att fiskarna får syre och så har jag belysning, men detta är allt jag vet. Jag vet inte vad man ska ha för grejer och hur man på allvar startar upp eller hur man håller saker kalla. Billig utrustning är att föredra, eftersom jag är student. Jag vill ha allt möjligt i akvariet men fisk, stenar, tång och små räkor skulle vara att föredra. Fiskar kan jag rätt mycket om (arter och vad dom äter) och jag skulle mata dem med räka, men jag vill ha en stabil balans i akvariet. Sen om filtret, jag behövde bara det för mina gamla sötvattensfiskar, men jag hade växter där, men skulle jag behöva köpa in en luftpump till det då?
    1 poäng
  3. Kl 20 Melodifestivalen Full fart med dansande ungar+tända ljus (Öppnade ytterdörren och vädrade en stund strax innan 21.30) pH i karet 8.30
    1 poäng
  4. Som Lasse skriver ,det går långsamt med nitrifikationen och med bakterietillväxten. I valet mellan renodlat Bakteriefilter och Algfilter finns det att antal faktorer som talar mer för Algfilter ffa att Ammonium är så lättupptagligt och är förstahandsval för såväl Bakterier som Växter framför Nitrat , NOx mm . Nitrat tas ofta inte upp om Ammonium finns tillgängligt . Se bild. Akvariet kommer ju ändå troligen att innehålla en del bakterier Både vanliga *Heterotrofa (snabba Bakterier) , Nitrosomas och Nitrobacter . I ett Algfilter så kommer det även att finnas en hel del bakterier men det blir mindre känsligt för störningar än ett bakteriefilter eller ett DSB. I ett algfilter bör troligen inte vatten/alg höjden vara mer än ca 14 cm hög för att få ett maximal upptag och dessutom vara flödesreglerat , upptaget i ett algfilter med Chaetomorpha kan uppgå till 900umol N**/m2/timme (*i algvävnaden) motsvarande dagtid). Undersökningar visar stora skillnad mellan olika lager vid en ökad höjd på algbädden. En kvadratmeter 14 cm hög Chaetomorphabädd skulle då ta hand om 10 g rent Kväve i månaden. Ni som har Chaetomorpha - verkar det stämma ?
    1 poäng
  5. Och ammonium tas lättare upp än nitrat. I alla fall av alger och kärlväxter. Fast gäller det alla bakterier?
    1 poäng
  6. Växer men det tar tid
    1 poäng
  7. http://www.seafriends.org.nz/oceano/seawater.htm MVH Lasse
    1 poäng
  8. uppdatering från mig: 1) i sumprummet ligger jag på 800 ppm!..med bara 2 pers i huset...då är detta ändå ett helt rum med "bra" ventilation...tänk då på alla klassisk sumpar under karet!!där ju skummaren står såklart.....undra på att folka har låga ph i sina kar..så min CO2 tvätt ha kommit för att stanna om man säger så. 2) hade besök idag...800 ppm i vardagsrummet...men sen började folk tyvärr skratta!!, och då steg co2 direkt ill 916ppm till följd av ökad metabolism hos gästerna!
    1 poäng
  9. Och för dom som inte förstår ordet "autotrof" som Lasse skriver: Vissa bakterier konsumerar/äter INTE organiska molekyler utan bygger upp sina egna organiska kolhydrater utifrån koldioxid, och därefter kan dom förbränna dessa egenbildande kolhydrater på vanligt sätt i cellandningen. Sådana celler/bakterier som ur CO2 bildar sin egna organiska föda kallas för autotrofa bakterier. För att en autotrof bakterie/cell skall kunna utvinna kolhydrater ur koldioxid krävs emellertid energi. Energikällan kan tex vara ljus, som då driver denna process att ur CO2 skapa kolhydrater åt cellen. ja, dvs fotosyntesen. Men istället för ljus kan cellen få energi på annat sätt. Ett annat sätt är att oxidera en molekyl till ett lägre energiinnehåll, DÅ frisätts energi, och denna då frisatta energi använder cellen till att ur CO2 bilda kolhydrater. Ett exempel på en sådan process är nitrifikationen! När nitrifikationsbakterien oxiderar ammonium till nitrit o nitrit till nitrat frigörs energi. Denna energi används till att ur CO2 skapa kolhydrater, som sedan cellen har som föda i sin cellandning.
    1 poäng
  10. Lite bilder som utlovat:-) Skickat från min E6653 via Tapatalk
    1 poäng
  11. Tack Axel! Ja oftast är det väldigt fördelaktigt med ett fraggkar. Nackdelar är att det är rätt tidskrävande och dyrt. Får se hur jag gör framöver med den delen. Några macro från fraggkaret med: Spathulata Millepora Sol Amarillo SSC
    1 poäng
  12. @Laggeman Beam me up, Scotty! @PeterG Daniel fick med sig alla djur hem till sitt akvarium, så jag skickar vidare uppmaningen att vi vill se bilder Kolla gärna lite nya bilder i min tråd. Se min signatur...
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...