Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2021-04-16 i alla kategorier

  1. Det var några år sen så många var nog inte med då diskussionen var uppe. Minns inte vad man kom fram till då men håller med dig om att det är inte den mest anpassade lagstiftningen - som vanligt med akvaristiken och akvariefisk. Dock finns den där och kan vara bra att vara medveten om. Håller även med om att använda kemiska preparat för bedövning och senare avlivningen är olämplig om man inte vet vad man gör. Hårt slag mot huvudet är vad som gäller. Oftast dör småfisk av det rätt omgående i den storleksordning TS köpt in.
    2 poäng
  2. Utifrån den listan skulle jag undvika de kemiska preparaten. Flera av dem är anpassade för annan typ av fisk och har osäker effekt om man inte är van vid preparaten och att justera dosen. Det viktiga är att fisken först bedövas och sedan avlivas. Det enklaste är att bedöva genom slag i huvudet om fisken är tillräckligt stor och avliva genom strupsnitt eller att skära av huvudet.
    2 poäng
  3. Har haft lite högt jod vid de senaste tre icp, dec, Jan och nu i april, tänkte inte så mycket på det vid de första två men nu har det ökat från 0,162 till 0,3 mg/l vilket är ganska mycket över riktvärdet hos FM 0,055- 0,08.... Misstänker att det kan hänga ihop med att jag har två acro som sakta men säkert visat mer och mer stn senaste veckorna.... Men frågan är var det kommer ifrån? Använder Fauna Marin trace 1-3 I ballingen, där jag kör Romans Mezzoforte, ligger i underkant på övriga spårämne förutom aluminium som ligger lite högt oxå. Slog mig nyss att jag ju även kör med Acropower på dospump och har gjort det ganska länge, men den kanske står för jod-ökningen!? Ökade faktiskt dosen på den för ett tag sen.... Var kan jod annars komma ifrån och när blir det "farliga" nivåer? Använder inga andra tillsatser... Kör cheato, ingen fosfatremover, men har en påse med några dl kol... Har inte bytt nått vatten senaste månaderna... Systemet är på 1100-1200l, så det behövs ju en del för att få så höga värde, jod brukar väl vara svårt att få upp!!?
    1 poäng
  4. Nånstans vill man ju ha en tro på sitt egna akvarievatten
    1 poäng
  5. Haha, då jag jobbar med vattenburna sjukdomar och har sett vidriga infektioner av akvarievatten så vet jag inte hur många gånger jag har rekomenderat folk att inte stoppa häverten i munnen. Ändå lyckas jag själv slarva...
    1 poäng
  6. När jag har matvägrande eller nya fiskar tar jag en blomsterpinne och sätter en bit räka på spetsen. Sen viftar man med den framför näsan på matvägraren. Det krävs tålamod och ofta tar andra fiskar maten.
    1 poäng
  7. Ja, salta kallsupar har man fått några, men kom ihåg att det är bra mot halsont om du gurglar lite ..., kanske även Corona, vem vet. Tack för erbjudandet om fraggar - längtar till den dagen jag kan börja ”plantera”. Är nu så långt att jag har nitratnivåer och bakterie-immiga rutor. Trodde inte jag skulle va så glad åt sånt
    1 poäng
  8. Absolut gör det det. Men nödvändigt i vissa lägen. Här går att läsa lite om avlivningsmetoder fisk https://www.ciklid.org/hur-man-avlivar-en-fisk/ Beslutet vilar sen i dina händer. Jag kände bara att det kan var bra att veta vad som gäller.
    1 poäng
  9. Hur menar du; två gyres riktade mot varandra kan väl skapa en massa turbulens?
    1 poäng
  10. För säkerhets skull tog jag ett Tritons ICP test samtidigt och väntar på svaret så får vi ser vad som var rätt. Skickade testet i måndags och dom fick det idag fredag. MVH Ronny
    1 poäng
  11. Olagligt i Sverige att utfodra med levande ryggradsdjur. Ex. får du inte fodra ormar med levande möss.
    1 poäng
  12. Det slutade med att jag flyttade sten och ca 200 liter vatten och gjorde rent bakre glaset. Det känns som det bakre glaset på Reefer nästan är helt reflexfritt vilket ger ett snyggt djup när man ser på det. Får se hur länge det varar Karet är iallfall igång och nu är det dags att läsa på om Tritonmetoden. Några tips på bra läsning?
    1 poäng
  13. Jag hade en tämligen stor som gick med G Loreto, men små fiskar ihop med Mirakelfisk modell större tror jag inte är en bra idé och räkor tror jag blir lunch el kvällsmat....
    1 poäng
  14. Nej, jag har kroniskt låga värden på merparten av spårämnena eftersom jag inte bryr mig om dem nämnvärt så det kan rimligtvis inte vara problemet. Dinos är ju giftiga för algätare så iaf när du hade dina stora utbrott skördade det säkert en del.
    1 poäng
  15. Regerade på det låga strontiumet som bevisligen är gynnsamt för skelettbyggande koraller.
    1 poäng
  16. Underbar fisk, min var en av mina favoritfirrar! Dock lite långsam på maten... Men räkor mindre bitar av fisk osv ska funka, min tog lite tid innan den riktigt fattade galoppen så jag tror det kommer om du bra fortsätter försöka!
    1 poäng
  17. Var kanske lite snabb här, kollade föregående resultat från Marinlab, där var ganska många nollor oxå
    1 poäng
  18. yepp, jag tror det är en mycket bra tanke med mer fin levande sten och något jag skall försöka. men än så länge inget napp på annonserna. gjorde i tisdags ett 15%igt vattenbyte och ser nu att korallerna börjar återhämta sig och några ser faktiskt bättre ut. i samband med vattenbytet dosera jag också baktereier ( https://microbelift.com/product/bacterial-aquarium-balancer/ ). jag kommer fortsätta göra ett 15%igt vattenbyte i veckan och dosera bakterier i samband med detta. jag fick också idag svar på mitt ICP-test som skickades i måndags förra veckan. => jag har väldigt låga nivåer av spårämnen, vilket är lite märkligt. men tänker inte att det är på nivåer som dödar koraller och dödar snäckor. eller? idag så gjorde jag rent mina Gyre i ett ättiksbad. Jag är fortfarande lite fundersam på vad jag ska köra dem på för inställningar - jag har en på var sida av karet. 2021-04-06.pdf
    1 poäng
  19. Jag tror du kommer bli jättenöjd med ATI produkter då de har visat sig under lång tid ge väldigt bra resultat. Under ett par år körde jag tvåpart och Kalkvatten tillsammans. Om man nu "måste" göra det av olika anledningar (vilja att experimentera är väl också en) så skulle jag ge två råd 1) använd doserpumpar för att dosera alla olika metoderna. Detta ger dig en större frihet i att kontrollera hur mycket som doseras totalt och balansen dem sinsemellan och 2) du behöver vara mer noga med dina mätningar och "följa" karet. När det gäller spårämnena (allt utöver Alk, Ca, Mg) bör man räkna på dessa rejält så att man inte får dubbla doser. Mitt sätt att hantera detta var att knyta det till den totala (sammanräknade) kalciumförbrukningen samt att jag skickar ut ICP test fyra gånger per år. Jag delar Stigs bild att man bör ha en tydlig bild av vad man vill åstadkomma med detta och verkligen tänka igenom hur man på bästa sätt ska implementera det.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa Ny...