Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/04/2016 in all areas

 1. Jag kör på de större KZ stenarna vilket inte fastnar i min zeomatic.Pluggade igen direkt när jag körde på de små stenarna och fick hela sumpen full av småsten. Tror inte det är någon direkt skillnad på stenarna, FM stenarna ska fungera lika bra för zeovit enligt KZ själva iaf. Du får inte lika mycket rörelse i en zeomatic av de större stenarna men det skall inte spela någon roll.
  2 points
 2. T5 och ena raden med radions monterad. Enbart t5 på bilden. Går framåt iaf.
  2 points
 3. Vid kvällsmaten fick jag se Pom Pom, honom har jag inte sett på ca 2 månader dvs lika länge som han varit i karet, hans anemoner har växt bra!
  1 point
 4. Tillverkade ett eget raster med mindre hål. Verkar funka rätt bra. Sent from my iPhone using Tapatalk
  1 point
 5. Nya iPhonebilder. Sent from my iPhone 6 via Tapatalk
  1 point
 6. Mja.. Kostnaden blir mer men jag kan inte hålla med om att arbetet skulle bli så mycket mer. Den behöver inte gå inchackas in den andra väggen. Du slår bara fast en regel mot den andra väggen och lägger balken på. Lika så reglar du upp del av väggen som kommer jämte akvariet som bär balken. Så längden som inte stöttas av är "bara" öppning plus akvarielängden.
  1 point
 7. Du tar två stycken 45*90 reglar. Den ena stampar du under träbalken. Den andra gör du längre i höjd med taket. Skruvar i den den första och låter den gå upp i överkant på träbalken. Du skruvar även träbalken mot den. Du får på detta vis en stolpe 90*90 med urjackat 45*90 i toppen. Fast denna blir mycket starkare och vridstyvare än om den varit i ett stycke. Är du osäker kan jag posta en bild i kväll från min carport. Vill du ha bort stolpen helt så byter du ut balken som ligger ovan dörr till än längre och sätter stolpen längre bort. Behöver du mer bärkraft än en singel balk så limma och s
  1 point
 8. Jag har ett litet akvarium som jag blandar upp nytt fräscht vatten i som håller samma värden som min butik. Temputjämnar påsarna där i sen håvar jag i fiskarna i den burken. Låter dom gå 10 dagar medans jag sakta tar vattnet till huvudkarets värden under dessa 10 dagar. På det sättet kan jag se hur fiskarna mår och hur dom ser ut. Sedan jag började med detta har allt varit mycket enklare för mig.
  1 point
 9. Nä den väggen kan du inte bara riva. Vill du riva väggen och inte ha en balk synligt i taket så kan du på vinden avlasta just den takstolen som är aktuellt på liknande vis som om du skulle bygga kupa. Du behöver även kontrollera så det inte blir problem med att innertaket/vindsgolvet sätter sig och i så fall även låsa upp det.
  1 point
 10. Välkommen till saltvattensvärlden! Enklaste vägen in i saltvattenshobbyn tycker jag är att köpa ett begagnat Red Sea MAX (RSM) 130 eller 250. Dessa finns alltsom oftast till salu för väldigt små pengar. RSM-serien är kompletta med allt man behöver för att starta i liten skala. Bänk, skummare, cirkulationspumpar och belysning ingår i paketen. Börja förslagsvis med lite mjukkoraller, skivanemoner och zooanthus-knappar samt någon enkel fisk som t.ex. clowner. Då har du en enkel, billig och bra väg in och lära dig hobbyn från grunden.
  1 point
 11. Pyssligt! Väldigt kul att följa hela bygget såhär bra dokumenterat ☺
  1 point
 12. Det brukar finnas rätt mycket begagnade kar med utrustning som kan vara ett bra alternativ när du drar igång. Kolla på köp och sälj så dyker det mesta upp förr eller senare. Kolla i köp och sälj bakåt i tiden så får du en känsla för vad som brukar dyka upp.
  1 point
 13. Jag tror det var acklimatiseringen med dropp. Det har aldrig fungerat för mig. Så fort man öppnar påsen så blir det ammonium i vattnet. Bättre att bara temputjämna med påsen flytande i karet, öppna, ta ut djuren och stoppa ner dem i karet.
  1 point
 14. Fiskarna har sett mycket bättre ut de sista dagarna. Och 99% av all prick är borta. Räkorna och putsarfisken jobbar på fint, har även matat fiskarna extra mycket för att förstärka deras immunförsvar. Räknar med att om 1 vecka kommer ingen prick synas längre (jag är dock medveten om att den fortfarande finns kvar i karet, inget som bara försvinner hux flux.)
  1 point
 15. Plastskärbräda fungerar också. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90202268/
  1 point
 16. Ja, det är ganska gott om plats i sumpen tycker jag. Vattendjupet är 24 cm i skummarfacket. Skummaren står egentligen 3,5 cm för djupt enligt manualen, men fungerar bra ändå. Så fort jag hittar ett lämpligt plastraster skall jag höja den några centimeter för att få optimala prestanda.
  1 point
 17. Det händer allt en hel del hos mig också, behöver ju inte alltid vara ett "fel" Det kan ju dö djur av många anledningar
  1 point
 18. 1.019 kan vara förklaringen till att räkan dog. Det är precis på gränsen till vad räkorna överlever. Perfekt vore om refraktorn visar 35 - 36 i salthalten längst till höger. (Refraktometrar visar en aning för mycket (0,001) på grund av att de är kalibrerade för NaCl inte saltvatten) När jag importerar räkor ser jag till att salthalten är över 3,2%. Annars blir det onödiga dödsfall.
  1 point
 19. Installerad LED i kabinettet. Sent from my iPhone 6 via Tapatalk
  1 point
 20. Det är ganska trevlig kolkälle-metod. Personligen tycker jag den helst skall användas i recirculerande reaktor för bättre möjligheter till finjustering av näringsnivåer.. Kör du redan fosfatremover kan du köra vilka vanliga pellets som helst. Vill du bara ha en reaktor kan du använda All-In-One pellets med remover i. Då är det viktigt att filtrera avloppet från reaktorn då det innehåller en del skräp från removern. Ännu ett alternativ är att skippa fosfatremovern och köra enbart pelletsreaktor med vanliga NP-reducerande pellets och samtidigt dosera kväve. Detta då man nästan alltid får kv
  1 point
 21. Kvälls-euphyllia!
  1 point
 22. 1 point
 23. 1 point
 24. Gott nytt år till Er alla saltvänner. Årets sista inlägg blir lite dagsfärska bilder Multiacuta Aussie sp Tierra del fuego Sarmentosa Blueberry nasuta SSC SSC Icefire Pink lemonade The Vinh Aussie sp Rainbow nasuta Tridacna crocea Tridacna maxima Hoppas 2016 blir ett bra saltår!!
  1 point
 25. jag har exakt samma mått på min sump som jag precis byggt ihop här kommer en bild ca: 1 timma gammal =) måste bara snygga till kabeldragningen lite nu när är i full drift https://imgi.se/image/F0N
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...