Gå till innehåll

Debattklimatet på SG - vi eftersträvar mångfald


admin

Rekommenderade inlägg

Help! Sillen & Lasse skjuter på mig. Japp jag har även Lucas och pluss jord. Skall man vara konservativ så är det lika bra att löpa linan ut. Det Ted och jag menar med Mussetoppar i denna tråd är det berömda topplocket från Chevrolet som ser ut precis som Musse Piggs öron.

Tråkigt att det finns duktiga och erfarna Saltakvarister som väljer att inte deltaga här på SG. Trådens rubruk innehåller 2 viktiga ord, klimat och mångfald. Om vi tänker och tillåter detta kanske en och annan kan lockas hit?

ingen dum tanke!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 289
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Ett antal inlägg har raderat i tråden pga att en av oss moderatorer påstod att en medlem var en sedan tidigare bannad medlem. Det inlägget är raderat samt de som är kommentarer på det inlägget.

Vi ber om ursäkt för vårt misstag och hoppas att ingen tagit illa upp!

/Sillen pua moderatorerna

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det skulle behövas en funktion liknande "add to ignore list" så att man kunde välja bort att se medlemmar vars inlägg man inte är intresserad av. Finns på en del forum och används flitigt av användarna, har ibland gjort stor skillnad i debattklimatet (åt det positiva hållet).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det skulle behövas en funktion liknande "add to ignore list" så att man kunde välja bort att se medlemmar vars inlägg man inte är intresserad av. Finns på en del forum och används flitigt av användarna, har ibland gjort stor skillnad i debattklimatet (åt det positiva hållet).

Det finns på detta forumet. Jag använder det flitigt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

flashback har det sillen, men jag tycker det blir så rörigt med funktionen

Kan du förklara hur du menar med rörigt? Ska gå in och ta en koll hur det ser ut hos dem.

Det finns på detta forumet. Jag använder det flitigt.

TACK! Bra att du lär mig forumet! :smiley9:

Få kolla mer på det så jag kan lära mig det också!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Medel åldern på användarna i dom 10 sista inläggen i tråden e ca 40 år och håller på med en hobby som verkar vara på liv och död,e det så viktigt att någon vinner en tråd att man måste ignorera en person.För mig som inte har dator i jobbet så verkar det för mig som att tillbringa tid på ett forum och tjafsa och ha menings skiljaktigheter och aldrig vinna sin diskuston som ganska fånigt.Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det var ett bra tips - det skall jag nog börja använda

MVH Lasse

Detta är inte ett svar specifikt till dej lasse, utan en reaktion på de sk "tips" som varit uppe här.

Hur kan man tycka att det är "bra" att stänga ute en person?!...hur kan man tacka för en sådan funktion eller så kallat "tips"!!!...hur kan man säga med nån sorts tacksamhet eller till o med glädje"va bra!, de ska jag använda!".

Funktionen får anses som ett sätt när all konfliktlösning gått åt skogen, ett medel som man tvingas ta till för att två människor ej beter sej som vuxna dito...jag tycker funktionen att stänga ute en persons inlägg är ett katasrofalt dåligt sätt att "lösa" en konflikt, enbart att stoppa huvudet i sanden. Funktionen borde inte finnas...Det är inte rätt att använda denna funktion istället för att lösa en konflikt! O kom inte o inbilla mej att de handlar om att man inte tycker en viss persons svar ger nåt...de handlar om personliga konflikter när denna funktion används, o det är helt fel sätt att hantera de här. Funktionen befrämjar INTE ett vuxet beteende eller konfliktlösning! Men de västa av allt, är att ingen reagerar, utan till o med tackar o tar emot för tipset!!!

Det är knappast nåt att skryta med eller imponerande för ens CV att man "måste" använda denna funktion!

grr...

/J

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

håller med dig jonas, jag var bara lite ironisk:)

crille..detta var inget mot dej:)...jag läste inte ens ditt inlägg...utan va bara riktat till den opinion som tycker det är käckt o trevligt att denna "fantastiska" funktion finns.

Mvh Jonas

PS: vi saknade dej på träffen;)...kom gärna förbi nån dag:)

DS

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ted...vad jag menar är att vi borde ha ett sådant debattklimat, och en sådan konfliklösningsförmåga, att vi slipper behöva stoppa huvet i sanden för vissa personers inlägg. Om det är så allvarligt mellan två personer att allt denne kan tänkas säga är så hemskt att man inte ens tål o se de...då måste man ta itu med detta på ett annat sätt. Så vidriga är människor oftast inte faktiskt, att man inte tål o se deras inlägg. Då är de ett missförstånd mellan dessa, som måste lösas på ett mer moget sätt.

Jag tycker funktionen definitivt skall bort.

Mvh

Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Och jag menar att hellre än att gagga emot någon som är fast besluten om sin sak och oftast tycker helt tvärt emot vad jag gör så är det skönt att slippa läsa det över huvudtaget. På de sättet sparar man att konflikten ens uppstår.

För mej är det inte viktigt att övertyga någon om deras akvarium där hemma ska skötas eller hur det fungerar medan många andra gärna orkar tjaffsa om det hur länge som helst. Visst kan man komma med förslag och om någon ber om hjälp komma med en lösning som fungerat för en själv. Men att sitta å skicka medelande efter medelande för att övertyga någon eller några är ju bara tröttsamt. Bekräfta mej själv gör jag på andra sätt :-) Speciellt som det oftast inte är den som har problem och vill ha hjälp som ihärdigt vill hävda att tvärtemot är rätt. Utan oftast är det någon annan hjälpande hand.

Om någon lägger till mej på deras ignorera lista så blir inte jag ledsen för det. Och lägger jag till någon på min så får den personen ju inte reda på det. (det går inte att se om någon lagt till en på en sån lista) Skulle de vara så att jätte många lägger till mej på listan så e de nog dags att jag börjar "sila snacket" om jag inte vill att det ska vara så.

Plus att jag har ju min dåliga humor som gör att det ibland nog är bra att jag inte läser allt :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

håller med Ted

upplever man att andra inte vill lyssna på en får man ju fundera på varför. vi lever i ett fritt land och detta är ett fritt forum ingen kan tvinga mig eller dig Jonas eller någon annan att skriva eller svara på ett inlägg eller en ny startad tråd. man springer ju inte efter någon på fika rasten och prater om MFFs bortaseger om andra inte är intresserade (konstigt men det finns folk som inte är intresserade ;))

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej igen Ted....de kan såklart finnas lägen när detta filter är nåt man gör för att spara sej själv från inlägg man tycker tröttar ens sinne. Om de stannar vid de, så är de ok, men jag tror funktionen används också mellan personer som inte gillar varann, oavsett vad denne säger. Att då kunna ta till denna funktion är inte de rätta sättet...

precis som funktionen är frivillig såklart, så är det också frivilligt att läsa andras inlägg. Om man tycker att en person oftast skriver sånt man inte håller med om, kan man ju bara strunta i de då, låta bli att läsa de. varför måste man ha en funktion när inlägget inte ens syns. Om ett inlägg inte berör mej, väljer jag att inte påverkas. Ignoreingslistor är i andra sammanhang, och här också, listor som upprätas pgr av ovänskap o fiendeskap,..inte bara enkla åsiktsskiljaktigheter. När vi nu diskuterar debattklimat och hur man skall få de bättre på guiden, tycker jag därför inte en sådan funktion löser ngr problem.

jag håller med dej ted...om många hade en på sin ignoreringslista, är det ett problem..de kan ju inte vara meningen med detta forum att någon skall hamna på en sån lista.

Du kanske har rätt i att de kan finnas situationer när problemet inte kan lösas på nåt annat sätt:)...de jag vände mej emot va de allmäna hurraropet för vilken bra o praktisk funktion. de sa man om giljotinen också....:)(förlåt den lilla överdriften)...

en sak är säkert...ingen på den här guiden kommer komma i närheten av nån ignoreringslista för min del...jag vill vara delaktig i vad alla tycker här...o om nån inte tål mina inlägg hoppas jag de kan lösas istället för att giljotineras...

Mvh

Jonas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...