Gå till innehåll

Thessans 570 l hörntank


Thessan

Rekommenderade inlägg

Jag förvarade sten länge (mer än 6 mån) i soptunnor av plast med lite cirkulation. Inte mer vatten än att stenen täcktes, ingen belysning och ingen skumning. Kalkalger och annat ljuskrävande dör, men stenen är hur bra som helst. Jag har den i min burk nu. När du drar igång igen så sätter du till lite ny sten för att få in kalkalger, lite nya bakterier och smådjur.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 111
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

ja det ska bli underbart med egen "kuppe" och det känns verkligen rätt. Idag har vi skrivit papper och jag lär inte kunna sova inatt iaf när man är upp i varv och inte kan man ringa och kvittra till sina kompisar heller när klockan är natt.

Som tur är har jag sparat min dotters 100 l fodertunnor som hon hade till hästen, så de kommer ju väl till pass. Ibland är det bra att man sparar på en del även om sambon tycker det är skräp :smiley20: Innan karet ställs iordning igen ska det byggas en ordentlig möbel till den oxå och sumpen ska planeras in i minsta detalj. Det är fördelen med att börja om ett par gånger, man vet vad man Inte ska göra och vad som kan göras bättre.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stig: håller med dig fullständigt...

Nu är allt sålt och det som inte åkt iväg är bokat, känns vemodigt och jag kommer sakna saltet under tiden vi jobbar på huset även om det kan kännas skönt att inte behöva styra med karet när man bygger och renoverar. Nytt akvarium är redan planerat och det blir måtten L200 *B80 *H40 med "coast to coast" ytavrinning. Akvariet kommer sitta som ett smäck i det nya vardagsrummet -dregglar- den här gången kommer däremot möbeln vara helt klar innan jag startar upp karet. Sumpen kommer nog bli närmare 150 l.

Men det lär nog dröja till sommaren innan det är igång för vi har mycket att göra med huset och snart kommer barnbarnet till värden oxå och bara det är en sån stor händelse så man blir alldeles till sig i trasorna. Men iaf tills dess får jag väl starta upp en "byggtråd" med planering och hur det går med allt för er som är liiite intresserade. Nu ska jag tömma vatten och slänga över ls i tunnor.

God fortsättning på det nya året :kram:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 7 månader senare...
  • 5 månader senare...

Istället för att starta en ny tråd om en start som ligger 7-8 månader framåt i tiden så kör jag in det här så länge.

Såg nu att det har kommit ett par frågor om draken, min tro att han inte rörde småfiskarna berodde nog på att han fick rejält med mat, varannan dag fick han både räkor, mixad mat och torsk så han blev fet som en gris -Tummen upp Däremot knaprade han i sig putsarräkorna snabbare än jag hann blinka.

Planerad nystart då? Jodå även om det blir ett år senare än beräknat. Det har varit mycket med husbygget då ena garaget blev vardagsrum, övervåningen skulle renoveras med tapeter, färg och nya fönster, vinden isoleras, tvättstugan är ännu inte helt klar, yttertaket ska bytas, veranda byggas, hobbyrummet renoveras, garaget likaså osv osv :död: man är lite halvdöd ibland kan man tycka.

Dessutom sålde jag hojen, köpte 2 st 4-hjulingar, vi måste ju leka lite när man bor i en vacker skog -bil2-

Fick barnbarn, en underbar liten Alex som jag har en del, dessutom hjälpe jag dottern med hennes islänning och blev ju naturligtvis ägare till en egen oxå eftersom man även vill ha levande hästkrafter mellan benen så det har gått åt lite pengar under året som eg skulle gått till ett salt.

Så har mitt år varit sedan jag la ner, nu har jag helt klart för mig vilken teknik jag ska ha. Ritningen på burken ligger klar osv men eftersom jag kommer tävla en hel del i sommar och vill ha tid när jag startar upp igen så får det dröja till hösten innan jag startar upp med salt. Fördelen med att det tagit tid är ju att jag vet hur jag vill ha det och med erfarenheten från mitt tidigare akvarium så vet jag oxå vilka fiskar osv jag INTE ska ha -kung

Jag har saknat hobbyn massor och varit inne en hel del för att hålla koll på era burkar och hur det utvecklas. Jättekul att läsa och ger mig en hel del inspiration.

Återkommer i en ny tråd då det är dax

Tills dess, ha det gott!

Kram på er :kram:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...