Gå till innehåll

Laggeman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 881
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Säxiga musslor!!

Kan bara hålla med. En tanke jag hade ett tag var att skaffa ett 1500x300x300 kar med enbart musslor på en lång rad... :ler:

Gillar också musslorna, hur stort kar behöver man för att kunna ha de?

Som Daniel skriver så är vattenkvalitén och ljuset nog det viktigaste för att lyckas.

snygga bilder som vanligt lagge..

mvh manne

Tackar!

Snyggt!! men saknar en helbild! :)

Att man aldrig kan få alla nöjda! ;)

Det kommer så småningom, just nu ser det lite bedrövligt ut på sina ställen pga det nya korallimmet som iofs är extremt enkelt att knåda ut inte riktigt håller fraggarna på plats som då åker ner i sanden igen.

Limmet är Grotechs 2-komponents som härdar väldigt fort, på bara ett par minuter så är det omöjligt att få på plats om man inte sätter det på plats direkt man knådat ihop de olika delarna. Samtidigt så är det väldigt mjukt när man knådar samman dem.

grotech_corafix_superfast_p1.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

karet ser riktigt fint ut jummy

Tack Marcus. :)

När man limmar med det limmet gäller det att man är snabb o vet var man ska ha korallen. Knåda limmet Max 1min o sen har du mellan 30sek - 1min innan det är försent.

Jag har märkt det också, det härdar väldigt fort!

Att få till en bra och jämn färg efter man tagit ut det man ska ha går fort, sen att få korallen på plats o fästa är kanske det är jag som är för långsam med. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När det gäller att lyckas med att fästa koraller med korallim så har jag svurit en hel årsramsa åt svenska folket. Nu fick jag tipset (tror det stod i en koralltidning) om att på det knådade limmet ska man sedan ha cyanakrylat-lim. det lägger man på både där korallen sätts i det knådade limmet och sedan den ytan som pressas mot LS:en.

Jag måste säga att det är en riiiiktig höjdare. Sedan jag börjat göra så har korallerna satt sig på plats direkt och inte trillat ner... Så nu är jag välkommen till kyrkan igen ;)

Det cyanakrylat jag använder är helt vanligt superlim från affären - Loctite Super Attack

(Heter det cyan eller cyano-akrylat??? Cyano gillar vi saltisar inte i vanliga fall ;) )

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag höll på som bäst igår och gjorde detta med stor framgång. Det var faktiskt Tommy på Akvarie-Leasing som visade mig tipset i en tidning. Så all ära till honom, eller kanske artikelförfattaren.

Så limma på och fira med skumpa sedan om du lyckas... annars får du väl hålla dig från kyrkan ett tag... hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Blev inget limmande igår, tjejen är sjuk så jag tog hand om hushållet innan jag tog en snabb rast framför burken innan karet släcktes för kvällen.

Men något nytt blev det iaf.

Var förbi ZG en snabb runda på hemvägen, efter lite snack med Kenta så fick en liten liten fisk följa med hem, den var så cool. :)

Ctenogobiops tangaroai - Liten symbiosgoby utan partner för tillfället, men vem vet, om en dryg vecka så kanske det blir ändring på det, om de får in någon räka på ZG.

De skulle få in en ny sändning nästa torsdag, så jag ska ta en runda om där i slutet på nästa vecka så får vi se vad det ger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar Gustaf.

Drog igång Ballingen igår, efter lite pulverstrul...

Dunk två som skall innehålla NatriumVäteKarbonat, blev en blandning mellan det och kalciumklorid enligt klisterlapparna på påsarna från BioTed, men jag tror att det blev en blandning av NatriumVäteKarbonat och kaliumhydroxid då det vägrade o blanda sig och jag hade enormt mycket olöst pulver i min 10-liters dunk. Jag upptäckte kliterlappsproblemet först när jag blandat och blandat i flera timmar utan någon förbättring. Har mailat Ted och är övertygad om att vi löser problemet helt smärtfritt.

Jag letade genom mitt skåp med bra-o-ha saker i och hittade en påse med natriumbikarbonat från Stig, så jag hade iaf så jag kunde blanda till en första runda med 10 liter, så igår kväll gick första doseringen igång, så nu ska det bli intressant o se vad det gör till karet.

Min lilla goby lever iaf fortfarande, såg den senast igår kväll. Den håller sig en bit bak i karet, men har eventuellt en pistolräka på G till den, så då får vi se om den vill "symbiosa" med den och var det isf blir de kommer hålla till. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har fått svar från Ted att vi löser det hela på ett eller annat sätt, får hoppas det går smidigt bara. :)

Installerade Aqua Calculator igår och matade in mina aktuella värden. Självklart så visade det rött på ett antal ställen, och vem hade inte gjort det med följande värden:

Ca: 320

Mg: 1230

KH: 6,4

pH: 8,0

Körde alla tre kanalerna i en minut vardera för att få up värdena, jag tillsatte även Mg i dunk 3 efter ett recept jag hittat här på guiden.

Tänkte att jag skulle göra ett nytt test ikväll och se om det har blivit någon förändring någonstans och isf var och på vilket håll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nya värden från igår:

Ca: 340

Mg: 1230

KH: 7,0

pH: 8,0

Sakta på väg uppåt, har ökat ballingdosen till 50ml/dygn idag, ska mäta igen på söndag för o se hur det påverkar värdena.

Kollade igenom lite gamla bilder för att jämföra tillväxten på korallerna, det är kul o se så hemmablind man blir. :)

Ta denna tex:

attachment.php?attachmentid=41444&d=1262185578

Idag ser den ut så här:

post-1377-14468920877254_thumb.jpg

En bild på min enda fisk i karet:

post-1377-14468920877434_thumb.jpg

post-1377-1446892087706_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Med tanke på att jag har en sarg uppe runt karet så hade jag inte kunnat göra avrinningsboxen mycket mindre utan att förlora möjligheten att få ner armen i boxen.

Hade jag inte haft sargen så hade jag flyttat ut rören en bit, sen gjort boxen lite mindre. Men funktionen som sådan är det absolut inget fel på. :)

Hade jag gjort om karet idag så hade det varit antingen 90x90 eller 100x100.

Fortfarande i optiwhite och med 2 rör ner. Kanske gjort möjligheten att sätta dit en intern returpump också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snurrade in om Zoogiganten idag på väg hem från jobbet för att kolla in deras nya sändning.

Tjejen var med så jag var övertygad om att det skulle bli ett 2-minuters besök, men efter at ha kikat igenom alla karen och i princip bestämt mig för att köpa en kopparbandad pincettfisk så blev det något helt annat jag plötsligt fick syn på...

post-1377-14468920881848_thumb.jpg

Tjejen valde en Salarias fasciatus som hon vart förtjust i.

post-1377-14468920882031_thumb.jpg

Såg sen denna Exallias brevis också som fastän den är lite av en foderspecialist (gillar korallpolyper) fick följa med hem. Så otroligt läcker!

post-1377-14468920882216_thumb.jpg

Skönheten som fick mig att välja bort fjärilen blev en Zanclus cornutus. Har sett den tugga från stenen och prövade även att mata med en bit Angel Formula som jag köpte med hem, men det fodret går ju inte o dela på som vanligt frysfoder, det sjunker och är mer som en mix av foder. :)

211491.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...