Gå till innehåll

Going west - akvarieäventyr i västerled


Arcticreef

Rekommenderade inlägg

Nytt jobb och ny stad. Indianapolis i amerikanska mellanvästern. Tyvärr kan jag inte plocka med mig djuren från Schweiz utan får börja helt från scratch. Här nere är husen STORA och billiga. De som vi har tittat på ligger mellan 400 och 1100 kvm. För en stockholmare är priserna löjligt låga. Mao finns det utrymme för en rejäl burk. Ännu har jag inte bestämt för hur akvariet skall se ut i detalj. Några saker önskar jag mig dock. Det skall vara gjort i akryl. Belysningen skall vara av LED typ och pumparna skall vara luftkylda. Det kan nämligen vara rejält varmt här. Iofs har alla hus AC men jag vill inte värma burken mer än nödvändigt.Priserna på akvarier och djur är mkt lägre än i europa. Astrea snäckor kostar en femma styck, jag har hittills inte se en firre som kosta mer an femtio daler. Det finns även bra affärer. I själva Indianapolis finns Premium Aquatics och borta i Terre Haute finns Inland Aquatics.Skall försöka hålla den här tråden uppdaterad men det lommer nog inte att hinnas med så mycket spännande före augusti.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 105
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Har varit och kikat på belysningen och jag tror tt det blir det här systemet. http://premiumaquatics.com/aquatic-supply/AquaIllumination.html

Kan kombineras lite hur som helst. En kul finness är styrningen av det. Under natten kan man ha på ett svagt månljus men, låt säga, en gång i veckan kan det vara becksvart med ett simulerat åskväder -blixtrar över tropikerna. Ingen ventilation används så belysningen är helt tyst. Börjr även fundera om jag inte skall ha en burk som står mitt i rummet och kan betraktas från alla 4 håll. Detta kräver givetvis en sump under. Drömmen vore naturligtvis ett rum i källaren med en lättarbetad sump, påfyllining osv. men ännu har hustrun inte bestämt sig för hus så vi får väl se.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Inte helt hemma på geografin over there, men antar att det ligger längre söder ut än Sverige. Du har inte funderat på solartube, eller vad det nu heter? Solljus som leds ner med fiberoptik till karet. Kostar säkert att installera, men billigt i drift. Har för mej att jag läst på reefcentral att man ofta leasar/hyr en sån anläggning. Kommer även jag att fälja den här tråden. Ett fyrkantigt kar placerat mitt i ett rum är vad jag tänker uppgradera till när renoveringen är klar ; )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jisses låter som vi får omvärdera vår rutt, Sambon har iofs släkt i hyfsad närhet (Omaha) Får försöka få tag i dem då :)Pics pics!!!!!
Avstånden här är låånga. Närmaste IKEA ligger i Cinncinnati 2 timmar bort. Och det tycker jag är skönt... Men, som sagt, gott om akvarieaffärer. Premium Aquatics ser föv ut som Triton innan de uppgraderade. Dock aningen mer stökigt...
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...